Kijev želi dodatne zapadnjačke borbene mlažnjake, ne samo F-16

avion F-18
29 komentara

Kijev kaže da bi mogao tražiti više tipova borbenih zrakoplova, uključujući F-18, F-15 i Eurofighter Typhoone

Borbeni zrakoplovi F-16 koje su Ukrajini obećali njezini zapadni pokrovitelji nisu jedini vojni zrakoplovi koje Kijev želi, rekao je u utorak glasnogovornik Zapovjedništva ukrajinskih zračnih snaga Yury Ignat.

“Ukrajina razmatra i razmatrat će druge tipove zrakoplova koji bi mogli poboljšati borbene sposobnosti”, rekao je Ignat nacionalnim televizijskim kućama kada su ga upitali o potencijalnoj kupnji Kijeva F/A-18 Horneta američke proizvodnje iz Australije. Međutim, Ukrajina ne može vršiti preveliki pritisak na SAD i njegove saveznike jer ovisi o pomoći Zapada, priznao je.

Ignat je rekao da američki F/A-18 i F-15, kao i Eurofighter Tajfuni, imaju veći domet i mogu nositi više projektila. Unatoč tome, izjavio je da će se Kijev ipak prvo usredotočiti na nabavu F-16, dodajući da bi ukrajinski piloti mogli naučiti upravljati njima ranije.

Ukrajinski piloti još uvijek nisu započeli obuku za F-16, rekao je glasnogovornik, dodajući da dužnosnici u Kijevu “svaki dan rade na tom pitanju” ispitujući baze koje bi trebale služiti kao središta za obuku. “Proces je pokrenut”, rekao je televizijskim kućama, ali je napomenuo da se do sada sveo samo na “planiranje”.

Kijev neće dobiti F-16 sve dok se ne završi obuka pilota i osoblja za održavanje i ne pripremi relevantna infrastruktura, rekao je Ignat, dodajući da je “predaja mlažnjaka za sada nemoguća, trebat će vremena”.

“Ne možemo vršiti pritisak na naše partnere, jer ovisimo o njihovoj pomoći”, rekao je Ignat. Nitko od stranih podupiratelja Ukrajine do sada nije govorio o opskrbi Kijeva borbenim zrakoplovima zapadne proizvodnje osim F-16. U međuvremenu, ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitrij Kuleba kritizirao je podupiratelje Kijeva zbog, kako je opisao, neuspjeha u pokretanju programa obuke F-16 na vrijeme.

Nije imenovao konkretne nacije koje su obećale započeti obuku u lipnju, ali je ustvrdio da je samo obećanje “pogrešno izračunato”. “Sada radimo sa svim uključenim stranama, kako bismo ubrzali ovaj proces što je više moguće”, rekao je Kuleba. Rusija je učestalo upozoravala da isporuke sve sofisticiranijeg oružja Ukrajini od strane SAD-a i njegovih saveznika samo produžuju sukob i mogu dovesti do velike eskalacije. Krajem svibnja Bloomberg je izvijestio da F-16 neće promijeniti igru budući da imaju slabije mogućnosti u usporedbi s mnogim modernim ruskim vojnim zrakoplovima.

avioniEurofighterF18ukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
29 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
NOVI STARI
9 mjeseci prije

i leteće tanjure

sebastian
9 mjeseci prije

Da,da.Samo ubacite u košaricu,kliknite na besplatnu narudžbu i aviončići već stižu.

Darko
9 mjeseci prije

Jebem im mater šugavu mafijašku treba ih terminirati i rastjerati jednom za uvijek..

Sir Oliver
9 mjeseci prije

Trebamo F22 F35 B1,2,3 nuklearne podmornice i bar 2 nosača zrakoplova. To je za sad.

Ne mogu šutjeti
9 mjeseci prije

Bezveze gube vrijeme, nek traže odmah F-22. Pedesetak komada bi možda nešto promijenilo 😉

nessy
9 mjeseci prije

… i jednu malenu bebu, kolica Jugovinil… I jedan skroman svemirski brod.

Schwarze Hunderte
9 mjeseci prije

Sad će UFO !!!! Samo što nije !!! 🤣🤣🤣

Max
9 mjeseci prije

Mogu tražiti i Hilary Clinton. Ništa to neće promijeniti.

Istina
9 mjeseci prije

Ove želje su čudne želje, kao i zahtjev koji se traži bez problema. Da su glupi i ludi nisu.
Razlog je valjda što su snimili malog Bajdena kako vuće u nos i sada tata mora plaćati da to ne ide javno. Pitanje je i šta imaju za starog. Valjda uplate i čekove, a najvjerojatnije snimak Bajdena pedofila u akciji.

Perko
9 mjeseci prije

Kokainski zavisnik i banda oko njega odavno je izgubila kompas. To što su oni izgubili kompas i nije nešto čudno. Čudno je da zapad sluša tu bandu ili njihove sponzore. I jedna i druga opcija vode u propast!

Adriana
9 mjeseci prije

Kijev želi, Kijev želi…Tko će sve to platiti? Mi Hrvati već nemremo.

Rudar
9 mjeseci prije

Kijev traži, ma nema problema, ima Kijev novaca? Ima ! Odlično, pošaljite detaljnu narudžbu, po avansnom plačanju roba stiže expresno, naknadne reklamacije ne primamo.
Garanciju priznajemo ako je roba korištena u skladu sa uputstvima za uporabu.

NECIJEPLJENI PUTINOV OBOZAVALAC
9 mjeseci prije

kiew ce dobiti tanjur supe i racku u dupe…

NECIJEPLJENI PUTINOV OBOZAVALAC
9 mjeseci prije

smrt zapadu, SLOBODA RUSIJI

Bond cigarete Bond
9 mjeseci prije

Možete se vi zezati ali oni dobiše sve što traže.

Drugtito
9 mjeseci prije

Nakon aviona tražit će atomsku bombu.

trajko
9 mjeseci prije

Dajte Zelenom atomsku bombu punjenu kokainom.Slava cocaine!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI