Kijev se približava priznanju poraza

Dmitrij Medvedev
53 komentara

Razgovori o “korejskom scenariju” u Ukrajini znak su da je Kijev na putu da prepozna realnost na terenu i prihvati svoje gubitke, rekao je bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev. O ideji podjele Ukrajine u korejskom stilu raspravljali su sadašnji i bivši zvaničnici u Kijevu, koji tvrde da je to ono čemu Rusija teži.

Ideja da bi Ukrajina mogla biti podijeljena na način na koji je Koreja bila nakon rata 1950-ih je “za domaću potrošnju” i predstavlja “željno razmišljanje”, dodao je Medvedev, navodeći neimenovane “propagandiste” da prodaju tu ideju.

Ono što je uočljivo jeste da su “sramežljivo testirali izjavu da pobede ne može biti” i da je “podela najbolji scenario”, rekao je bivši predsednik. ‘Korejski scenario’ znači da bi se manja Ukrajina koju podržavaju SAD na kraju mogla razviti do nivoa Južne Koreje uz zadržavanje svojih pretenzija na izgubljene teritorije, objasnio je Medvedev.

“U suštini, ovo je prvi korak ka prihvatanju realnosti na terenu” , rekao je on.

Koreja je podijeljena na dva dijela nakon trogodišnjeg građanskog rata, u kojem su suprotstavljene frakcije na sjeveru i jugu podržavali SSSR i Kina, odnosno SAD. I Pjongjang i Seul polažu pravo na suverenitet nad cijelim Korejskim poluostrvom, i svaki drugu vladu smatra nezakonitom.

Za razliku od Južne Koreje, Donbas je na referendumu glasao da postane dio Rusije, a ne da formira suverenu državu, rekao je Medvedev, tvrdeći da ‘korejski scenario’ nije izvodljiv za Ukrajinu. Bivši predsednik trenutno obavlja funkciju zamenika predsednika Saveta za nacionalnu bezbednost Rusije.

Ideju je ukrajinskoj javnosti prošlog mjeseca iznio Medvedevov kolega u Kijevu, Aleksej Danilov, koji je tvrdio da Rusija lobira kod zemalja EU da prihvate podjelu njegove nacije u korejskom stilu, i izjavio je da će Kijev to odbiti. Kremlj je odbacio izvještaj kao “prevaru”.

Ove sedmice korejski scenario iznio je i Aleksej Arestovič, bivši pomoćnik ureda ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog. Govoreći na stručnoj panel diskusiji u ponedjeljak, on je izjavio da Ukrajina nema dovoljno ljudstva da u skorije vrijeme pobijedi Rusiju na bojnom polju, i ustvrdio da bi korejski scenario mogao postati prihvatljivo odstupanje za uključene strane.

Kao i Danilov prije njega, Arestovič je tvrdio da Rusija traži ovakav ishod, uz napomenu da zapadne nacije od kojih zavisi Kijev “razmišljaju na isti način”.

KorejaMedvedevrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
53 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
1 godina prije

Amerikanci vide da su upali u novi Vijetnam i da im se sprema vijetnamski scenario pa sad nude korejski.

Ne kontaju sta im rusi rade. Rusi ce ako bude trebalo povuci se iz jednog grada (npr. Lisicansk), dopustiti Kijevu jos jednu veliku teritorijalnu pobjedu uz velike gubitke kako bi NATO uletio sa jos vecom podrskom. Nece im rusi dati da se lako izvuku. Culi su preprosle godine putinov prijedlog i moraju ponuditi rusima jos vece ustupke da bi privukli ruse na ozbiljne pregovore.

Uopste nista ne kontaju. Kontaju da su pametni jer vode proksi rat koji ih skupo kosta, dok rusi vode direktan rat, odbijajuci pomoc drugih drzava kako bi ojacali drzavu i utrenirali svoju vojsku. Putinu treba najmanje jos dvije godine da dovrsi izgradnju vojske, a za dvije godine zapadu nece ostati nista od oruzja osim mornarice.

tata mata
1 godina prije

nacisti su previs zla napravili po ukraini ,, i dok se to zlo ne ocisti po cijeloj ukraini ,nema mira

Franjo
1 godina prije

Citajte Bidenov govor mrznje jucer. Cim malo Rusija napreduje zapadne demokracije ce doliti vise benzine na vatru.

Šele
1 godina prije

Iako je moje mišljenje da su I Rusi u istoj ekipi,bar oni na vrhuški ,moram da priznam jednu neospornu činjenicu i pohvalu za njihov način rata,ipak ne razaraju i ne ubijaju koliko bi mogli,da je obrnuta situacija,da ameri,Nato,napada na Ukrajinu,sravniti bi je sa zemljom

Isto Ime
1 godina prije

Izmucena Ukrajina, to je skriveni cilj Zapada. Da je Ukrajina usla u savez sa Rusijom, dala bi dovoljno ljudstva i dobara za obnavljanje dogovora sa Jalte. Ovako su potroseni resursi u unutrasnjem obracunu. U stvari je +/- 4 milijuna vojnika sa tog podrucja izgubljeno u ratu “Istocna protiv Zapadne Ukrajine”. A 4 miljiuna vojnika je vise nego dovoljno za izlazak na dogovorene granice iz Jalte. Na djelu je korupcija kao prikriveno oruzje Zapada od 1990.

Dragačevac
1 godina prije

Mir može da se postigne samo uz američki pristanak a oni su skloni da ponude premalo prekasno.
Sa kolapsom frontova u Ukrajini Poljska i Madjarska će izvršiti slične akcije po uzoru na Rusiju ali pod “humanitarnim” i “demokratskim” povodima i naravno pod Američkim (NATO/EU) patronatom.

Joe
1 godina prije

Samo, odakle pare za “novu” južnu koreju?

Mrčikola
1 godina prije

Kijev..?…tkz. poraz mogu priznati samo vlasnici Black Rocka…kada se dobro namire, naravno.

Гавран
1 godina prije

Rat treba završiti podelom po primeru drugog rata Zemljana sa Klingoncima.

LZN
1 godina prije

Tko drugom jamu kopa sam u nju upada….
Granica na Dnjepru i po koljenima pred Putina moliti oproštaj……..ostalo poljacima i mađarima..

alexosijek
1 godina prije

Otišao je Ćiro Blažević…počivaj u miru, legendo

Suze Roni
1 godina prije

Rusija nema veze izbora. Nikakva podjela ne dolazi u obzir. Rusi moraju istjerati USA iz Ukrajine i to je prvi cilj da se pobjedi zapadna alijansa.

1 godina prije

Hajde da pretpostavimo kako će se ovo razvijati: Ukrajinci će “učiniti bilo šta da bi došli do mira, čak će se odreći i dela teritorije što je nesumnjivi dokaz njihove dobre namere…” ali će nastaviti da provociraju Rusiju tako da mir ne može biti održiv što će biti “dokaz ruske agresivnosti, imperijalizma i opasnosti za ceo civilizovani svet”. Možda čak dođe do manjih perioda mira, to bi se sasvim uklapalo u balkanski scenario ali to podrazumeva i prelivanje sukoba na druge države. ———————— Najgora situacija za Rusiju je da je drže u stanju beskonačnog rata. Iako to podrazumeva rat nižeg intenziteta (ovo u Ukrajini je dobar primer) takav rat na duže staze je strašno iscrpljujući, on zahteva veliki napor i privrede i stanovništva pri čemu je najopasniji psihološki pritisak na stanovništvo – zamislite da se Zapad uključi direktno tek posle 10 godina iscrpljivanja Rusije. Jeste Rusija spremila značajne zlatne rezerve… Čitaj više »

nepoželjni
1 godina prije

Mnogima je od samog početka bilo jasno da se Ukrajinski “san” o priključenju Zapadu neće nikada ostvariti. (jer “Zapad” ima totalno drugačije planove) Nekima je bilo jasno da se Ukrajina instrumentalizira u cilju promjene modela zapadnog života i izgradnje novog sustava tzv Novog Poretka koji će poništiti suverenitete samostalnih nacionalnih država a granice će samo označavati administrativna područja radi učinkovitosti upravljanja stanovništvom čije će vlasti biti samo marionete kojima će upravljati svjetska vlada. Rat u Ukrajini će prestati kada ta tranzicija u novi poredak bude poprimila nepovratni tok… a u konačnici se način života zapadnog svijeta neće bitno razlikovati od rusko-kineskog kojega su oni živjeli i do sada. Politika “podijeljenosti” će ostati još neko vrijeme radi iluzije izbora i iluzije suverenosti a ratovi će se koristiti bilo gdje, gdje vlade sa svojim narodima budu neposlušne vrhovnoj svjetskoj vladi. Briga nas robova, na dnu piramide, se mora svesti samo na preživljavanje… Čitaj više »

Гавран
1 godina prije

Rusija Poljskoj nudi “dobre usluge” u organizovanju referenduma u oblasti Šlezija.

Herc
1 godina prije

Ovo ljeto sam izdavao apartman par puta Ukrima iz Harkiva i Dnjepropretovska zatim u komšiluku njih nekoliko istoj naciji Postavio sam se neutralno ali iz razgovora svi do jednog yebu mater Zelenskom sve živo i mrtvo do desetog koljena. Tako nešto reći kod kuće bi bilo opasno po život.

Kaki
1 godina prije

Ovaj se uporno pretvara da je patriota

Logistika
1 godina prije

Nema podjele Ukrajine.Ova nova ruska ofanziva ispuhati će se do kraja 3.mjeseca pa će Ukrajina vratiti još nešto teritorija i tako još par puta u idućih 4 do 5 godina i nema više Rusa u Ukrajini.

Max
1 godina prije

Ukrajinom upravljaju drugi.

Miro
1 godina prije

Kakvi pregovori to ide tek kad jedna od vojski primjeni već slavu taktika dislokacije – evakuacija sa bojišta u kažnjeničke kolonije.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI