Kanadska provincija obećava ukidanje ograničenja Covid-19 „vrlo brzo“

Scott Moe
10 komentara

Premijer Saskačevana Skot Mo rekao je da je vrijeme da se vrate u normalu.

Kanadska provincija Saskačevan uskoro će ukinuti sve svoje mjere protiv Covida-19, saopštila je regionalna vlada, tvrdeći da su stanovnici umorni od upada u njihove živote i od stalnog stanja panike izazvanog pandemijom.

„Covid se ne završava, već vladina ograničenja vaših prava i sloboda – ona će se završiti, i to vrlo brzo“, rekao je Mo u snimku objavljenom na Tviteru u srijedu uveče. „Ono što je neophodno je vaša sloboda. Ono što je neophodno je da vratite svoj život u normalu, i vrijeme je za to.”

Naredba o javnom zdravstvu koja je stvorila pravila Covid-19 u Saskačevanu ističe kasnije ovog mjeseca, ali trenutno zahtijeva maske u zatvorenim javnim prostorima, dokaz o vakcinaciji ili negativan rezultat testa za vladine službenike, kao i obaveznu samoizolaciju za svakoga ko je pozitivan na virus.

Pored ukidanja preostalih ograničenja, od 7. februara, pokrajina će ograničiti pristup PCR testiranju na „prioritetnu populaciju“, uključujući zdravstvene radnike, međunarodne putnike i stanovnike koji trenutno pokazuju simptome, rekao je privremeni šef Zdravstvene uprave Derek Miller. Lokacije za testiranje koje su ranije bile otvorene za širu javnost takođe će biti zatvorene u to vrijeme, a vlada će prestati da daje sedmična ažuriranja o novim slučajevima Covida-19, smrti, testiranju i vakcinaciji.

Premijer je dalje naveo da će mjere biti obustavljene ne zato što je „Covid završio“ – rekavši da je nemoguće zauvijek eliminisati virus – već zato što „ga ljudi bolje razumiju“.

„Oni razumiju šta treba da rade. Oni razumiju rizik i spremni su da žive sa tim rizikom, više nego što su spremni da žive sa stalnim upadom vlade u njihove živote“, nastavio je on, dodajući da je „stalna kriza“ imala „štetni uticaj na sve” u posljednje dvije godine.

Iako je u Saskačevanu posljednjih mjeseci zabilježen porast broja zaraženih koronavirusom, za koji se kaže da je podstaknut varijantom Omicron, smrtni slučajevi u pokrajini ostaju znatno ispod prethodnih faza pandemije. Izbrojano je nešto više od 1.000 smrtnih slučajeva od izbijanja globalne epidemije krajem 2019.

Druge kanadske provincije su takođe nagovijestile da će ukinuti neka od svojih ograničenja, a najnaseljeniji region u zemlji Ontario je otkrio planove za postepeno smanjenje svojih mjera krajem prošlog mjeseca. Glavni zdravstveni službenik Alberte, Deena Hinshaw, takođe je nedavno tvrdila da se takva ograničenja ne mogu koristiti „dugoročno“, sugerišući da bi i ona mogla uskoro da ih ukine.

Mjere Covid-19 i povezane naredbe postali su vruća tema debate širom Kanade u posljednje vrijeme. Veliki protesti zbog uslova vakcinacije za vozače kamiona na duge relacije izbili su u glavnom gradu Otavi i na više lokacija u blizini granice sa Sjedinjenim Državama, stvarajući blokadu kamiona koja je efektivno zatvorila granični prelaz u Alberti.

CovidkanadamjereSaskatchewanScott Moe
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Dzipke Junuz
2 godine prije

Blizi se sudjenje plandemicarima,5.2. Prpa?

Max
2 godine prije

Mislav P je bio u pravu . Čini se da zlo prestaje.

tihobl
2 godine prije

Prpa brale. Na banjaluckim radio stanicama ide muzika iz filma Konvoj.

Elita iz Davosa se uprpala kamiondzija i ove pjesmice. To pokazuje koliko su nemocni kao sto odavno ponavljam. Njihova moc je iluzija, narodi misle da su mocni i pokoravaju im se. A njihova je moc da uvedu sankcije Dodiku i tu im je vrhunac. Eno raspali su se kad su htjeli da uvedu sankcije putinovim ljubavnicima i odustali od toga (A onda je i Ornela Muti zatrazila ruski pasas).
Samo treba ih ignorisai i sva njihova pravila kao sto mi radimo u BiH (pogledajte koliko su prosle godine poslali specijalnih emisara i opet rezultat nula).

Istina
2 godine prije

Ne zna se kad ce Ontario da follow

sokre
2 godine prije

tog scota i slične treba javno pogubiti

Hum
2 godine prije

Šuplja… prepali se kamiondžija i sad kao ukidaju neke mjere…. ostaje covid potvrda, dokaz o vakcinaciji i ostalo smeće… a šta ukidaju?! sumnjam da će kamiondžije i ostali ” neobrazovani” popušiti priču. ” Obrazovani” jedva čekaju povratak u konformizam i nastavak mazohizma. Samo mu daj barem disati i krevet.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI