Italijanski premijer kaže da Sputnjik V nikada neće dobiti sertifikat od strane EMA

Sputnik V-Vakcine-EU
42 komentara

Italijanski premijer Mario Draghi u petak nije isključio mogućnost da ruska vakcina protiv koronavirusa Sputnjik V možda nikada neće biti odobrena od strane Evropske agencije za lijekove.

„Fokusirali smo se na specifične vakcine koje su u upotrebi i zaključili da ruska još uvijek nije uspjela dobiti odobrenje EMA, a možda nikada ni neće, dok se čini da kineska vakcina, za koju nije podnesen zahtjev za odobrenje, ne ispunjava antipandemijske zahtjeve, kao što pokazuje iskustvo iz Čilea“, rekao je Draghi na konferenciji za novinare nakon samita EU u Briselu.

Premijer nije detaljnije obrazložio navodno loše izglede ruske vakcine u Evropskoj uniji.

Sputnjik V odobren je u 67 zemalja od registracije lijeka prošlog avgusta. EMA je u martu započela stalni pregled ruske vakcine protiv COVIDA-19, ubrzo nakon što je The Lancet izvijestio da su naučnici utvrdili da je efikasna skoro 92 %.

Prema najnovijoj analizi podataka o procentu post-vakcinalne infekcije među 3,8 miliona vakcinisanih Rusa, vakcina pokazuje efikasnost od 97,6 % protiv simptomatskih slučajeva COVIDA-19.

Potencijalno odobrenje Sputnjika V u Evropskoj uniji puno je kontroverzi jer su se razni zvaničnici i političari iz različitih razloga izjasnili protiv upotrebe vakcine. Rusija je sa svoje strane to odbacila kao političku pristrasnost prema vakcini, ističući da je njena efikasnost dokazana u kliničkim ispitivanjima.

CovidEMAEvropaSputnik Vvakcina
Pretplatiti se
Obavijesti o
42 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Šele
2 godine prije

Zato što su vlasnici, ulagači, investitori, kod svih ostalih vakcina jedni te isti, ćak i kineski, samo je ruska donekle nezavisna državna, sinofarm i astra su takođe mNRK

ledeno doba
2 godine prije

Dragi,
ova podmukla kreatura, je okorjeli zločinac i odavno je trebao sjediti iza rešetaka.. I to u onim starinskim robijaškim odjelima i prikovan lancem na tešku metalnu kuglu..
ovaj pokvareni, opaki izmet iz rokefelerovog debelog crijeva (Bilderbergovac i član bankarskog mafijaškog kluba “group of thirty”) je bio menadžer zločinačkog Goldman Saksa za europu, početkom 2000-ih godina, u doba, kada je GS zajedno sa vodećim grčkim političarima iz grčkog SPD-a i grčkog HDZ-a (Nea demokratia), smuvao financijske bilance grčke države i tako Grčku lopovski ugurali u euro zonu, da bi je lakše pljačkali, što su kasnije činili burazer Soros i ekipa..
Onda je za nagradu Dragi dobio položaj predsjednika ECB-a, gdje je po nalogi gazda iz FED-a, godinama sprovodio štamapanje novca, pljačku,lihvarenje,, i negativne kamate
pa su ga gazde onda za nagradu postavile na čelo Italije, nakon što je trojanski konj Conte obavio svoj posao..

Max
2 godine prije

Nije to njihov otrrov

Lucija, prva
2 godine prije

Komunistička partija Rusije organizirala prosvjede protiv najavljenih korona – mjera:

“”У Русији до сада није било бруталне корона диктатуре као на Западу, па Руси нису много ни протестовали због ограничења. Ипак, када је јуче најављено да ће због повећања броја оболели појачати мере и увести карантин, народ је изашао на улице Москве.

Званичан организатор скупа је Комунистчика партија Русије, која је позвала пре свега раднике да се побуне против обавезујуће вакцинације за одређене професије.

Полиција разбила скуп демонстраната против корона мера и ухапсила десетине људи, извештава Русија данас.”, srbin.info

blokirani piždro
2 godine prije

Italijanski “premjer” he he ex rotšildov ECB benkster hehe, a ustvari 100 % tni kabalin stvor za Italiju i jug, će nam reći šta će se i koje otrove ubrizgavati u zdrava gojimska tijela … Ee e dokle je ovaj moderni mizerni svjet došao?! ..svarno smo za k…c

2 godine prije zadnji put uredio blokirani piždro
Mali Ivica
2 godine prije

To je samo dokaz da EU vode korumpirani gangsteri, koji misle o svom profitu, a ne o dobrobiti građana.
Mene mogu tim EU cjepivima cijepiti jedino mrtva.

2 godine prije zadnji put uredio Mali Ivica
Kažun
2 godine prije

Sputnik je isto go.no na principu mRNA.
Nosferatu je igrač kabale.

RENEW
2 godine prije

Saj pravim, da je prišla doba Vodnarja. Zato se končuje doba krščanstva, ki ima ribo za znak. Doba Rib pomeni, da ena riba tlači drugo ribo.
Če se naša družba s svojo mRNA tehnologijo do konca uniči, je ne bi nič pogrešala. Dovolj dolgo smo po vsem svetu sejali smrt in uničenje. Naj se končno konča.

Kmet
2 godine prije

KABALA MASONSKI PSIHOPATI. COVID JE NJIHOV PENDREK. GURAT CE LUDILO KOLIKO IM DADETE.

Legendarni Grk
2 godine prije

Čemu bilo kakvo cijepljenje kada sva cjepiva prilično kasne za “novim sojevima”.
Neka oni lijepo napišu koje cjepivo pokriva koje sojeve, pa da vidimo kako će se izmotavati u svojim lažima.

Sjećam se da je u Kini krajem 2019. godine nakon 30 dana bilo desetak novih sojeva, a danas ih onda ima na stotine ili tisuće, ako uopće postoje, što nije dokazano niti jednom slikom iz elektronskog mikroskopa.
Već iz toga se vidi da nikakvo cijepljenje nema smisla, jer se u najmanju ruku drastično kasni za tzv “novim sojevima”, koji su najvjerojatnije posljedice kod onih koji su ranije primili otrovna cjepiva.
Dakle, sve je jasno – sva “cjepiva” treba izbjegavati u širokom luku.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI