Kamala Harris će voditi radnu grupu za umjetnu inteligenciju

Kamala Harris
45 komentara

Potpredsjednica SAD Kamala Harris imenovana je na čelo nove inicijative za umjetnu inteligenciju u partnerstvu s vodećim kompanijama u ovoj oblasti, objavila je Bijela kuća u priopćenju za javnost u četvrtak.

Harris i drugi visoki dužnosnici u administraciji predsjednika Joea Bidena sastat će se s izvršnim direktorima kompanija Alphabet, Anthropic, Microsoft i OpenAI kako bi ih podsjetili na njihovu “ odgovornost da se pobrinu da njihovi proizvodi budu sigurni prije nego što budu raspoređeni ili objavljeni u javnosti”.

Sastanak ima za cilj da održi kompanije na pravom putu ka „pokretanju odgovornih, pouzdanih i etičkih inovacija uz zaštitne mere koje ublažavaju rizike i potencijalne štete za pojedince i naše društvo“, navodi Bela kuća, koja se poziva na nedavne izvršne naredbe i zvanične izjave koje podsećaju na tehnologiju. kompanije da su njihovi proizvodi podvrgnuti zakonu o građanskim pravima i drugim vrstama zaštite od nezakonite diskriminacije.

Četiri kompanije, zajedno s Hugging Face, NVIDIA i Stability AI, također će podnijeti javnu procjenu svojih sposobnosti od strane hiljada stručnjaka iz industrije i drugih radoznalih članova javnosti na DEFCON 31, konvenciji hakera u Las Vegasu koja je više puta stavljala nesigurnost američkih glasačkih mašina na izložbi dajući djeci priliku da ih hakuju.

Bijela kuća je također najavila stvaranje sedam novih Nacionalnih instituta za istraživanje umjetne inteligencije koji se fokusiraju na klimu, poljoprivredu, energiju, javno zdravstvo, obrazovanje i kibernetičku sigurnost, objašnjavajući da će novi instituti „podržati razvoj raznolike AI radne snage“ sa 140 miliona dolara sredstava. iz Nacionalne naučne fondacije.

Administracija također daje priliku javnosti da procijeni vladinu politiku umjetne inteligencije počevši od ovog ljeta, navodi se u saopštenju za javnost.

Sa zadatkom da zaustavi protok migranata preko južne granice SAD-a po preuzimanju dužnosti 2021. godine, Haris je umjesto toga predsjedavala rekordnom količinom ilegalne imigracije, što joj je donijelo najnižu ocjenu odobravanja od bilo kojeg modernog američkog potpredsjednika. Prošle godine dobila je zadatak da razvije nacrt za borbu protiv „dezinformacija“, uznemiravanja i zlostavljanja na internetu uprkos tome što nije imala iskustva u tehnološkom sektoru.

Dok su stotine stručnjaka u polju AI pozvale na moratorij na, ili barem dramatično usporavanje razvoja AI dok se ne uspostave međunarodno dogovorene sigurnosne mjere, SAD su do sada izbjegavale davanje bilo kakvih snažnih izjava o tehnologiji. Prošlog mjeseca, Bajden se sastao sa svojim Vijećem savjetnika za nauku i tehnologiju kako bi razgovarao o “rizici i mogućnostima” na terenu, ali je odbio da se pozabavi upozorenjima stručnjaka, dok je priznao da bi AI “mogla biti” opasna.

AIKamala HarrisSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
45 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
kaznitelj
11 mjeseci prije

Ova kučka iz pakla bi požderala vlastite mladunce za status i moć..
Idealan kandidat za napraviti još veće sranje..

AJeTo
11 mjeseci prije

Ako pogledamo tko sve postaje kralj ili kraljica ovih dana, imenovanje nije toliko šokantno. Trebamo novi emoji s likom ove spodobe da zamijeni stranice teksta u komentarima.

Faust
11 mjeseci prije

Takvu grupu bi trebala voditi osoba koja ima prirodnu inteligenciju..

pero
11 mjeseci prije

Ona i inteligencija? Kad prasne u smijeh?!

dezinfekcija
11 mjeseci prije

kada su tako jaki sa AI sto ne upucaju malo istog u prvog djedicu da ne baulja toliko …???

Nekoime
11 mjeseci prije

Kakav voditelj grupe, takva i inteligencija.

alexosijek
11 mjeseci prije

Sada očekujem Kamalino objašnjenje umjetne inteligencije i kako ona ima jednostavniji način objašnjenja stvari – biti će, naravno, jasno svima o čemu se tu radi…kao što je onim klincima bilo sve jasno kada im je opisala svemir….lp

Ivan
11 mjeseci prije

Kako ce netko toliko neinteligentan odnosno glup poput te guske upravljati s umjetnom inteligencijom? 🙂

kixmix
11 mjeseci prije

Ne vodi ona ništa niti će voditi, nju vode drugi. Ona je vođena pohlepom i čistim zlom.

Joe
11 mjeseci prije

a kao šestomjesečni moratorij na razvoj AI, i eto trenutka kad kutija sa razvijenim udovima postaje superiorna homo-sapiensu,svijest se ne da oponašati kao druge materijalne manifestacije

Max
11 mjeseci prije

Ona će joj pušiti umjetnu cigaretu.

Schwarze Hunderte
11 mjeseci prije

🤣🤣🤣 pa kamila ( deva ) je vještačka initligencija …

Tamo Netko
11 mjeseci prije

Nije li to ona nadrogirana čudakinja koja objašnjava da će jučer biti sutra a ono što dolazi bit će prekjučer ako dođe prošlost iz budućnosti. Uglavnom, u tom stilu.

The Who
11 mjeseci prije

E jaka će biti ta umjetna intelegencija koju ona vodi

gogo
11 mjeseci prije

kakav vic ovu spodobu dovoditi u bilo kakvu vezu sa inteligencijom

tihobl
11 mjeseci prije

Kad nju vidim zamislite koju bi karijeru u SAD napravio Zmaj od Sipova.

404
11 mjeseci prije

Ona može upravljati samo umjetni penis.

Martin
11 mjeseci prije

Pomozi nam Bože…

mmne
11 mjeseci prije

da bi neko upravljao vestackom inteligencijom, potrebno je da poseduje svoju prirodnu inteligenciju valjda….ili?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI