Kijev tvrdi da će ugovor o izvozu žitarica biti produžen za 120 dana

Zitarice psenica
9 komentara

Ukrajinski ministar za infrastrukturu Aleksandar Kubrakov izjavio je u četvrtak da vjeruje da će sporazum koji garantuje siguran prolaz brodova koji prevoze žitarice iz Ukrajine biti produžen za 120 dana.

“Inicijativa za crnomorsko žito biće produžena za 120 dana”, napisao je on na svom Tviteru.

Ugovori o izvozu hrane iz Ukrajine zaključeni su 22. jula na rok od 120 dana. Ugovori su na snazi ​​do 19. novembra i produžavaju se za 120 dana osim ako ih bilo koja strana (Rusija, UN, Ukrajina ili Turska) ne odbije.

Jedan sporazum reguliše proceduru izvoza žitarica iz crnomorskih luka Odesa, Černomorsk i Južni, koje drži Kijev. Rusija, Turska, Ukrajina i UN uspostavile su Zajednički koordinacioni centar u Istanbulu za inspekciju plovila sa žitaricama kako bi se spriječio šverc oružja i spriječile provokacije.

Zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Sergej Veršinjin ranije je rekao novinarima da pitanje produženja ugovora o žitu još nije odlučeno. Kako je saopštilo rusko Ministarstvo spoljnih poslova, Veršinjin je kasnije na sastanku sa šefom misije EU u Moskvi istakao da se moraju u potpunosti poštovati uslovi žitnog sporazuma.

rusijaSporazumukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
1 godina prije

Зеленски је изјавио да су сви корумпирани званичници напустили Украјину и да у Украјини сада нема корупције.

Очигледно они нису били проблем. Време је да се ухватимо у коштац са наркоманима.

Марија Захарова

tihobl
1 godina prije

Украјинске снаге безбедности стрељале су 39 становника Херсона који су били присталице Русије – још 74 особе су изведене из града у непознатом правцу.

tihobl
1 godina prije

“Морамо бити спремни да ћемо без стује бити данима.
Уместо планираних искључења принуђени ћемо бити да уведемо планирана укључења.” – изјавио је Дмитриј Сахарчук, извршни директор ДТЕК, највећег приватног произвођача електричне енергије у Украјини, власништво олигарха Рината Ахметова.
У престоници Украјине данас je пао први снег, дневна температурa се креће у границама -1 и -6 степени, а за викенд се очекује ново захлађење до -10

Max
1 godina prije

Tko to zna.

tihobl
1 godina prije

ОД МАРТА 2022-ге украјинска армија је нанела приличне губитке НАТО пакту и његовим земљама-чланицама.       ► 2. марта — украјински ракетни систем С-300 уништио је румунски ловац МиГ-21. Пилот је погинуо. ► 2. марта — украјинска ПВО је оборила и румунски војно-транспортни хеликоптер Ми-8 чија посада је имала наредбу да пронађе оборени МиГ-21. Посада хеликоптера је такође погинула. ► 3. марта — естонски брод Helt налетео је на украјинску плутајућу мину испред Одест. Четири Естонца се још сматрају „несталим“.       ► 10. марта — украјинска беспилотна летелица Ту-141 „Стриж“ ударила је по Загребу. Нико није погинуо. ► 13. марта — украјинска јуришна група је у Ирпењу код Кијева изрешетала аутомобил америчког новинара из New York Times Брента Реноа, који је, по подацима иранских специјалних служби, у Ираку радио као сарадник ЦИА. ► 9. септебра се и румунски „упознао“ са украјинском морском мином. У близини Констанце. Стицајем околности, жртава није било.       ► 9.… Čitaj više »

Gnostik
1 godina prije

Gluten je Otrov.

ANTIFASISTA
1 godina prije

Sta se babi htilo to joj se i snilo.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI