Klimatski “komunikatori” kažu da je najbolji način da se birače uvjeri o globalnom zatopljenju da im se laže

Klimatske promjene-Ocuvanje planete
19 komentara

Znanstvenik za podatke Blue Rose Research David Shor nedavno je proveo anketu o najboljim i najgorim oblicima javnog slanja poruka o klimatskim promjenama. Otkrio je da su najučinkovitiji klimatski “komunikatori” oni koji otvoreno lažu javnosti o globalnom zatopljenju.

Shor to nije rekao na ovaj način, naravno, i mi ne govorimo u njegovo ime o toj temi. Ono što mi kažemo je da je sve u stupcu “najboljih” poruka laž ako to stvarno pogledate.

Prema anketi, “najbolje poruke ikad testirane” uključuju sljedeće lažne tvrdnje o “dobrobitima” klimatske tiranije:

  1. Sniženi troškovi energije
  2. Niži troškovi sudopera
  3. Stvaranje stabilnih radnih mjesta
  4. Ulaganja u tranzit, infrastrukturu i proizvodnju
  5. Istraživanje i razvoj (R&D) za čistu energiju

Sve su ovo gluposti, što znači da se ništa od ovoga zapravo ne događa kada vlada baci klimatski čekić. Zapravo, obično je suprotno jer je “zelena” energija skupa, neučinkovita i visoko politizirana za društvene podjele.

“Ljevaci” su programirani da vole sve što je zeleno, dok su “desničari” programirani da ih mrze. Istina je, u međuvremenu, da su “fosilna” goriva bazirana na zemlji u izobilju, jeftina i da su stvarno dobra oklada za stvaranje stabilnosti i prosperiteta za sve – a također se mogu koristiti čisto, unatoč tome što zeleni tvrde suprotno.

Zeleno nije način

Watts Up With That objavio je reportažu o lažima “naj” kolumne u Shorovoj anketi. Pruža raščlambu neistina.

Što se tiče nižih troškova energije i sudopera, autor Charles Rotter objašnjava da potrošači u najzelenijim područjima svijeta – to uključuje Kaliforniju, Ujedinjeno Kraljevstvo, Kanadu i Njemačku – plaćaju među najvišim cijenama energije, posebno u usporedbi s mjestima gdje zelene energije jedva ima ili ne stvar.

Što se tiče stvaranja “dobrih, stabilnih radnih mjesta”, zelena agenda je poster za ono što ne treba činiti:

“Zaposlenici Solyndre, Proterre, Fiskera, Arrivala UK ili bilo koje velike industrije u Njemačkoj, popis se nastavlja, mogu imati drugačije mišljenje, a da ne spominjemo radnike na cjevovodima i građevinske radove”, objašnjava Rotter.

Katastrofa brze željeznice u Kaliforniji još je jedan primjer lošeg ekološkog stanja. Kao i drugi zeleni projekti slične prirode, kalifornijski san o željezničkom cjevovodu nije “ništa korisniji za cjelokupno gospodarstvo nego da jednostavno platite jednu skupinu radnika da kopa rupe, a drugu skupinu da ih ponovno napuni”, kako bi citirao Rotter.

Zeleno istraživanje i razvoj u “čistu energiju” još je jedna prijevara u smislu da predstavlja mnogo novca koji se uzalud troši “za borbu protiv zakona termodinamike, odvraćanje od gospodarskog rasta, podizanje cijena energije, (i) stvaranje uništavanja okoliša.” Tradicionalna energija, u međuvremenu, stvara “stabilnu, dispečabilnu, s malim ekološkim otiskom osnovno opterećenje”, kaže Rotter.

Što je s lošim porukama, možda se pitate? Idemo:

“Najgore testirane poruke: električni automobili, Green New Deal, zajednice na prvoj liniji, ‘Big Oil je lagao’, klimatsko zagađenje

Razgovor o električnim automobilima posebno je smrtonosan za demokrate. Žene se posebno boje pražnjenja baterija. (Zanimljivo rodno opredjeljenje o tjeskobi dometa o kojem prije nisam razmišljao).”

Green New Deal posebno je loša tema za razgovor zelenih jer se povezuje s zastupnicom Alexandrijom Ocasio-Cortez (AOC) koja ga je prva predstavila 2019., kao i sa “zabranama hamburgera i letenja, a posebno je izazvala strah od poskupljenja energije”, citirajući rezultate ankete.

klimatske promjeneLažiZelena agenda
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
6 dana prije

To i rade.

Hik!
6 dana prije

Hannah Arendt je svojedobno ustvrdila u svojim djelima da je pluralistička politika nemoguća bez laganja. Pitanje je da li su nam takva (savremena) politika i političari potrebni ili treba izmisliti neki drugi način dolaska do demokratskih rješenja.

5 dana prije

Nisu rekli da treba lagati, kako naslov kaze, nego je anketa otkrila da laz daje veci ucinak.
Tako je to valjda svugdje.
Laze se dojmom, naslovima, izjavama van konteksta.
Neinformirani poluinformirani tipovi iznose svoje privatne navijacke teorije, valjda im birtija skupa, nesto naculi, zavrsili osnovnu skolu pa znaju, youtube sveuciliste.

Gore u tekstu, sudoper, zanima me kontekst u originalnom jeziku. Neka prica o sudoperu, kao, ucinkovita poruka, nesto?

opetlazes
5 dana prije

Ne postoji niti jedna razvijena zemlja, a da trosi malo energije. Trosis malo energije ako si nerazvijen, nemas proizvodnje, ne treba ti svjetlost i tako dalje, recimo Somalija je dobar primjer za to, oni trose jako malo energije per capita. Zasto bi neki uporno od Europe da naprave Somaliju ne znam, posaljite telefax na zlocinacki UN pa nek otvore pitanje na zasjedanju, ako smiju.

Jomla
5 dana prije

S psihološkog stanovišta je vrlo zanimljivo da očigledne laži imaju jako dobru prođu, jbg 😛 😛

Basinac
5 dana prije

“Lagati lagati i samo lagati”,drug Tito je rekao…

goran
5 dana prije

vama samo idioti mogu vjerovati

gnu
5 dana prije

mali detalj…nekoć se temperatura mjerila na 2 m od zemlje u hladu a sada se mjeri na limenom usijanom krovu…kad na tv izvještavaju o 34c moji uređaji pokazuju 26c u hladu….zamisli ljeti vurće a zimi hladno…bježmo u njemačku…

Tupko Glupko
5 dana prije

Po NASA-inom Goddard Institute for Space Studies (GISS) prosječna temperatura u svijetu je od 1880. godine do danas porasla za ‘čak’ 1,1 Celzijev stupanj.

Za naše Sunce maksimum aktivnosti – što se mjeri po broju Sunčevih pjega – se očekuje 2025. godine, a ciklus od minimuma preko maksimuma do novog minimuma traje oko 11 godina, no ponekad može trajati koju godinu manje ili više.

Sunčev je volumen inače 1,3 milijuna puta veći od Zemljinog.

Utječu li kravlji prdeži i korištenje fosilnih goriva na Zemlji na aktivnosti Sunca?

Toliko panike oko ničega.

Ali geo-inžinjeringom koji rade, tj. sprječavanju Sunčevih zraka da dođu do Zemljine površine to definitivno rade.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI