Izrael zaplijenio opremu američke novinske agencije

Novinari-Medija
13 komentara

Associated Press uživo iz Gaze navodno je koristila zabranjena Al Jazeera

Izraelske vlasti izvršile su utorak raciju u izravnom prijenosu Associated Pressa (AP) na jugu zemlje u utorak, tvrdeći da agencija krši novi medijski zakon dopuštajući da prijenos uživo ponovno prenosi njezin klijent, Al Jazeera.

AP tvrdi da su dužnosnici izraelskog ministarstva komunikacija u utorak poslijepodne stigli na lokaciju agencije u južnom gradu Sderotu, dva kilometra od Gaze i poprišta brutalnih borbi tijekom Hamasovog upada prošlog listopada.

Oni su osoblju AP-a predali dokument koji je potpisao ministar komunikacija Shlomo Karhi u kojem se navodi da je novinska agencija prekršila kontroverzni zakon o stranim emiterima u zemlji, ukinula prijenos uživo i zaplijenila opremu.

AP je također otkrio da je u četvrtak primio usmeni nalog iz Izraela da prekine prijenos uživo, ali je to odbio učiniti. Al Jazeera je bila jedan od mnogih klijenata AP-a koji su se pretplatili na prijenos uživo.

Izrael je ranije ovog mjeseca zabranio višestruko nagrađivanu novinsku kuću sa sjedištem u Kataru, nazvavši njeno izvještavanje o sukobu u Gazi “poticanjem” na terorizam i obećavši da će zaplijeniti sav hardver koji se koristi za isporuku sadržaja. Uredi Al Jazeere zatvoreni su 5. svibnja, a njezine su web stranice blokirane u Izraelu.

U priopćenju, ministarstvo je reklo da će “nastaviti poduzimati sve potrebne mjere za ograničavanje emitiranja koja štete sigurnosti države”.

AP-ovi prijenosi iz Sderota uglavnom su prikazivali dim od eksplozija koji se uzdizao iznad sjeverne Gaze, iako Izrael tvrdi da je tim prijenosom ugrozio živote svojih vojnika. Agencija je inzistirala da je u skladu s izraelskim pravilima cenzure i da ne prikazuje ništa što bi moglo ugroziti vojnike.

“Isključivanje nije bilo temeljeno na sadržaju feeda, već na zlouporabi novog zakona o stranim emiterima od strane izraelske vlade”, rekla je Lauren Easton, potpredsjednica agencije za korporativne komunikacije.

“Tražimo od izraelskih vlasti da vrate našu opremu i omoguće nam da odmah ponovno uspostavimo prijenos uživo kako bismo mogli nastaviti pružati ovo važno vizualno novinarstvo tisućama medija diljem svijeta”, dodala je.

Vlada premijera Benjamina Netanyahua napala je Gazu prošlog listopada, nakon niza napada militanata Hamasa na obližnje izraelske vojne baze i sela. Procjenjuje se da je 1200 Izraelaca ubijeno, a još 250 zarobljeno u napadima 7. listopada.

Od tada su izraelske vojne operacije u Gazi rezultirale smrću oko 35.500 Palestinaca, dok je 79.652 ozlijeđeno, prema ministarstvu zdravstva enklave.

Al-Jazeeraassociated pressIZRAELMediji
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
24 dana prije

Diktatura.

Red Dog
24 dana prije

Ova iranska akcija uspeva iznad svih ocekivanja.
Naravno da iza Hizbole stoji Iran. Hteli su spreciti bratimljenje Saudijske Arabije i Izraela za racun USA, da se USA moze posvetiti NR Kini, ali postizu znatno vise od toga. Mozda cak nestanak drzave Izrael.
Izrael maltene nije imao izbora nego postupiti kao sto jeste, sta su znali i civili bi stradali kao sto stradaju, sta su isto znali. Ali da se ne lazemo, muslimanima su palestinci oduvek bili rezervoar sehida za domace potrebe. Kad su hteli konsolidovati mase iza sebe kod kuce bi cackali izraelce, koji bi udarili po palesticima. Onda bi upirali prstom i; „Jeli vidite sta rade nasoj braci palestincima? Budite uz mene jer vas samo ja mogu spasiti te sudbine“.
Nadajmo se da ce ovog puta, posle svih zrtava, doci do trajnog resenja.

abc
24 dana prije

Židovski fašizam u svom pravom licu.

Josip
24 dana prije

Na kraju ce Ameri morati sprziti zidovske majmune u Izraelu. Jedino sto se te gamadi opet nakotilo..

Kalle balle
24 dana prije

Shlomo kabala manijaci i masu mrtve palestina djece. Krepa Brisel i Washington sa Londonom

Dokurčilomi
24 dana prije

2026.

vrlodrag
24 dana prije

Ma mogu što hoće ta zauzeli su ameriku i koriste je kao alat za uništenje prvo američkog naroda pa onda i svih drugih.

Što se tiče ove novinske agencije pa ako su mogli uništiti raketama USS Liberty i pobiti čitavu posadu i nekažnjeno se izvući tada onda danas mogu i zaplijeniti tehniku AP.

FELIX
23 dana prije

KAKO BI BILO KADA BI SE U UKRAINI SVOBODNO SETALI RUSKI NOVINARI SNIMALI. VEC SAMO IME AL JAZEERA VAMA NESTO ZNACI VECNA IZVESTAJA TIH AGENCIJA JE BILA USMERENA PROTIV ISRAELA I CAK PRONMOVIRALA USPEHE HAMASOVIH BORACA. ZABORAVLJATE DA SE ISRAEL NALAZI U RATU ZA OBSTANAK U KOME NA ZALOST IMA PUNO VISE NEPRIJATELJA NEGO PRIJATELJA. DOSLOVNO NE POSTOJI NI JEDNA MEDISKA KUCA KOJA BI OBJAVILA DOKUMENTARNE SNIMKE HAMASOVIH NAPADACA POCETKOM OKTOBRA IMA DOSTA ORIGINALNIH SNIMAKA O ZVERSTVIMA POCINJENIH OD SAMIH HAMASOVIH BORACA.MI GLEDAMO NA TELEVIZIJI RUSEVINE OPLAKANU DECU I SAMO STRADANJE NEDUZNIH ARAPA, O ISRAELSKIM TAOCIMA SE VRLO MALO CUJE, NIKO NEZNA KAKO SU TRETIRANI OD STRANE HAMASA KOJI CESKORO JOS VISE TRAZITI PREKID VATRE U SMISLU SPRECAVANJA UNISTENJA TE TERORISTICKE ORGANIZACIJE.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI