Kijev krivi Zapad za neuspjehe u kontraofanzivi

Mihail Podoljak
30 komentara

Nacije koje su slale oružje Ukrajini dok se pripremala za kontraofanzivu protiv Rusije bile su prespore da ispune njene zahtjeve i dale su Rusiji vremena da pripremi odbrambene položaje, tvrdi viši pomoćnik predsjednika Vladimira Zelenskog.

Mikhail Podoliak je u petak uputio ukor svima koji su razočarani sporim tempom ukrajinske operacije, izjavivši da borbe nisu „nova sezona Netflixove emisije“. Potom je uperio prst u zapadne zemlje, okrivljujući ih za dosadašnje porazne rezultate.

“Vrijeme izgubljeno u uvjeravanju naših partnera da obezbijede neophodno oružje ogleda se u specifičnim ruskim utvrđenjima izgrađenim tokom ovog perioda, duboko ukopanoj odbrambenoj liniji i sistemu minskih polja”, naveo je Podoliak u tvitu .

Ukrajinski vojni vrh će donositi odluke na osnovu “vojne nauke i obavještajnih podataka” , a ne mišljenja “navijača na tribinama”, zaključio je.

Napor protiv Rusije počeo je ranije ovog mjeseca, iako je Kijev to rekao mjesecima unaprijed i u početku se nadao da će pokrenuti operaciju u martu. Prema izvještajima, ukrajinske snage su ostvarile samo ograničene uspjehe na jugu linije fronta i bile su prisiljene odbiti rusku kampanju na sjeveru. Moskva je tvrdila da je Ukrajina izgubila preko 13.000 vojnika u oko dvije sedmice borbi.

Dosadašnji rezultati nisu ispunili očekivanja Washingtona “ni na jednom frontu”, rekli su zvaničnici za CNN, prema izvještaju od četvrtka. Sam Zelenski je takođe priznao da operacija ide „sporije nego što je željeno“.

Ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitrij Kuleba umanjio je ozbiljnost situacije ove sedmice, navodeći da ljudi ne bi trebali smatrati pokušaj napredovanja “posljednjim i odlučujućim”.

„Biće toliko kontraofanziva, koliko je potrebno da se Rusija protera sa naše teritorije“, insistirao je. Više zapadnih medija sugerira da će iznos buduće strane vojne pomoći Kijevu ovisiti o ishodu operacije.

kontraofanzivaPodoljakrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
30 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Grdi
10 mjeseci prije

Fali mu brcici …..

Toni
10 mjeseci prije

Novinarski naslov bi ovdje bio “Rusi se pretvaraju da Kijev krivi zapad …”.

Čovjeka od slame je puno lakše pobijediti.

Prvi
10 mjeseci prije

glupost, najveći krivci su Burt, Hiber i ostali dobro upućeni genijalci koji su ovdje otkrivali najtajnije informacije Ukrajinaca o kontraofajtzivi…

Dux
10 mjeseci prije

Kakav idiot….jadan ukrainski narod.

Max
10 mjeseci prije

Krivi su svi samo ne oni.

duki
10 mjeseci prije

Ej , što je terminatoru ,nisu ti odmah isporučiti tenkiće od 60 T i aviončiće ,pa puno raketica ,još malo “domoljuba”? Pa si bijesan?? NIJE TI TO koka da je ima na svakom koraku ! Samo nastavi šmrkati i živj u svojim bankama-drogirani majmune !!

M.r H.F
10 mjeseci prije

Ma problem je u tome što su vas NATO činovnici uvjerili daćete umarširati u Moskvu s vašim zapadnim pokroviteljima …jeste se malo z…li pa nisu Rusi trube kao što MSM pokušava prodati!!!!🤔🤔😮

NOVI STARI
10 mjeseci prije

nisam navijač, ali otkud im uopće uvjerenje da mogu pobijedit rusiju? naivčine!

Hogar Strašni
10 mjeseci prije

Najveći krivci su sami. Zašto su slušali amere i EU kad je povijest pokazala da nikome dobra nisu donesli.

NOVI STARI
10 mjeseci prije

nisam navijač, ali otkud im uopće uvjerenje da mogu pobijedit rusiju? naivčine!

Faust
10 mjeseci prije

“Dosadašnji rezultati nisu ispunili očekivanja Washingtona ” ni na jednom frontu””.Kijev nitko ne spominje niti ga se što pita.

ljena bitanga
10 mjeseci prije

Kako li te samo Zelenkrečina gura u vatru ispred sebe u prvu crtu medijske bojišnice! Dečko ajde oladi…
Izgorit češ!

onaj najglu...Dalton
10 mjeseci prije

Vrijeme čekanja da Ukrajina uđe u NATO proletjet će u trenu.
Uostalom, kažu da je i naša planeta stvorena prije samo 4,5 milijarde godina…

P.S.
Amerikanci tvrde da su haubice M777 od titaniuma…
Rusi kažu da su od explodiuma.
Aj ti sad znaj…

GMBH
10 mjeseci prije

Europa je stvorila naciju zvijer koja se otima kontroli i reži na krotitelje.. Pitanje je neće li čudovište danas sutra svoju agresiju usmjeriti na svoje dresere..

Sardelino
10 mjeseci prije

Zapad je u zadnje vrijeme nešto ljut na Ukrajince. Uložili su ogroman novac u njih, vojno ih obučili u svim segmentima vojnih teorija i nauka, naoružali ih do zuba a oni zakazali u onom najbitnijem za jedne i druge. Nešto slabo odrađuju glavnu im zadaću koja se sastoji u ” ubiti što više Rusa u što kraćem vremenu” .
Iskusili su Ukrajinci i to na licu mjesta da tu zadaću nije baš tako lako ispisati. Pa je eskiviraju. Reći će svojim gazdama da ju je pas pojeo.Ovi im naravno neće vjerovati pa eto svađe.
A “pro po” . Na poslu u uredu imam jednog od onih koji se nalazi u kvotu 20 000 tisuća pozvanih od Plenkovića “za zlu ne trebalo”.
Kad ga ne bude na poslu a nije na godišnjem ili bolovanju znati ću da je treći veoma blizu.Sreću svima koji su kvoti.

Keki
10 mjeseci prije

Je, Rusi su baš nespremni, zapad ima dao na vremenu. Rusi se spremaju od četrdeset pete kad ih je zapad prvi put zaebo.

goran
10 mjeseci prije

da sad su svi krivi samo ukrajina nije kriva.
joj joj joj jebo vas onaj koji vam pomaže i vi njih nezahvalno stoko

Dokurčilomi
10 mjeseci prije

Pa to i je cilj idioti. Što više žrtava s jedne i druge strane, zarada na zapad a još se riješe starog željeza.

noppo
10 mjeseci prije

Zeleni može samo da produži svoje linije za njušanje.

enkavede
10 mjeseci prije

šta je ono prigožin rekao? zbog čega je rusija napala ukrajinu, zbog denacifikacije ili pljacke? a na logicnom i dalje ide mantra: zapad zlo a rusija dobra. kako su svi nasjeli na rusku propagandu.

Ivan
10 mjeseci prije

Majmuni glupi, da je Hrvatska dobila ovoliko oruzja u ratu izbila bi do Australije. Provocirali su Ruse i htjelo im se rata, a sada kada dobijaju zasluzeno batine cvile ko stakori kada su shvatili da su si od cijelog napravili prnjavo. Cudi me samo da Ukrajinski narod suti i trpi tu pucistivku vlas za koju bezrazlozno gine?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI