Trump spominje svoj odnos s Putinom i kritizira Bidena: “Jako sam se dobro slagao s njim.”

Trump i Putin
16 komentara

Bivši američki predsjednik kritizirao je diplomaciju svog nasljednika, posebno ukazujući na rizik prema kojem je “gurnuo Kinu i Rusiju u savezništvo i s time im omogućio da ojačaju”. Također je rekao da razmišlja o kandidaturi 2024.

Bivši američki predsjednik Donald Trump u intervjuu za Fox News 19. travnja procijenio je da “nitko nije bio teži prema Rusiji” od njega, dok je također izjavio da ima “vrlo jak” osobni odnos s Vladimirom Putinom. “Iskreno, slaganje s Vladimirom Putinom dobra je stvar i jako sam se dobro slagao s njim”, rekao je Donald Trump. “Svidio mi se, svidio sam mu se, to je dobro, a ne loše”, nastavio je.

Prethodnik Joea Bidena objasnio je da je održavanje dobrih odnosa s ruskim čelnikom u interesu Sjedinjenih Država, upozorivši da bi se u suprotnom Moskvu moglo potaknuti da se približi Kini. “Trebali bismo poslovati s Rusijom. Morali bismo se sporazumjeti s Rusijom, umjesto da je gurnemo u ruke Kine”, rekao je. “Najgore što možete učiniti jest natjerati Kinu i Rusiju da se okupe i ojačaju jedna drugu.”

Trump razmišlja “vrlo ozbiljno” o kandidaturi 2024.

Otkako je 21. siječnja stupio na dužnost, Joe Biden provodi agresivnu diplomaciju prema dvjema nuklearnim silama, inzistirajući da njegov kineski homolog Xi Jinping nema u sebi „ni trunke demokracije“, a nazvao je Vladimira Poutina “ubojicom”, dok je sankcionirao Rusiju zbog pretpostavke njezinog “uplitanja u izbore” i divovskog Cyber napada.

Suprotno tome, tijekom njegova predsjedničkog mandata protivnici Donalda Trumpa redovito su optuživali da je previše nježan prema Rusiji, što je on neprestano negirao. Prije svog izbora, već je tvrdio da je “uvijek bio dobro raspoložen prema Putinu”. “Snažan je vođa, predstavlja svoju zemlju u kojoj je istinski popularan i poštovan kao vođa”, rekao je za MSNBC 2015.  godine.

U intervjuu za Fox News 19. travnja Donald Trump je rekao da Rusija “nikada nije okružila Ukrajinu” i da Sjedinjene Države ne trebaju slati ratne brodove u Tajvanski tjesnac, koji Kina smatra sastavnim dijelom svog teritorija. Uz to, bivši američki čelnik rekao je da razmišlja o mogućnosti kandidiranja za sljedeće predsjedničke izbore 2024. godine: “Razmišljam o tome vrlo ozbiljno, ali s pravnog gledišta radije ne bih o tome govorio, još uvijek je malo prerano.”

BidenDonald TrumpkinaPutinrusijaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Alan Ford
3 godine prije

Za cim Trump zali?
Zato jer Biden pokusava ratovati i protiv Kine i Rusije istovremeno.

A sto bi on napravio bolje?
Zabio klin izmedju Rusije i Kine.

A kako bi to Trump napravio?
Prevario bi Kineze ili Ruse obecavsi im svakom pojedinacno nesto apstraktno.

To ne bi nikad radilo.

Putin je rekao prije nekih par godina
da je jedini garant ruske drzave visepolarni svijet.
Rekao je i da su Rusiji jedini prijatelji njena mornarica, aviacija i ostale oruzane snage.
Ovo razmisljanje je slicno samo na drugaciji nacin receno.

Za Ameriku je rjesenje vratiti se inovaciji, znanosti i vatrenoj konkurenciji a ostaviti se ratovanja, propagande i blacenje drugih naroda.

3 godine prije zadnji put uredio Alan Ford
3 godine prije

“… Otkako je 21. siječnja stupio na dužnost, Joe Biden provodi agresivnu diplomaciju prema dvjema nuklearnim silama …” Niko se od ova dva klovna – prakticno nista ne pita u tzv “drzavama“… To je samo “geopoliticki igrokaz” za nas LJUDE tj “goyime”… Ovaj americki klovn je, premda nije iz cio-cmara svog zeta i Chabada-Lubawitscha niti izlazio ipak (mozda?) : umislio da se pobuni protiv (R+R) Gazde, pa su ga brutalno i javno (pred Svijetom) – svrgnuli sa vlasti… Jasno dajuci do znanja idiotiziranom i sokiranom “demoktratskom Zapadu” – kako stvari funkcioniraju… Ovaj ruski klovn nikada nije niti pukusao da se usprotivi Gazdama… a do guse je umjesan u kriminalno ustolicenje “rebea” Chabada-Lubawitscha, Barel Lazara, koji uz Nosferatuovu pomoc – za interese Rotschilda – preuzima tzv “religiozno zidovstvo” u Rusiji…. sta vise ponudio je i igrokaz sa sopstvenom kcerkom u PLANDemiji… a kada je Rotschildov Comex bio pred kolapsom (zbog nedostatka… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio Žx
Max
3 godine prije

Trump je u pravu.

davor3
3 godine prije

Rusija protjerala američkikog veleposlanika.

Američki veleposlanik John Sullivan rekao je da će ovog tjedna otputovati u Washington na konzultacije nakon što mu je rusko Ministarstvo vanjskih poslova sugeriralo da to čini usred diplomatske krize između dviju zemalja.
 “Vjerujem da mi je važno izravno razgovarati sa svojim novim kolegama iz administracije Bidena u Washingtonu o trenutnom stanju bilateralnih odnosa između Sjedinjenih Država i Rusije”, rekao je Sullivan

fvnwerfvnwoerrfwerfe
3 godine prije

Čuj ovog hahaha……………..

davor3
3 godine prije

Deset zaposlenika američkog veleposlanstva napustit će Rusiju do 21. svibnjaMoskva će poduzeti daljnje korake u neposrednoj budućnosti kao odgovor na antiruske sankcije Washingtona, priopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova.

Zamjeniku šefa misije američkog veleposlanstva Bartu Gormanu u srijedu je uručena nota kojom se 10 zaposlenika američkog veleposlanstva u Moskvi proglašava persona non grata, navodi se u priopćenju ruskog Ministarstva vanjskih poslova.

“Ova je mjera zrcalni odgovor na američke neprijateljske akcije protiv određenog broja zaposlenika ruskog veleposlanstva u Washingtonu i ruskog generalnog konzulata u New Yorku, koji su neutemeljeno proglašeni persona non grata”, kaže se u priopćenju.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI