”Je li demencija Joea Bidena zarazna”? Blinken zbunjuje odbjeglog afganistanskog predsjednika Ghanija s Karzaijem

Blinken
14 komentara

Afganistanski predsjednik Ashraf Ghani pobjegao je u UAE jer su talibani 15. kolovoza stigli do vrata Kabula i nakon toga zauzeli grad bez borbe. Gani je tvrdio da je pobjegao kako bi spriječio krvoproliće do kojeg bi navodno došlo ako bi skupina oružano pokušala zauzeti glavni grad. Obećao je da će se u budućnosti vratiti u Afganistan kako bi osigurao “pravdu” za sve afganistanske državljane.

Čini se da baš kao i njegov šef Joe Biden, američki državni tajnik Antony Blinken ima problema s imenima. Dok je govorio o bijegu Ashrafa Ghanija u UAE, prisjetio se telefonskog poziva kojeg je vodio s afganistanskim predsjednikom samo dan prije nego što su talibanski borci stigli u Kabul. No umjesto da je rekao da je razgovarao sa sada svrgnutim Ganijem, greškom se pozvao na njegovog prethodnika Hamida Karzaija, koji je bio predsjednik Afganistana od 2001. do 2014. godine.

“Vratite se tjedan dana natrag. Vlada je pala. I usput, dan prije sam razgovarao s predsjednikom Karzaijem, kada mi je rekao svoju namjeru, kako je rekao,” borit ćemo se do smrti”. No, sljedećeg je dana otišao,” rekao je Blinken za CBS-ovu emisiju” Face the Nation”.

Kako se videozapis na kojem se vidi Blinkenova omaška s imenima proširio internetom, nije trebalo proći puno vremena da korisnici interneta Blinkena počnu ismijavati. Mnogi su sugerirali da je “Bidenova demencija zarazna”.

CNN je ranije izvijestio, pozivajući se na bivšeg visokog dužnosnika u Ganijevoj vladi, da su predsjednik i njegovi pomoćnici bili iznenađeni brzim napretkom talibana i opsadom Kabula, dok su radili na dogovoru kako da se “mirno predaju inkluzivnoj vladi”, kao i o Ganijevoj ostavci.

“U danima koji su prethodili dolasku talibana u Kabul, radili smo na dogovoru sa SAD-om o mirnoj predaji inkluzivnoj vladi i ostavci predsjednika Ganija. Ti su razgovori bili u tijeku kada su talibani ušli u grad. Talibani koji su ulazili u grad Kabul s više točaka procijenjeni su od strane naše obavještajne službe kao neprijateljski napredak”, rekao je izvor.

Predsjednik Ashraf Ghani pobjegao je iz zemlje, jer su talibani dovršili preuzimanje Afganistana ulaskom u glavni grad 15. kolovoza. Ghani, koji se trenutno nalazi u UAE, izjavio je da se namjerava vratiti u Afganistan u bliskoj budućnosti kako bi osigurao “pravdu” za sve afganistanske državljane.

AfganistanAntony BlinkenAshraf GhaniBiden
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
2 godine prije

Nemojmo se zavaravati,odabrana je upravo savršena ekipa koja Ce biti na čelu carstva koje umire..i to jako ubrzano.dementni wannabe lider sa hrpom uhljeba iz washingtonskih hodnika.sve je kako i treba biti,nazalost,Teska buducnost ceka obicnog amera.hvala.

EU-p
2 godine prije

Washington Post javlja da se americki direktor CIA sastao s predsjednikom Talibana u Afganistanu.
Kako jedne novine mogu ovo znati?
Ako nemaju autorizaciju za ovu objavu moze netko iz tih novina zavrsiti na 10 godina zatvora po americkom zakonu zato jer objavljuje nesto sto je recimo classifed ili vojna tajna.

Jedini razumni zakljucak je da je Washington Post dobio ovu informaciju od CIA s svrhom da je objavi i ovo pokaziva koliko je WP rezimsko glasilo, koliko je CIA u savezu s tim i slicnim americkim novinama.

nekoime
2 godine prije

Kada je gazda dementanm, svi su dementni.

Max
2 godine prije

On nije dementan on je idiot.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI