Izraelske novine imenuju najuticajnijeg Jevreja 2022.

Vladimir Zelenski
21 komentar

Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski najutjecajniji je Židov 2022. godine, prema Jerusalem Postu, koji je u nedjelju objavio svoju listu. Opisujući bivšeg komičara kao “ikonu”, mediji su pozdravili njegovu upotrebu “medija i diplomatije” da okrene Zapad protiv Rusije i njenog predsjednika.

Upravljanje Zelenskog nad „medijima“ – riječ „propaganda“ se ne koristi – toliko je sjajna da je uvjerila SAD i Evropu da kleveću ne samo predsjednika Vladimira Putina, već i sve stvari koje potiču iz zemlje, od ruskih sportista do ruskih plavih mačaka. Natjerao je Švedsku i Finsku da odbace decenije vojne neutralnosti i podnesu zahtev za članstvo u NATO-u, i inspirisao je EU da odustane od politike nenaoružavanja zemalja uključenih u sukob. Gotovo cijeli blok bio je uvjeren da sankcionira ruske proizvođače nafte i plina, iako je to dovelo do rekordnih cijena i izazvalo pustoš u njihovim ekonomijama.

Da li su medijske projekcije Zelenskog istinite ili ne, nije bitno, navodi Post. “Malo je dokaza da je on zapravo rekao ‘treba mi municija, a ne vožnja’ kada je američki predsjednik Joe Biden ponudio da ga evakuiše iz Kijeva, ali izgledalo je kao nešto što bi rekao, i to je bilo dovoljno da citat postane viralan,” pisale su novine.

List priznaje da je Zelenski “umanjio” svoje jevrejstvo tokom svoje kandidature za predsjednika 2019., umjesto toga računajući na to da je glumio simpatičnog predsjednika na TV-u. Zaista, u zemlji u kojoj je nacistički saradnik Stepan Bandera sada službeno proglašen herojem i gdje su neonacističke grupe formalno uključene u vojsku, fokusiranje na njegovu etničku pripadnost nije vjerovatno moglo pomoći njegovoj kampanji.

Međutim, ukrajinski lider je od tada taj identitet stavio u središte svog narativa, insistirajući da je apsurdno govoriti o „denacizaciji“ zemlje sa jevrejskim predsednikom i upoređivati ​​ciljeve Rusije u Ukrajini sa ciljevima Hitlerovog „konačnog rešenja“.

Međutim, uprkos tome što je svoj javni govor posipao referencama o holokaustu, Zelenski nije bio u stanju da u potpunosti namami Izrael na svoju stranu. Iako je jevrejska država osudila rusku vojnu operaciju i povinovala se sankcijama koje su uvele SAD i EU, ona nije primijenila sopstvene sankcije, niti je doprinijela bujici oružja koja teče u Kijev.

Možda je „najšokantnije“, barem za Zelenskog, bilo odbijanje Izraela da mu proda Gvozdenu kupolu, svoj vlasnički sistem protivraketne odbrane razvijen u partnerstvu sa SAD, čak i kada je Washington pokušao prebaciti nekoliko baterija u Kijev. Ukrajinski lider se požalio da Izrael nije učinio “ništa” za Kijev, iako je ta zemlja istakla da je obezbijedila preko 100 tona humanitarne pomoći, izgradila terensku bolnicu i opremila hiljade šlemova i zaštitnih jakni.

IZRAELJevrej godineukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Realno
1 godina prije

Ma kakvo najuticajnije jewbre, najbolji pijanist u galaxiji.

tihobl
1 godina prije

Jerusalem Post novina koju su osnovali englezi. Propalom glumcu daju vaznost.

Valter
1 godina prije

Da li ste zapazili izuzetnu abnormalnost da je ovom židovskom krvniku Ukrajinskog naroda došao u posjetu Merrick Garland, glavni židovski tužitelj Amerike, koji službeno nema nikakve veze s vanjskom politikom?

Naravno, Garland je ektremno nastrojen anti-bijelački židov, poznat po siktanju FBI-a na roditelje koji odbijaju trans nakaze u školama.

Nekoime
1 godina prije

Još će ispasti kako se i Isus rodio u Ukrajini, a Rusi su ga razapeli. Ne bi bilo prvi put da Židovi okreću povijest na svoju stranu.

rade
1 godina prije

Nee,on je najuticajniji zidov-nacista.

Dragačevac
1 godina prije

Najuticajniji jevreji su vlasnici Američkih federalnih rezervi i najbogatiji su ljudi na planeti iako nisu poznati pa nema potrebe da ih čine poznatim.

Smurgl
1 godina prije

Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski najutjecajniji je Židov 2022. godine…

😀 Dobre šale nikad dosta…

Osam Šezdeset
1 godina prije

Najutjecajnini je, za priglupe gojime, svakako, jedino što nije židov neko khazar.

tuf
1 godina prije

Naravno da je bilo kakva poveznica s neonacizmom zlonamjerna putinofilska podmetačina:

Max
1 godina prije

samo lutka.

Гавран
1 godina prije

Reka Stiks je granica između sveta živih i sveta mrtvih.
Zelenski uzima naknadu za svaku dušu koju pošalje na put preko reke Stiks.

Josip
1 godina prije

Jedva čekam dan kada će to govno pretvoriti u hrpu otpada i nahraniti s njime pse..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI