Kako to rade Rockefelleri: Tajni obiteljski plan o ”klimatskim promjenama”

Rockefeller tajna o klimatskim promjenama
61 komentar

“Početkom 1980-ih, Fond braće Rockefeller postao je vodeći zagovornik agende globalnog zatopljenja.“

U svom pregledu Programa održivog razvoja, Fond braće Rockefeller se hvali da je jedan od prvih velikih aktivista za globalno zagrijavanje, navodeći svoje snažno zagovaranje i osnivanja Međuvladinog panela UN-a o klimatskim promjenama (IPCC) 1988. i osnivanja UN-a 1992. Okvirna konvencija o promjeni klime.” (izvadak iz Izvješća)

Sljedeći tekst je izvršni sažetak cjelovitog izvješća ”The Energy & Environmental Legal Institute” objavljenog 2016.

Ovo je informativno izvješće upućeno čitateljima Global Researcha. CRG ne podržava nužno naslov niti sadržaj ovog izvješća.

Međutim, ono što je važno jest priznati ulogu obitelji Rockefeller, koja je povijesno bila arhitekt “Velike naftne industrije”, u podržavanju rasprave o klimatskim promjenama, kao i financiranju znanstvenika, ekologa i nevladinih organizacija uključenih u masovni aktivizam protiv “velikih naftnih industrija” i industrija fosilnih goriva. Rasprava o svjetskoj klimi od ključne je važnosti. Ali tko kontrolira i FINANCIRA tu raspravu? Postoji očigledan kontradiktoran odnos: dok je “Velika nafta” meta aktivizma protiv globalnog zatopljenja, “velike naftne industrije” preko Rockefeller obitelji i Rockefeller trusta velikodušno financira Svjetski klimatski prosvjedni pokret. Zapitajte se zašto?

Od značaja za “ekstremne vremenske prilike” i trenutnu raspravu o klimatskim promjenama.

Michel Chossudovsky, 24. studenog 2019., 6. ožujka 2021., 19. listopada 2022.

Rockefelleri su vjerojatno najbogatija i najmoćnija obitelj u povijesti Sjedinjenih Država. Više od 100 godina oblikovali su i usmjeravali američku ekonomsku, financijsku, političku i javnu politiku dok su istovremeno gomilali jedno od najvećih obiteljskih carstava u modernom dobu. Većina Amerikanaca visoko cijeni filantrope milijardere, povezujući ime Rockefeller s “naftom” i “kapitalizmom”. U stvarnosti, Rockefelleri namjeravaju kontrolirati gotovo sve veće institucije u Americi, koristeći filantropiju kao sredstvo povećanja svog utjecaja na svjetskoj pozornici pod krinkom unaprjeđenja raznih društvenih ciljeva. Njihovo gorljivo protivljenje istoj industriji fosilnih goriva koja je Johna D. Rockefellera učinila prvim američkim milijarderom pokazuje da Rockefelleri nisu politički ideolozi. Umjesto toga, oni su obični oportunisti koji podupiru političke programe pogodne za jačanje svoje moći na svjetskoj sceni.

Kroz Rockefellerovu mrežu obiteljskih zaklada, sveučilišta i institucija, kao i ogromnih potpora drugim dobrotvornim organizacijama, stekli su neviđeni utjecaj u zdravstvu, farmaciji, poljoprivredi, energetici i okolišu. Njihova vrlo složena integracija hedge fondova, međusobno povezanih pozicija u upravama i neprofitnih organizacija usmjerila je javnu politiku o ovim pitanjima i omogućila im predznanje o tržištima u nastajanju i pristup prirodnim resursima svijeta u razvoju.

Od početka svojih filantropskih nastojanja, Rockefelleri su se koristili društvenim ciljevima kako bi stekli utjecaj u političkim područjima po svom izboru. Od 1980-ih, njihov razlog izbora bila je agenda klimatskih promjena (izvorno nazvana globalno zatopljenje). Njihov križarski rat za urušavanje industrije fosilnih goriva u korist obnovljive energije dobro je dokumentiran, od njihove uključenosti u glavne globalne klimatske sporazume i organizacije, Međuvladin panel UN-a o klimatskim promjenama 1992. do Protokola iz Kyota iz 1997., do trošenja stotina milijuna na unaprijediti industriju obnovljive energije. Kroz svoj Program održivog razvoja, Rockefelleri nastavljaju promicati svoju samoposlužnu politiku “čiste energije” u saveznoj vladi i široj javnosti.

Kao najplodniji dobrotvori pokreta klimatskih aktivista, utjecaj Rockefellerovih na energetsku industriju nema granica, budući da se ciljevi obitelji prožimaju kroz federalnu i državnu energetsku politiku, kao i međunarodne globalističke dogovore društvenog inženjeringa kao što je Agenda 21. S Nemjerljiv utjecaj koji prati masovno bogatstvo i moć, Rockefellerovo se carstvo pokazalo učinkovitim sredstvom utjecaja u promicanju svog glavnog cilja: uništenje industrije fosilnih goriva kako bi se povećao utjecaj na energetski sektor.

Na datum 05. studenog 2015., državni odvjetnik New Yorka Eric Schneiderman pokrenuo je istragu bez presedana o ExxonMobilu, kako bi utvrdio je li tvrtka prevarila ulagače neobjavljujući rizike koje bi klimatske promjene mogle imati za njezino poslovanje. To se dogodilo tek nekoliko tjedana nakon što je stipendija Columbia Journalism School (CJS) Energy and Environmental Reporting Fellowship optužila Exxon da obmanjuje javnost svojim člankom u Los Angeles Timesu, “Kako je Exxon od lidera postao skeptik o pitanju klimatskih promjena.”

Unatoč bijesnoj raspravi o utjecaju klimatskih promjena koje je uzrokovao čovjek, lijevo orijentirani političari, lobisti i što je najvažnije milijarderi, proglasili su to riješenom znanošću, koristeći to pitanje kao sredstvo za stjecanje kontrole nad energetskom arenom. Istraživanje pokazuje da pravna istraga Erica Schneidermana, kao i negativan prikaz ExxonMobila od strane Columbia Journalisma nisu bili ni objektivni ni neovisni. Zapravo, značajni dokazi vode do premise da optužbe Columbia Journalism School protiv ExxonMobila i pravnu istragu Erica Schneidermana o naftnom divu nisu samo financirane, već i orkestrirane od strane obitelji Rockefeller.

Primjetno je da su Rockefellerovi financirali demonizaciju naftne kompanije od strane Projekta stipendije za izvješćivanje o energiji i okolišu Columbia Journalism School. Međutim, i Schneidermanova istraga i publikacije Columbia Journalism School nastajale su godinama.

Obiteljski fond Rockefeller ugostio je i vodio dva zatvorena sastanka s istaknutim klimatskim aktivistima, jedan 2012. i jedan u siječnju 2016. Otkrivene e-poruke pokazuju da je glavno pitanje na oba skupa bilo kako najbolje srušiti industriju fosilnih goriva. Osim ključnog čelnici brojnih zaklada Rockefellerovih, oba su summita uključivala glavne igrače u pokretu za klimu kao što su: Matt Pawa (odvjetnik u Centru za međunarodno pravo okoliša), Sharon Eubanks (ravnateljica Ministarstva pravosuđa za duhanske sporove u 1990-ima i poznati aktivist protiv Exxona), predstavnici Greenpeacea i Carroll Moffit iz Instituta za klimatsku odgovornost. Tijekom oba summita Eric Schneiderman smatran je mogućim katalizatorom za pokretanje pravne istrage, dok se ExxonMobil više puta spominjao kao moguća meta.

Schneidermanovo gorljivo izlaganje protiv “negatora klime” i javni poziv da se provedu politike koje vode povećanju korištenja obnovljive energije učinili su ga savršenim i voljnim kandidatom. Kada je najavio svoj križarski pohod protiv Exxona, Schneiderman je citirao studije iz novina Inside Climate News i Columbia koje je financirao Rockefeller. Izvještava Exxon s Fakulteta novinarstva. Otkrivajuće je da su brojni članovi obitelji Rockefeller dugo poticali Schneidermana da istraži naftnu tvrtku.

Međutim, kao što je prikazano u izvještaju sa sastanka La Jolla 2012. koji je organizirao Rockefeller, aktivisti za obitelj i klimu trebali su dobro poznatu, cijenjenu i objektivno percipiranu medijsku kuću da progura javnu priču. Iako to nije otkriveno u dokumentaciji samita, čini se da su pronašli jednog u Columbia Journalism School. Iako je nedvojbeno najprestižnija novinarska škola u zemlji, Columbia Journalism School nije samo korisnik milijunskih Rockefellerovih donacija, već je gotovo u potpunosti sastavljena od profesora koji su blisko povezani sa zelenim pokretom.

Godine 2013., godinu dana nakon izrade plana, klimatski uzbunjivač i autor poznate knjige koja osuđuje ExxonMobil, Steve Coll, imenovan je dekanom Fakulteta novinarstva Columbia.

Nije iznenađujuće da je Coll predvodio projekt školske stipendije Energy and Environmental Reporting Fellowship koji je ocrnio Exxon. Coll je usko vezan uz Rockefellerove, jer je prethodno predsjedao Zakladom Nova Amerika koja se zalaže za klimatske promjene, a koja je dobila značajna sredstva od obitelji. Ova otkrića sugeriraju da su Rockefelleri iskoristili svoj utjecaj i na Columbia Journalism School i na Stevea Colla kako bi postavili Colla na mjesto dekana, dajući mu platformu da učini ono što je dragovoljno i s entuzijazmom učinio već jednom: javno i temeljito osudi ExxonMobil.

S Collom, kao bastionom klimatskih aktivista, Columbia Journalism School vjerojatno je gorljivo sudjelovala u zavjeri da se ocrni Exxon. Najmanje sedam profesora CJS-a izravno je povezano sa zelenim aktivistom milijarderom Georgeom Sorosom, primajući ili nagrade ili značajne količine novca od socijalističkog filantropa. Štoviše, nekoliko bivših članova odbora CJS-a istaknuti su zagovornici klimatskih promjena, uključujući Scotta Dodda i Thomasa Watkinsa.

Ovo izvješće sugerira da napad na ExxonMobil nije bio niti ideja Erica Schneidermana, niti Columbia Journalism School. Umjesto toga, Rockefelleri su, uz pomoć drugih milijardera i istaknutih klimatskih aktivista, pažljivo orkestrirali i pravne i medijske istrage o ExxonMobilu u nastojanju da postignu svoj cilj urušavanja industrije fosilnih goriva kako bi preuzeli kontrolu nad energetskim sektorom.

Autor: The Energy & Environmental Legal Institute
klimatske promjenerockefellerSteve Coll
Pretplatiti se
Obavijesti o
61 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
CroExit
1 godina prije

90-ih i 2000-ih je bila “popularna” ozonska rupa koju uništavaju freoni iz sprejeva i hladnjaka itd., pa “globalno zatopljenje” zbog fosilnih goriva, i sad imamo “klimatske promjene” zbog kravljeg prdeža.

SIRIUS
1 godina prije

isti rockefelleri koji su pokrenuli BRIC. baš sam čitao dobar članak o Kini i njihovom zionistićkom planu da ju u potpunosti preuzmu, a za što su se fino pripremili. pitam se ima li uopće šanse da rockefellerima taj plan ne uspije? nekak mi se čini da baš i nema… sranje

držnedaj
1 godina prije

Zato je bitno i presudno da Rusija ovim i ovakvim stvorovima, čudovištima društva stanevna na kraj!!! Za sva vremena!!! Samo ona to poslanje ima… naravno iz hrpu dobronamjerni saveznika.. i oslobodi umornu jedinu planetu sunčeva života kao taoca..

nepoželjni
1 godina prije

Laž o klimatskim promjenama, uzrokovanih ljudskim aktivnostima, služi kao temelj za promjenu industrijske proizvodnje u svrhu nuđenja novih proizvoda na tržištu i održavanje premoći i prevlasti razvijenih nad nerazvijenima. Svaka tehnološka a naročito energetska novina mora se pogurati na bilo koji način a sve kako bi se održao postojeći poredak tj. raspored moći i utjecaja. Rokfeleri su odabrana obitelj i tu su više od 100 godina a njihov zadatak je da financijskom “rukom” vode Svijet prema potrebama i ciljevima svjetskih gospodara. Guranje razvijenog svijeta na zamjenu ugljikovodika “obnovljivim izvorima energije” a istodobno toleriranje korištenja ugljikovodika u Kini ovaj put nije na korist sustavu Zapada, već je usmjereno na destrukciju zapadnog načina života koji je baziran na kapitalističkom načinu proizvodnje i na slobodnom tržištu. Kina je namjerno usmjerena na državni kapitalizam, te da uz pomoć jeftinih (“prljavih”) energenata i modernim robovlasništvom Svijetu ponudi sve što mu je potrebno u ovom tranzicijskom… Čitaj više »

Гавран
1 godina prije

Sprovođenje vizionarske, globalne, politike zapada nas je usmerilo na loženje uglja, drveta i starih automobilskih guma.

Lucija, prva
1 godina prije

Koliko puta sam ja na ovom portalu napisala da su Rockefeleri izašli iz naftnog biznisa?
Standard Oil >> Exxon.
Pa to je krucijalna stvar.
To im je core business. Bio.
Radi čega?
Što je drugo toliko važno? 🙃

Kada su izašli iz Exxona, odmah je “Exxon postao umjereniji”. Pa naravno.

Ivan
1 godina prije

Globalno zatopljenje je dobar vic.čovjek i njegov utjecaj na klimu je minimum minimuma.klimatske promjene su procesi koji traju tisućama godina,i čovjek je tu nebitan.rockfeller,Rothschildi,al gore,su jedni od glavnih faca u prodavanju magle o klimatskim promjenama.cilj je preuzimanje proizvodnje hrane od strane korporacija,i masovna kontrola populacije putem zelene policije.

Max
1 godina prije

Sve što se provodi je prema njihovom planu.

sdgerzuhoo9oooooooo
1 godina prije

danas oko podneva počeli našpricavati oblake na kvarneru.gledaš 5-6 avuona s normalnim tragom na istoj visini,kadli dolazi majstor i poteže od visa do rijeke crtu i nakon njega takvih još nekoliko.za 2 sata oranica! što radi oporba? jel ikad itko potegnuo pitanje chemtrailsa u saboru?

mali jere
1 godina prije

Samo Majka Rusija moze da spasi svoju djecu i uz pomoc Boga velikoga stat ce ona na repi kazarskim prokletim krvopijama a nije uzalud Majka Isusova u Fatimi rekla djeco molite se za Rusiju.Ako Rusija propadne propadamo i mi svi koji zelimo mirno i ljudski da zivimo u ovoj Dolini Suza.Oni pokvareni koji su se vragu prodali za lagodan zivot propali su davno.

Coca Corona
1 godina prije

Off tropic;
Neuobičajen porast smrtnosti NOVOROĐENČADI u Škotskoj, uzrok navodno nepoznat,mislim daje krivac naslikan gore pod naslovom.
Jadno!!

Hogar
1 godina prije

Sotone khazarske

Siniša
1 godina prije

A trebali su samo Tesli da poslušaju i živjeli bi u 21. Milenijumu a ne u 21. Vijeku.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI