Izvješća potvrđuju da će deficit državnog kanadskog proračuna iduće godine prijeći 188 milijarde USD

kanada kriza
7 komentara

Kanadski proračunski deficit trebao bi porasti na 188 milijardi USD u fiskalnoj godini 2020.-2021., dok vlada nastavlja gomilati dug za programe pomoći kao odgovor na novu pandemiju koronavirusa, navodi se u izvješću Ureda za parlamentarni proračun (PBO).

“Proračunski deficit dosegao bi 256,0 milijardi kanadskih dolara [188,22 milijardi USD] u razdoblju 2020.-2021. U odnosu na veličinu kanadskog gospodarstva, deficit bi iznosio 11,8 posto BDP-a u razdoblju 2020.-2021.“, navelo se u izvještaju od četvrtka. “Kao udio u ekonomiji, to bi bio najveći proračunski deficit koji je zabilježen (od početka serije u 1966.-1967.) i koji je znatno iznad rekordnih 8,0 posto BDP-a zabilježenog u 1984.-1985”.

Nadzorni promatrač parlamentarnog proračuna ispravio je očekivani pad realnog BDP-a za nadolazeću fiskalnu godinu, sada predviđajući da će se BDP smanjiti za 6,8 posto, što je polovica pada od 13,5 posto, kojise predviđao u travnju i što je bolje od očekivanih ekonomskih rezultata iz travnja i svibnja.

Međutim, sada Ured predviđa da će se oporavak trajati dulje nego što se to prije mislilo. Do četvrtog tromjesečja 2020. PBO projicira da će biti zaposleno samo 56,5 posto stanovništva starijeg od 15 godina, za razliku od 57,8 što je bilo procijenjeno u travnju. U veljači, prije pojave pandemije, stopa zaposlenosti iznosila je 61,8 posto.

Broj bi se još mogao povećati s obzirom na to da se određeni programi pomoći, uključujući kanadsku naknadu za hitne slučajeve (CERB), pogodnost u iznosu od 1.400 dolara za radnike čiji su dohodci pali zbog posljedica Covid-19, produžuju na neodređeno vrijeme.

COVID-19ekonomska kriza
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Dule Savich
3 godine prije

CERB iznosi 2000 cad mjesecno a ne 1400.Podatak dostupan na http://www.Service Canada.

Dule Savich
3 godine prije

Moj jarisa brisi ,aljkav si I tastina ti je ocito jaca strana karaktera.

moralna horizontala
3 godine prije

kanadski bdp mi je bitan ko i lanjski snijeg

Davor drugi
3 godine prije

U opravdanju katastrofalnog ekonomskog stanja pojedinih država za glupe, nedorasle i dobro korumpirane političare Koronavirus će doći kao iz raja.
Sve bi bilo dobro, med i mlijeko, ali eto naleti epidemija pa nam donese ogromnu krizu, i to ne samo kod nas nego i u svjetu , bit će floskule kojih ćemo se i te kako naslušati.
Nešto kao tema u nas Hrvata “ustaša-partizan”, priglupi da bilo sto naprave po ekonomskom pitanju, nezaposlenosti, ogromnim problemima iseljenja iz svih županija, od zanatskih do akademski obrazovanih, uhvate se svi junački i hrabro u koštac te “životno presudne” teme za opcu dobrobit, ekonomsku korist i budućnost nacije. Sad kad još toj temi od presudnog životnog značenja pridodaju i koranvirus, premijerske, predsjedničke, ministarske funkcije će se moći jako dobro i uspješno obavljati diplomama vodoinstalatera, šofera, kovača ili visokoobrazovanih u sferi i temi životnog iskustva.

Davor drugi
3 godine prije

L.R.
Šta bi, zašto komentar nije prošao validaciju????
Ok, komentar prošao, bilo je to mali napad panike s moje strane. 😊

Zadranin
3 godine prije

Kanada mi je jako bitna u životu. (Sarkazam.. naravno 😂)

P***!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI