Još jedan voz iskočio iz šina zbog sabotaže u ruskoj oblasti na granici Ukrajine

18 komentara

Teretni voz sa 20-ak automobila iskočio je iz šina u utorak ispred grada Brjanska, u ruskoj oblasti u blizini severne granice Ukrajine. Vlasti su za incident okrivile “miješanje neovlaštenih lica u rad željezničkog saobraćaja”.

Prema pisanju lokalnih medija, eksplozija je oštetila kolosijeke dok je teretni voz prolazio neelektrificiranim dijelom pruge u blizini stanice Snežetskaja, koja se nalazi jugoistočno od grada Brjanska. Ruske željeznice saopštile su da se incident dogodio oko 19.47 sati po lokalnom vremenu.

Preliminarni izvještaji ne ukazuju na žrtve. Na mjesto događaja su upućeni prvi koji su reagirali, zajedno sa opremom za spašavanje, saopštila je željeznička kompanija.

Ovo je drugi prijavljeni slučaj željezničke sabotaže u Brjanskoj regiji u sedmici. U ponedjeljak je dio pruge dignut u zrak kod Uneče, bliže granici s Ukrajinom. Zbog toga je teretni voz iskočio iz šina i zapalio se. Snežetskaja, gdje se dogodio incident u utorak, nalazi se oko 120 kilometara od granice.

Ukrajinske snage pojačale su artiljerijske napade i sabotaže na ruskoj teritoriji ove sedmice, vjerovatno u vezi sa toliko najavljivanom ofanzivom pripremljenom uz pomoć NATO-a. Četiri civila su ubijena, a dvoje ranjeno u raketnom napadu na pogranično selo Suzemka u Brjansku u ponedjeljak. Višestruki artiljerijski napadi prijavljeni su i u oblastima Herson, Zaporožje i Donjeck.

Zamenik šefa policije Melitopolja u Zaporožju povređen je u utorak kada je eksplodirala bomba postavljena na kapiji njegove kuće. Kasnije tokom dana, ruske službe bezbjednosti uhapsile su tri osobe osumnjičene za ubistvo drugog policijskog zvaničnika prošle sedmice.

sabotažaukrajinaVlak
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
11 mjeseci prije

Što rade Ruske službe?

tihobl
11 mjeseci prije

Klonu na svaku diverziju rusi su daleko jace odgovorili. FAB-3000 je spreman.

tihobl
11 mjeseci prije

Klonu kod vas u BG puno je europeiziranih likova. A takvi imaju djecu koju vaspitavaju u skladu sa evropskim vrijednostima.

Sto n
11 mjeseci prije

Kad te službe jasno daju do znanja što če ss desit s tim diverzantima i njihovim obiteljima tad bi mogle ostat bez posla. Daklem i taj diverzant i čitav njegov okot u Sibir čistit snjeg do kraja života. Obrok i uvjeti spavanja bili bi proporcionalni ovavljenom poslu pa ako ti je dosta svega prestani radit i krepaj od gladi il zime. Do kraja života….

tuf
11 mjeseci prije

Ova serija sabotaža, kao i aktualni pokušaji dronovima u Moskvi, mogli bi biti uvodni vatromet na početku utakmice koja se očekivala već neko vrijeme.

tihobl
11 mjeseci prije

Jedna zanimljiva informacija – americko ministarstvo zdravlja odborilo je americkoj kompaniji 13 milijardi da se Zelenskom izgradi skloniste.
Amerikanci imaju taj fazon da razna ministarva odobravaju pare Kijevu kako bi prikazali manje troskove i prijavili samo ono sto ide preko Pentagona.

Dux
11 mjeseci prije

Bit će veselo kad rusi počmu vraćat.

Ivan
11 mjeseci prije

Moraju Rusi ukinuti lovostaju na Ukrajince po Rusiji i bagru odstreliti ko divlje svinje. Rusi su sa tom stokom prenjezni..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI