Izraelski ratni avioni bombardovali jug Gaze u noćnim vazdušnim napadima

Gaza
9 komentara

Izrael je izveo vazdušni napad na palestinsku enklavu u Gazi. Snimci koje su podijelili palestinski mediji prikazuju noćno nebo osvjetljeno plamenom dok izraelski avioni gađaju mete u gusto naseljenom pojasu.

Bombardovanje se dogodilo u ponedjeljak prije ponoći po lokalnom vremenu. Palestinska mreža Quds News tvrdi da su izraelski avioni i bespilotne letjelice kružili nebom prije nego što su izveli vazdušne napade na grad Khan Younis u južnom pojasu Gaze.

Ogromne eksplozije su zabilježene na videima, dok su izraelske bombe slale stubove dima i vatre u noćno nebo.

Izraelska vojska je tvrdila da su napali “Hamasovu lokaciju za proizvodnju raketa i vojnu bazu” u znak odmazde za “zapaljive balone” lansirane iz Gaze, dok optužuje Hamas da je “terorisao” izraelske civile tokom jevrejske Nove godine, koja se slavila od zalaska sunca u ponedjeljak do srijede.

Do udara je došlo nekoliko sati nakon što su lokalne vlasti u regionalnom vijeću Sha’ar Hanegev izvijestile da su zapaljivi baloni lansirani iz pravca pojasa Gaze izazvali nekoliko požara u tom području. Požari su odmah ugašeni i nisu izazvali veću štetu.

Bombardovanje se takođe dogodilo nedugo nakon što je šest palestinskih militanata pobjeglo iz zatvora visoke bezbjednosti na sjeveru Izraela kopanjem tunela iz ćelije u sistem za odvodnjavanje objekta. Bjekstvo je izazvalo masovnu potragu izraelske policije i vojske.

IZRAEL
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Frodo
2 godine prije

Našli protivnika po mjeri!

Skurija
2 godine prije

Njima treba zemlja, sve dok zapad šuti a USA to sve podržava, mislim da ce oni sve napraviti da im otmu Gazu

Mikojan
2 godine prije

Da li je sad svima jasno zašto je Turska išla u nabavu Ruskih PVO/PZO sistema ?
Tko kontrolira svoje nebo njega nitko ne napada. I ameri su malo ustuknuli kad im Srpska PVO srušila dva nevidljiva ali u konačnici su imali slabu i neučinkovitu PZO pa su Ameri radili što su htjeli.

ad astra
2 godine prije

Zašto su napali Gazu i koje ciljeve su gađali. Nema vama i vašim autorima pomoći. Ode portal na kvasinu. 20-tak ljudi komentira ili bolje rečeno laprda gluposti. Šteta. Pitam se što ja još tu radim.

Max
2 godine prije

Još jedan ratni zločin u nizu

Davidschwartz
2 godine prije

Koji kreteni…

Miro
2 godine prije

Bravo, iz Gaze Hamas spusta zapaljive balone nonstop

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI