Kijev nastoji uvući NATO izravno u ukrajinski sukob

Anatolij Antonov - Ukrajina i NATO
13 komentara

Izjave da Rusija priprema provokaciju protiv nuklearne elektrane koju kontrolira su apsurdne, rekao je Anatolij Antonov

Moskva poziva Zapad predvođen SAD-om da zaustavi kijevske vlasti u izvođenju terorističkog napada na nuklearnu elektranu Zaporožje (ZNPP) dok Kijev nastoji uvući NATO izravno u sukob, rekao je u četvrtak ruski veleposlanik u Washingtonu Anatolij Antonov.

“Pozivamo kustose kijevskog režima da pokažu odgovornost i utječu na svoje ‘štićenike’ kako bi izbjegli katastrofu velikih razmjera. Zapadne vladajuće elite trebaju shvatiti da neuspjesi na bojnom polju čine Kijev željnim stvaranja izgovora za raspoređivanje NATO kontingenta u Ukrajini, čime bi se regionalni sukob napuhao u Treći svjetski rat. Američki i europski građani jedva da su spremni marširati u urednim redovima u pakao, u koji vlada Zelenskog vuče cijeli planet”, rekao je izaslanik, komentirajući navode ukrajinske vlade o ruskim planovima da digne u zrak ZNPP. Rusko veleposlanstvo objavilo je ključne riječi Antonova na svom Telegram kanalu.

“Izjave da Rusija sprema provokaciju protiv nuklearne elektrane koju kontrolira su apsurdne. U postrojenju rade ruski državljani. Tu su naizmjenično prisutni i stručnjaci IAEA koji ne mogu ne znati tko granatira ZNPP”, istaknuo je ruski veleposlanik.

“Izvjestitelji se i dalje pretvaraju da ne primjećuju očito: od samog početka specijalne vojne operacije sve optužbe režima Zelenskog protiv nas pokazale su se kao diverzantske operacije samog Kijeva. Dovoljno je reći što se dogodilo Kahovki brana, Bucha i Kramatorsk. Ovaj put ulozi su znatno porasli: europska nuklearna sigurnost je ugrožena,” naglasio je Antonov.

Prema njegovim riječima, “promatrači zapravo podilaze zločinačkim namjerama ukrajinskih vlasti uoči summita NATO-a”. “Zločinačke namjere su: iskoristiti teroristički napad kako bi se Rusija oklevetala kao ‘nuklearni terorist’; odvratiti pozornost od neuspjele protuofenzive Oružanih snaga Ukrajine, u koju je Zapad uložio ogromna sredstva; iskoristiti provokaciju kako bi se Savez izravno uvukao u sukob”, precizirao je diplomat.

“Reaktori su zaštićeni. Međutim, osim energetskih jedinica, tu su i ranjiviji infrastrukturni objekti: rashladni sustavi, skladišta za svježe gorivo i nuklearni otpad. Svaki pogodak projektila je izuzetno opasan jer može uslijediti kontaminacija golemih teritorija radijacijom”, dodao je Antonov.

Anatolij AntonovNATOnuklearna elektranarusijaukrajinaZaporožje
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sir Oliver
9 mjeseci prije

Pa ovi sve najave prije nego što učine. Nisu toliko sposobni u špijuniranju. I niko da ih zaustavi a ako roknu centralu onda će EU ovce da bleje.

Max
9 mjeseci prije

Kijevska klika upravo to želi. Tako je izrael htio uvući SAD u rat protiv Irana. To su kazarske spletke potpomognute iz SAD i VB.

9 mjeseci prije

ukrajina ukratko:
ukri se stabilizirali. zadnjih 3-4 dana osvajaju poneki metar vise nego rusi. aritiljerijom tuku rusku pozadinu prilicno razmjerno kao i rusi njih. salju pjesadiju umjesto vozila. gubici su im ogromni, vise stotina ljudi svaki dan. pokazuju nesto znakova iscrpljenosti.
sa dnevnim gubicima od 0.5% izgubit ce pola vojske u 100 dana.

Darko
9 mjeseci prije

Čudi me da Kijev do sada nije dobio direktno s nuklerkama na Kijev. Ja bi već odavno tu stoku pripitomio..

darijoman
9 mjeseci prije

Ne mogu oni uvući NATO u sukob jer NATO nije spreman da se suprotstavi vojno Rusiji. Ovo je bio pokušaj da se Rusija vojno i gospodarski iscrpi kako bi ostala izolirana, a pravi neprijatelj SAD-u je KIna

Hattori Hanzo
9 mjeseci prije

Nema NATO mu.a za sukob jer da ima vec bi gurnuo napaljene Poljake na enklavu.

Ivan
9 mjeseci prije

Rusi su prvo trebali u ukrajini upotrijebiti takticko nuklearno a onda pitati tko hoce jos? Je smrdljivi zapad sa glupom EU bas to trazi..

trajko
9 mjeseci prije

Nato terorizam raste preko svih granica i prijeti opstankom cijelim kontinentima.Ruske podmornice raspoređene oko mainlanda su na zadnjem dežurstvu zlu ne trebalo.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI