”Još nije gotovo,” izjavljuje Netanyahu dok Izrael nastavlja sa zračnim napadima na Pojas Gaze

Netanyahu-Vazdusni napad na Gazu
26 komentara

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu obećao je da će se obračunati s palestinskim militantima Hamasa, ”gdje god oni bili,” dodajući da će Hamas platiti “visoku cijenu” za napade na izraelske gradove.

“Rekao sam da će Hamas i druge terorističke skupine platiti vrlo visoku cijenu, a to činimo i nastavit ćemo s time svom snagom,” rekao je Netanyahu u svom vatrenom video-obraćanju.

Premijer je rekao da su, nedavno, Izraelske obrambene snage (IDF) napale “podzemne ciljeve” militanata, očito misleći na tunele koje su Palestinci prokopali od Gaze do Izraela. “Hamas je mislio da se tu može sakriti, ali ne može,” rekao je.

U vrijeme kada je Netanyahu izrekao svoj komentar, izraelske snage IDF-a i njihov sukob s palestinskim militantima ušle su u svoj peti dan. IDF nastavlja gađati Gazu zračnim napadima koji su već odnijeli živote 119 Palestinaca, uključujući 27 djece, prema lokalnim zdravstvenim službenicima.

Ranije u petak, IDF je izjavio izraelskim medijima da su njegove snage nanijele “golemu” štetu Hamasovoj infrastrukturi u Gazi, dodajući da će podržati ponudu o prekidu vatre, ako se takva objavi u narednim danima.

Netanyahu je, međutim nastavio u povišenom tonu. “Čelnici Hamasa misle da nam mogu pobjeći. Ne mogu pobjeći. Do njih možemo doći bez obzira na to gdje se oni nalazili; svi njihovi borci. Nastavit ćemo tako sve do kraja”, rekao je. ”Napali su naš glavni grad, ispalili projektile na naše gradove; oni sada plaćaju cijenu za to i nastavit će plaćati visoku cijenu”, dodao je premijer.

Najnovijem rasplamsavanju sukoba između Izraela i palestinskih militanata prethodili su masovni prosvjedi, izazvani odlukom izraelskog suda u vezi s deložacijom nekoliko palestinskih obitelji iz susjedstva u istočnom Jeruzalemu.

Napetosti su najprije prerasle u val arapsko-izraelskog uličnog nasilja i nereda u nekoliko gradova s miješanim arapsko-izraelskim stanovništvom, uključujući Jeruzalem. Nakon nereda uslijedio je raketni napad kojeg je pokrenuo Hamas. Napad, u kojem je ispaljeno oko 2.000 raketa, izraelski protuzračni obrambeni sustav uglavnom je odbio, no u tom napadu ipak je smrtno stradalo devetero ljudi, uključujući i jedno dijete.

Izrael je odgovorio velikim zračnim napadom. Ranije je bilo izvještaja o potencijalnoj kopnenoj invaziji IDF-a na Gazu, ali izraelska vojska negirala je takve planove.

Čini se da Tel Aviv ne planira stati na tome, barem prema Netanyahuu, koji je obećao da će nastaviti štititi izraelske gradove i narod.

”Još nije gotovo. Učinit ćemo sve kako bismo vratili i osigurali sigurnost našim gradovima i našim građanima.”

Ranija izvješća tvrdila su da je Tel Aviv već odbio plan prekida vatre, kojeg je predložio Egipat.

Netanyahu tvrdi da postupci IDF-a predstavljaju samo samoobranu. Također se zahvalio čelnicima Francuske, Velike Britanije i Njemačke na podršci Izraelu. Nije komentirao pozive UN-a za “trenutnu deeskalaciju sukoba” u Gazi.

Benjamin NatanjahuIZRAEL
Pretplatiti se
Obavijesti o
26 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nekoime
2 godine prije

Izgleda da je Dolfi ipak imal prav.

Srce Beograda
2 godine prije

Da jos nije gotovo i nece ni biti dok okupatori ne napuste teritorij Palestine a svjedoci smo da su Palestinci iako su u totalnoj blokadi svaki dan sve jaci i jaci i to je vrlo bitno i to jako boli ameriku , zidove ,dodika i covica te se pitaju kako raketa u Tel Avivu pa nemoguce .
Zamislite kakav zivot ceka okupatore za 10 godina a palestinci su i onako nebitni za zapad nauceni smo da ih ubijaju kao stoku.

Tomi
2 godine prije

A sto jos ne udju sa merkavama , oceli ? Il se boje ?

2 godine prije

“… Napad, u kojem je ispaljeno oko 2.000 raketa, izraelski protuzračni obrambeni sustav uglavnom je odbio …” I sada bi nakon svega – ponovo trebalo vjerovati ovim zlocinackim MSM...? Ma kakav kuc#evi “napad” ljudi moji… Sta je to tzv “Izrael” odbio”…? Iscenirano krvoprolice, kao i sve drugo iza cehga stoji ista banda kao i iz kurtone… Pokazu na TV da kao neke “rakete lete” a da in “hrabra izraelska vojska” skida sa neba… I skoro sve od 2000 raketa oni “poskidaju” sa onim govnetom “iron dome”...? 🤣 Haaallo… Ludilo… i klasicna zlocinacka prevara ovih istih kamatara – koji stoje iza svakog ZLA u danasnjoj Rotschildovoj Ponzi-piramidi… Sve te tzv silne “rakete” mogli su (i jesu!) – ispalili sami Izraelci – tj pripadnici IDF… Zato su ih toliko i “poskidali” – jer su im trajektorije bile poznate. Onih nekoliko granata sto je palo u neko naselje, mozda jesu a mozda i… Čitaj više »

2 godine prije zadnji put uredio Žx
marmel
2 godine prije

Dolfi je imao pravo, samo na zalost nije imao”Sjeverni tok”bi premalo plina

Bosanac
2 godine prije

Anketa među žiteljima tih prostora rađena prije ovog sad sranja

Palestinians: Are the Jews indigenous to this land?
https://youtu.be/zXAeE4y5Ye4

Jewish Settlers: Why do you steal Palestinian land?
https://youtu.be/yHRuULJ97vQ

2 godine prije zadnji put uredio Bosanac
Lurker
2 godine prije

Ima jos jedan detalj u prici, Bibiju visi stolica i ovo mu doslo kao kec na 12.

Mosha
2 godine prije

bolje ti je okupirat zapadnu obalu dok ovi ne unište sva arheološka nalazišta koja potvrđuju čija je zemla

Max
2 godine prije

Da ovo neće završiti ali ne tako kako Netanyahu misli. Spremaju se iznenađenja.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI