Joe Biden zabranjuje preostale žarulje sa žarnom niti koje nije već zabranio George W. Bush

Biden zabrana zarulja sa zarnom niti
23 komentara

Lažni predsjednik Joe Biden jezivo je opsjednut sladoledom, tuđom djecom i bebama i zabranom stvari koje Amerikanci svakodnevno koriste poput plinskih peći i žarulja sa žarnom niti.

Bidenov režim zabranio je gotovo sve preostale žarulje sa žarnom niti koje još nije zabranio George W. Bush 2007. kao dio Zakona o energetskoj neovisnosti i sigurnosti, koji je zahtijevao da sve žarulje za kućanstvo budu barem 25 posto učinkovitije ili inače biti uklonjen s tržišta.

Kao dio svog opsesivnog poticanja na “zelenu” energiju, Biden i njegovi ortaci donijeli su zabranu prodaje specifičnih žarulja sa žarnom niti i halogenih žarulja koje se široko koriste u cijeloj zemlji, a koje čine veliku većinu tržišta žarulja.

Novi propisi Ministarstva energetike (DoE) prisilit će sve proizvođače i trgovce na malo da se pridržavaju zahtjeva za prodaju alternativa svjetlećim diodama (LED) ili će se u protivnom suočiti s potencijalno teškim federalnim kaznama za nepoštivanje.

Zašto političari ne drže ruke dalje od naših žarulja i ostalih potrošačkih proizvoda?

Naravno, republikanska strana u prolazu vrišti kao banshee o promjeni pravila, koja se opet nadovezuje na ono što je Bush, republikanac, već učinio da bi pokrenuo loptu prije više od 15 godina.

“Predsjednik Biden nastavlja gurati liberalne fantazije kroz svoje naoružane savezne agencije”, požalio se zastupnik Andy Barr (R-Ky.) na zabranu. “Ministarstvo energetike trebalo bi se fokusirati na američku energetsku neovisnost, a ne na to koje žarulje možete ili ne možete kupiti za svoj dom ili posao.”

Krajem 2019., dok je Donald Trump još bio predsjednik, DoE pod njegovim vodstvom izdao je privremenu obustavu planiranog postupnog ukidanja žarulja sa žarnom niti, navodeći tada da se “ono što se uštedi ne isplati”, misleći na potrošnju energije.

Trump je tada za Fox News rekao da on osobno ne podnosi LED diode, uglavnom zato što su preskupe i čine ga “narančastim”.

Ispostavilo se da je nakon što je Trump otišao s dužnosti, DoE poništio svoju presudu. Od travnja 2022. ostaje plan potpuno eliminirati sve žarulje sa žarnom niti i halogene žarulje s tržišta i zamijeniti ih LED i kompaktnim fluorescentnim žaruljama (CFL).

Brojne skupine boraca za zaštitu okoliša slave zabranu, govoreći da je “davno prošlo vrijeme”. Većina zemlje, međutim, još uvijek koristi žarulje sa žarnom niti i halogene žarulje.

Anketa o potrošnji energije u stambenim objektima pokazala je da manje od polovice, oko 47 posto, američkih kućanstava preferira uglavnom ili isključivo LED diode, dok 15 posto još uvijek prvenstveno koristi žarulje sa žarnom niti ili halogene žarulje.

Bizarno, oko 12 posto Amerikanaca radije koristi CFL žarulje iako su ružne, emitiraju užasnu bijelu svjetlost i sadrže visoke razine žive i drugih otrova, što ih čini stvarno opasnima kada se razbiju.

LED diode su popularnije u područjima s višim prihodima, što sugerira da će novi Bidenov plan nesrazmjerno naštetiti Amerikancima s nižim prihodima. Dok se 54 posto kućanstava koja zarađuju više od 100.000 USD godišnje obično odlučuje za LED rasvjetu, samo 39 posto kućanstava koja zarađuju manje od 20.000 USD godišnje bira LED diode kao svoju primarnu opciju rasvjete.

Problem s LED diodama, uz njihovu ružnu pretjerano bijelu temperaturu boje, jest činjenica da su oštre i imaju tendenciju promicanja i pogoršanja migrene, osobito kod osoba osjetljivih na takvo svjetlo.

Kako bi prevario javnost da prihvati zabranu, DoE inzistira na tome da će potrošačima uštedjeti oko 3 milijarde dolara godišnje na računima za komunalije, baš kao što agencija tvrdi da će nam druge zabrane za “štednju novca” uštedjeti novac dok naše slobode budu lišene pred našim očima.

BidenSADZabranažarulje
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
AJeTo
8 mjeseci prije

Ne treba zaboraviti da je specifična težina volframa vrlo bliska onoj zlata, kao i to da integrirane krugove najlakše masovno podvaliti u obliku LE dioda.

H/K
8 mjeseci prije

Naravno da su zabranili jedinu vrstu zarulje koja nedjeluje opasno za malog covjeka

Primat
8 mjeseci prije

vako stoje stvari, izvan msm prenemaganja…:

Li-Fi (eng. Light Fidelity [Visible Light Communications, komuikacija u vidljivom svjetlu]) ime je za komunikacijsku tehnologiju koja koristi spektar vidljivog svjetla za prijenos podataka…

usput, za nekog “mitski” pristup temi, je najbitniji za “razum-mnijenje”, ovog shita, …fos-forne, “tehnologije”…(fosfor, – doslovno na grckom znaci, – lucifer.. , a nama je skovana i “latinsko-grcka”, – luci-phor(os), ..lux-o-for, lucifer.. iako ovaj “latinski dio”, nije latinski, vec je ukraden nama, – luč, luč-o-(noša)..!) ..sav taj luciferski shit, titra na “frekvencijskim opsezima”, koji su opsezi unutar kojih se vrsi penetracija u nase biće!
..ako tome dodamo “snagu”, “interferenciju”, “usnopljenje”..itd, ..jednostavno, ..ugradnjom tih njihovih “zarulja”, ugradili smo si light-smart-dust-kameru, i li-fi tele-dirigiranu bombu, – u kuću/stan, koju ekipa, moze aktivirati i potuci, onesposobiti ili unakazit sve u sirokom prostoru, ..u bilo kojem trenutku, njima “povoljnom”…

Biti-ili-ne-biti
8 mjeseci prije

Novije “štedljive” žarulje i LED žarulje imaju u sebi specijalnu elektroniku za snimanje i prisluškivanje i opako zračenje, tako da s običnim starim žaruljama to ne mogu raditi.
Meni je to odavno poznato i zato sam još uvijek na starim žaruljama sa žarnom niti.
Tu se oko 95 % energije pretvara u toplinu, pa po zimi imamo čak i malo bolje grijanje.

tihobl
8 mjeseci prije

Zabrani jedini edisonov izum (slicajno otkriven). Sve ostalo Edison je pokrao od drugih ko Goran Bregovic.

Max
8 mjeseci prije

Plansko masovno trovanje.

Ivek
8 mjeseci prije

Te led žarulje su 10x skuplje a i kvare se ko i stare.

ime
8 mjeseci prije

običnu žarulju od 150w staviti dimmerom na 100w, navodno traje godinama…

Emiliano Zapata
8 mjeseci prije

Kod nas ih odavno vise nema…

Lucija, prva
8 mjeseci prije

Pogledajte to prisilno nametanje kupcima.

🙂 A nisu se sjetili da ovako zabrane plastiku?
Nego je uklanjanje plastične ambalaže prevaljenih na narod. Potrošače.

Ne može se i ne treba svugdje ukloniti plastika, ali može kod većine proizvoda.
Mliječnih, npr.
Tetrapak, npr.
Staklo nikom ne odgovara jer je teško i lomljivo.
Ali je daleko najčišći oblik pakiranja.
Btw, mi više nemamo odavno niti jednu tvornicu stakla.
Imali smo dvije: u Samoboru i Lipiku.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI