Izvještaj označava Bill Gatesa kao „kancelarijskog nasilnika“ i „ženskaroša“

Bill Gates
8 komentara

Otkako su Bill i Melinda Gates najavili kraj braka, pojavili su se izvještaji koji sugerišu da Bill ne otkriva cijelu sliku milijardera, potpaljujući navode o Gatesovom prijateljstvu sa Jeffrey Epsteinom i tendenciji da ima ljubavne afere na radnom mjestu.

“Kristalno čista” slika Bill Gatesa samo je rezultat “dobrog PR”, ali postoji i druga strana osnivača Microsofta, objavio je u utorak Business Insider, pozivajući se na ljude koji tvrde da su upoznati sa tim pitanjem.

Prema izvještaju, Gates je volio zabave, imao je seksualne afere sa zaposlenima i vikao je na osoblje, osim što je navodno išao u “brojne posjete”u kuću pokojnog seksualnog prestupnika i finansijera Jeffrey Epsteina.

Nakon što su Bill i Melinda Gates najavili razvod, izvještaji koji bacaju sjenu na Billovu kristalno čistu reputaciju preplavili su mediji, a zaposlenice Microsofta su se javile sa pričama o tome kako im je milijarder predlagao noćne izlaske i „detalji o njegovim posjetama striptiz klubovima ranijih godina su se pojavili”.

„Osoba poput Billa Gejtsa misli da se uobičajena pravila ponašanja na nju ne odnose“, rekla je Maria Klawe, bivša članica uprave Microsofta.

„Kancelarijski nasilnik“

Posebno su se pojavili navodi da bi Gates često “vikao” na sve u kancelariji, jer su četiri neimenovane žene koje su radile s njim u Microsoftu sugerisale da je bio “drzak i prijek”.

„Sastanak sa Billom bio je samo prilika da viče na mene, pa sam pokušavao da to izbjegnem“, rekao je anonimni bivši izvršni direktor Microsofta.

Prema neimenovanim ljudima koji su rekli da su upoznati sa tim, krilatica generalnog direktora bila je: „To je najgluplja jebena ideja koju sam ikad čuo“. Neki zaposleni su, međutim, „cijenili njegovu iskrenost“, napominjući da je „Bill vikao na sve isto“.

Drugi su tvrdili da je to njegov stil komunikacije zato što je on „samo čudno ljudsko biće u pogledu socijalnih interakcija“.

Parti animal?

Kada je riječ o zabavama, Gates je navodno bio “redovni učesnik ekskluzivnih after-partija” na glavnim konferencijama računarskih expo sajmova, gdje bi se “prilično lako napio”, prema Robertu Cringelyu, kolumnisti Info Worlda.

“Svi smo bili u nekoj situaciji gdje je Bill bio očigledno neprimjeren. Bio je srećniji pijan”, tvrdi Cringely, a citira ga The Business Insider.

Dan Graves, bivši menadžer izvoza Microsofta, rekao je za The Insider da je 1980-ih na zabavi u Švajcarskoj lično našao Gatesa kako leži na ženi napolju na travnjaku i sugerisao da se par „samo mazio“.

Bill Gates Catalyst 3

The Business Insider se takođe osvrće na bgC3 (Bill Gates Catalyst 3) – „entitet privatne kancelarije“ koji se fokusira na Gatesove interese izvan Microsofta i njegovog bivšeg braka. Prema izvještaju, bgC3 je takođe igrao ulogu u razdvajanju para, pošto je Bill navodno koristio bgC3 da koordinira Epsteinovu donaciju za MIT od 2 miliona dolara.

„To je bio „treći skok u nešto novo““, rekao je bivši zaposlenik bgC3 za entitet koji je, prema izvještaju, bio „daleko od Melindinog nadzora“.

Šta tim Bill Gatesa misli o ovim navodima?

Gatesov portparol, kojeg citira The Business Insider, demantovao je navode, primjetivši da oko Gatesa kruži “mnogo laži” nakon što se u maju pojavila vijest o razvodu.

“Izuzetno je razočaravajuće što je objavljeno toliko laži o uzroku, okolnostima i vremenu razvoda Billa Gatesa”, rekao je portparol. „Glasine i špekulacije oko gospodina Gatesa postaju sve apsurdnije i žalosno je što se ljudi koji imaju malo ili nimalo znanja opisuju kao „izvori“.“

Portparol je negirao da je Bill Gates maltretirao zaposlene ili bio uključen u bilo kakve poslovne ili lične odnose sa Epsteinom.

Bill Gates
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
mislim
2 godine prije

krilatica generalnog direktora bila je: „To je najgluplja jebena ideja koju sam ikad čuo“
jer njegova ideje ,kao cjepti svih sedam miljardi, dva puta godišnje i na svakom cjepivu zaraditi samo 10,$,je najgenijalnija ideja .

Slonica
2 godine prije

Tako to obično biva
Obrazac poznat…
Ako je zlostavljač i nasilnik, bio je i prije 30 40 godina .
Što se to dogodi u trenu da svi godinama šute i odjednom se pokrene lavina.
Ili je to najsigurniji način za progon i otkazivanje?

ledeno doba
2 godine prije

on ženskaroš? ma ajde… ne, on je djecaroš, kao i svi ostali iz redova kabale
andrenokrom

Bauštelac
2 godine prije

Koji još uvijek piša u krevet i cucla palac na bauštelu šnjim

hiber
2 godine prije

Hrpa sr*nja. Potpuno nebitne stvari koje imaju zadatak skrenuti pogled sa bitnih pitanja, sve zbog kontrole stete. Bitno pitanje je upravljanje zakladama i njihovi stvarni poslovi, a zbog čega je žena izgubila živce i zbrisala, jer postoji sve veća opasnost da sve izađe na vidjelo. Zato sada moramo čitati ovakve bedastoće, za koje je žena morala davno znati, ako ju je uopće bilo briga.

dulebg
2 godine prije

Pa na švaleraciju na poslu utiču i ljudi(žene?) kojima gaće padaju na pojavu direktora. Direktor je onda prisiljen da ispuni očekivanja, neće valjda da mu prišiju da je omatorio, impotenko, papučić, ili nedajtibože – derpe?!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI