Izrael će se u nastavku godine pridružiti ruskoj inicijativi bescarinske trgovine

Kontejneri brod transport
12 komentara

Sporazum o slobodnoj trgovini između Euroazijske gospodarske unije pod vodstvom Rusije (EEU) i Izraela mogao bi biti zaključen 2020. godine, izjavio je izraelski povjerenik za odnose s javnošću Yacov Livne.

„Jedno važno pitanje koje rješavamo je zona slobodne trgovine između Izraela i Euroazijske ekonomske unije. Mislim da ove godine postoje sve mogućnosti za završetak razgovora, potpisivanje sporazuma i njegovu provedbu“, rekao je u intervjuu koji je u petak prikazivala televizija Rossiya 24.

“To će također dati važan poticaj našim bilateralnim gospodarskim odnosima”, dodao je izraelski diplomat.

Trgovinski blok je osnovan 2015. godine. EEU je zasnovan na Carinskoj uniji Rusije, Kazahstana i Bjelorusije. Kasnije su joj se pridružile Armenija i Kirgistan. Vijetnam je 2016. službeno postao prva neregionalna zemlja koja se pridružila bloku. Sporazum je osmišljen kako bi osigurao slobodno kretanje roba, usluga, kapitala i radnika između zemalja članica.

Više od 50 zemalja i međunarodnih organizacija, uključujući Kinu, Indoneziju, Jordan, Tajland i neke zemlje Južne Amerike, izrazilo je interes za sporazum o slobodnoj trgovini s Europskom gospodarskom jedinicom. Vijetnam, Singapur i Srbija već su se pridružili trgovinskom bloku. U tijeku su razgovori s Egiptom, Izraelom i Argentinom.

EEUIZRAELrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
alex
3 godine prije

Ako su pozadina takvog udruživanja ekonomski interesi, onda je sve za 5. Ako je pak, što sedade zaključiti , politika i inat na prvom mjestu, tada je ta, u načelu, dobra ideja, osuđena na propast.

seus
3 godine prije

Sporazum o slobodnoj trgovini između Euroazijske gospodarske unije pod vodstvom Rusije (EEU) i Izraela
——————
ne znam jer nije to ponovna greška Putina koji čeka u Siriji , valjda na ,,limun ,, . Izrael radi sve , da uništi Rusiju a Putin nekako ne može da ne radi u smislu ,,dobre ruke ,, koja pomaže ,,djavolu ,, da postane andjel .. dobro shvačam – sve je to ,,politika ,, ali do koje mjere …

Dokurčilomi
3 godine prije

Pa što će ameri reči na to jer je Rusija pod sankcijama i izolacijom nametnutom od njih. Ah, da, ništa, bit će kuš.

Kihot
3 godine prije

Živio Putin, Kralj Židova!

Weteran
3 godine prije

Moskva i Izrael su “nokat i živac”!

Jomla
3 godine prije

Ako Izraul uđe u EEU, ta ista propada pod maskom napretka.

weston
3 godine prije

Amerika i EU radu na ekonomskom izoliranju Rusije i dosta su joj nanijeli ekonomskih poteskoca. Rusija je bila u ovakvoj situaciji i prije drugog svj. rata. S nekim je morala trgovati pa je bila prisiljena da trguje s Njemackom. S Njemackom je trgovao i zapad. U ono vrijeme Njemacka nije bila dio zapada, po shvacanju Londona. Ja mislim da je Rusija prisiljena ici u ekonomski savez s Izraelom,,kad je nitko nece. Iz ovog ekonomskog saveza ce profitirati Izrael i vec postojeci clanovi ove ekonomske unije. Ovo je dobro za njih svih. win-win situacija. Imati slobodnu trgovinu s Izraelom koji je miljenik anglosaksa i koji upravlja takoreci s Amerikom je dobro za ovaj ekonomsi blok EEU. Dobro je i za Izrael koji ce dobiti ekonomsko ogromno trziste. Cestitke Rusima i Izraelcima. Mi smo dosli u sitaciju, uslijed nase zadrtosti i vjernosti nasim Masters da mi Hrvati imamo slabije odnose s Rusijom… Čitaj više »

nije bio uvjek izrael
3 godine prije

youtube.com/watch?v=62cLYL9s4_g
youtube.com/watch?v=oYVBlKVp9zA
youtube.com/watch?v=KJNlBqm0i7U

Max
3 godine prije

Trgovci se zajedno s lihvarima sele tamo gdje je veći profit.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI