Kanadski političar pozvao na razum i pregovore s Rusijom – sada ga napadaju sa svih strana

Alex Tyrrell o pregovorima s Rusijom
27 komentara

U političkom krajoliku u kojem većina čelnika otvoreno govori o svojoj podršci Ukrajini i upozorenju na invaziju Rusije, jedan glas iz Quebeca ističe se suprotnim stavom.

U poslijepodnevnim satima u petak, 4. ožujka, čelnik stranke Zelenih Quebeca Alex Tyrrell podijelio je na društvenim mrežama svoja razmišljanja o tome kako bi se ruski zahtjevi trebali prihvatiti.

Prema Tyrrellu, razumni zahtjevi Rusije uključuju:

  • Neutralan, nenuklearni status Ukrajine
  • Ukrajinska demilitarizacija i “denacifikacija”
  • I “priznavanje aneksije poluotoka Krima i suvereniteta proruskih separatističkih regija istočne Ukrajine, Donjecka i Luganska”

Tyrrell je rekao da su to “razumni zahtjevi za koje vjerujem da bi ih zapadne zemlje i ukrajinska vlada trebale prihvatiti”.

“Stoga pozivam kanadsku, američku i vladu NATO-a da prestanu slati oružje Ukrajini i da podrže ozbiljne pregovore s Rusijom kako bi se omogućila trenutna deeskalacija i spasili životi”, napisao je.

Stav koji je Tyrrell zauzeo odmah je izazvao reakciju.

Amita Kuttner, privremena čelnica Zelene stranke Kanade, osudila je Tyrrellove komentare i ponovila da Zelena stranka Quebeca nema nikakve veze sa Zelenom strankom Kanade.

Iako je Tyrrell rekao da osuđuje rusku invaziju i nasilje “na obje strane sukoba, kao i diplomatski neuspjeh koji je doveo do ovog rata”, mnogi su brzo kritizirali njegovu izjavu.

Čini se da se tvrdnje o desnom ekstremizmu i nacizmu u Ukrajini ne podudaraju s činjenicom da je, prema Središnjem izbornom povjerenstvu, Zelenskyy – koji ima židovsko naslijeđe – pobijedio na izborima sa 73,22 % glasova 2019. godine.

Tyrrellov kontroverzni stav je gledište manjine, posebno kada je stav službene kanadske vlade o ruskoj invaziji jasan.

Kanada je već poduzela mnoge korake kako bi podržala Ukrajinu i osudila Rusiju, uključujući pružanje vojne potpore i uvođenje sankcija.

I sami Kanađani pojačavaju, pokazujući potporu donacijama organizacijama za humanitarnu pomoć, pa čak i putem Airbnba kako bi dobili novac izravno ukrajinskim obiteljima.

IZVOR: dailyhive.com

Ovaj kanadski političar se usudio pozvati na razum, a kao što dobro znamo na Zapadu razum nije dozvoljen. Zapadni političari i organizacije će i dalje nastavljati bojkotirati Rusiju i Ruse u svim segmentima, braniti nastupe ruskim sportašima, djeci, pa čak i mačkama kojima je nedavno zabranjeno natjecanje na smotrama. Rusiju se mora izolirati i napraviti neprijatelja od nje, a one koji pozivaju na razum, ukloniti, cenzurirati, i osuditi. Dok istovremeno Kanada zapljenjuje bankovne račune prosvjednicima, a Australija koristi mikrovalna oružja protiv vlastitog naroda. Dobrodošli na Zapad.

Alex Tyrrellkanadaquebecrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
27 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Dragačevac
2 godine prije

Svi ratovi pre ili kasnije se završe pregovorima i podpisivanjem političkog sporazuma.
Ne vidim u čemu je problem?

Dragačevac
2 godine prije

Svi ratovi se pre ili kasnije završe pregovorima i podpisivanjem političkog sporazuma.
Ne vidim u čemu je problem da se sa tim počne što pre?

Dragačevac
2 godine prije

Svi ratovi se pre ili kasnije završe pregovorima i podpisivanjem političkog sporazuma.
Ne vidim u čemu je problem da se sa tim počne što pre?

stopostoo
2 godine prije

Imamo problem, imamo Jakobince u državama, one pravovjerne instrumente koji čuvaju državno teroristički narativ. Današnji Jakobinci (mediji) imaju ulogu pokopati svakog neistomišljenika. Mislim da bi neke eventualne buduće demnostracije trebale biti usmjerene na rušenje tvrđave laži na Prisavljui, a tek onda bilo gdje drugdje.

2 godine prije

Napadaju ga političari i mediji.
A to nije svijet…

2 godine prije

Napadaju ga političari i mediji.
A to nije svijet…

2 godine prije

Pardon! Nije išlo neko vreme. Kao ni ocenjivanje.

Tupko Glupko
2 godine prije

Rusija infomrirala Izrael da zna za skrovišta Zelenskog, objavili izraelski mediji.
Rusija obavijestila nekoliko država da ga želi živog i uhićenog.

mrdo
2 godine prije

Danas je na zapadu čudno i opasno biti razuman.

Tupko Glupko
2 godine prije

Do sada je iz Ukrajine izbjeglo 1,5 miliijuna Ukrajinaca u druge države (od toga u Poljsku jedan milijun). U Ukrajini živi 44 milijuna stanovnika. 35% potrebnog plina, 25% potrebne nafte i 40% potrebnog ugljena Europa dobiva iz Rusije. U zadnjih pola godine plin je poskupio za 6,5 puta. Nafta je trenutno duplo skuplja nego prije četiri mjeseca. Ugljen je trenutno skoro tri puta skuplji nego prije tri mjeseca. Na burzi žitarica u Chicagu cijene su i dalje u porastu nakon što su prije tri dana dosegle rekordne iznose u posljednjih 12-13 godina, a i cijene kukuruza također rastu. Rusija i Ukrajina zajedno čine oko 30% svjetskog izvoza pšenice, skoro petinu trgovine kukuruzom i oko 80% izvoza suncokretova ulja. Obje zemlje su ključni dobavljači pšenice za Bliski istok i Europu. Turska i Egipat najveći su uvoznici ruske pšenice. Rat u Ukrajini već je poremetio izvoz iz crnomorskih luka, koje se koriste… Čitaj više »

Kristijan
2 godine prije

Nema vise kemtrailsa.

Tupko Glupko
2 godine prije

Uskoro će većina političara misliti kao ovaj kanadski.
Po mojoj procjeni, za neka dva mjeseca.

Kada će početi to govoriti i javno i donašati sukladno tome odluke u parlamentima?
Po mojem mišljenju, ne prije početka sljedeće zime. Na žalost.

U međuvremenu će zapadni svijet doživiti što znači hiperinflacija i nestašice.
Živućima na Zapadu to je nepoznat pojam., očigledno trebaju doživjeti i to.
Kada na to krene i smrzavanje sljedeće zime, onda će doći pameti.

Mali Boro
2 godine prije

Nema što, čim se zalažeš za mir kontra interesima anglosaksonaca odmah dobiš po nosu.

Benny
2 godine prije

“Razumni zahtjevi” :))))))) Da se rijese cijelog oruzja, ne ulaze u NATO (odricuci se tim dvoje bilo kakve odbrane), daju za predsjednika Rusku lutku i zive dozivotno ispod Ruske cipele.

Benny
2 godine prije

Hitlemir Putin NECE prihvatiti nikakve i sa nikim pregovore, koji sadrze drugacije varijante, nego tih radi kojih je zapoceo zlocinacku invaziju na Ukrajinu.

max
2 godine prije

Ne uklapa se u imperijalističke anglosaksonske planove serviranja sukoba između Rusije i Ukrajine jer za njih je to win, win kombinacija.

Max
2 godine prije

Razuman apel.

nessy
2 godine prije

Glas razuma? Tko to treba? Trebamo snimke ucviljenih majki i djece koja placu. Trebamo videa, od rusa granatiranih civila. Danasnja MSM propaganda ne dozvoljava glas razuma, Pa valjda vec znamo tko su pozitivci a tko vragovi. Svi logicni i razumni razlozi ne znace nista, u ratnoj propagandi nema istine, sa bilo koje strane. Kako je Churchill jednom rekao “u vrijeme rata, istina je dragocjena, i mora biti zasticena velom lazi”. Koliko god ruski razlozi bili opravdani, javno mnijenje na zapadu ih nikada nece cuti, a pogotovo razumjeti.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI