Kijev želi ubiti ‘što više Rusa’

Vasilij Nebenzija
21 komentar

Ukrajinsko granatiranje Belgoroda odnijelo je živote najmanje 22 osobe, a 109 je ozlijeđeno

Brutalni napad Kijeva na Belgorod, u kojem su poginuli brojni civili, uključujući nekoliko djece, pokazuje da Ukrajina pokušava ubiti što više Rusa, rekao je Vasilij Nebenzia, stalni predstavnik Moskve pri UN-u.

Izaslanik je to rekao na sastanku Vijeća sigurnosti UN-a u subotu nakon što je ukrajinski udar pogodio središte Belgoroda, uključujući klizalište i sportski objekt u kojem su bila prisutna djeca. Prema ruskim dužnosnicima, u napadu su poginule najmanje 22 osobe, uključujući troje djece, dok je 109 ozlijeđeno.

Nebenzia je odbacio narativ na Zapadu da se tragedija mogla izbjeći da Moskva nije pokrenula svoju vojnu operaciju protiv Kijeva u veljači 2022. “To je laž… Pokrenuli smo specijalnu vojnu operaciju kako bismo zaustavili ono što kijevski režim radi u Donbasu – osam godina nekažnjeno bombardirajući svoje gradove i mjesta, što je s vaše strane prošlo potpuno nezapaženo”, rekao je diplomat obraćajući se zapadnim kolegama.

Napadi na civile u ruskim regijama “svjedoče o agoniji neonacističkog režima [predsjednika Vladimira] Zelenskog zaglibljenog u terorizmu, bezakonju, korupciji i cinizmu”, ustvrdio je Nebenzia, dodajući da Kijev, “u svom nemoćnom bijesu, nastoji ubijati što je više moguće Rusa kako bi zadovoljili svoje zapadne gospodare.”

Izaslanik je dodao da su britanski i američki savjetnici Kijeva – za koje je rekao da “redovito potiču vlasti današnje Ukrajine da počine krvave zločine” – izravno uključeni u orkestriranje “terorističkog napada” na Belgorod, a da zemlje EU također snose odgovornost.

Prema Nebenziji, te se tragedije mogu spriječiti samo “porazom ovog terorističkog režima [u Kijevu], koji se otvoreno hvali korištenjem terorističkih metoda protiv svojih i ruskih građana”. Dodao je da je Moskva bila “iznenađena” šutnjom glavnog tajnika UN-a Antonija Guterresa, opisujući komentare njegova ureda kao “bezlične”.

Ranije je ured glavnog tajnika nazvao granatiranje Belgoroda “kršenjem međunarodnog humanitarnog prava” koje se mora odmah zaustaviti, a ne pripisivati krivnju.

Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev komentirao je napad u Belgorodu, sugerirajući da je izazvan nesposobnošću Ukrajine da promijeni situaciju na prvoj crti. Ranije ovog mjeseca, ruske trupe zauzele su ključno uporište Donbasa Marjinku u blizini grada Donjecka. Iako Kijev nije priznao da je izgubio grad, rekao je da je povukao svoje trupe u predgrađa.

NapadrusijaukrajinaVasilij Nebenzia
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
3 mjeseci prije

Prije rata u Ukrajini Rusi su činili 17,3% tamošnje populacije.
Skoro 8 milijuna stanovnika.

To Zapad uporno zaboravlja, kao i situaciju od 2014. do početka rata u Ukrajini u veljači 2022. godine. i kako su tretirani Rusi u Ukrajini u tom razdoblju.
Po njima, Rusi su potpuno neizazvani ušli u Ukrajinu 2022. godine.

A izuzetne nacije u Vijetnamu, Libiji, Iraku, Siriji, Afganistanu nije niti bilo i svejedno su ih išli uništiti i okupirati.

tihobl
3 mjeseci prije

Русија је затражила састанак Савета безбедности УН због гранатирања Белгорода
Британија стоји иза терористичког напада у Белгороду, који у координацији са Сједињеним Државама „подстиче“ Кијев на терористичке акције.

tihobl
3 mjeseci prije

Харков – хотел Палас са страним плаћеницима и официрима НАТО снага је доживео бомбастично реновирање.
За сада се не зна тачан број који су погинули од руске ракете.
У гранатирању у окупираном Харкову повређен је британски држављанин.

tihobl
3 mjeseci prije

Odgovor za Belgorod:
Напад на америчке базе у близини града Деир ез-Зор у источној Сирији био је прилично значајан.
 11 ракета погодило је базу на гасним пољима Коноко
 15 ракета погодило је америчку базу на нафтним пољима Ал-Омар

tihobl
3 mjeseci prije

Пољске власти нису пронашле никакве делове руске ракете која је наводно ушла у њен ваздушни простор у петак, саопштили су у пољској војсци.
“У три часа после подне завршена је инспекција читавог терена. Резултат је негативан”, објавила је операциона команда пољске војске на друштвеној мрежи Икс.
“Војне активности су готове и не планирамо никакве додатне активности на терену”, додали су.

Cudna neka raketa – leti 3 minuta iznad Poljske i nestane.

tihobl
3 mjeseci prije

Украјински маринци чамце на надувавање пуне пур-пеном која по њиховим речима значајно повећава борбену жилавост пловила.

tihobl
3 mjeseci prije

Компанија “Стратим” развила тактички ударни дрон-бомбардер “Голуб/Барабан” који је опремљен револвер носачем у који је могуће сместити до 12 парчадно-разорних/кумулативних мина са стабилизаторима.

Ovo je nezgodno – u stanju je jednim naletom da ocisti citav vod u rovovima.

Rudar
3 mjeseci prije

Bojim se da će Ruski generali biti poslani u Jeruzalem na doobuku i usavršavanje, a onda, ne želim ni pomisliti na to.

tihobl
3 mjeseci prije

Кијевска област и Кијев су ноћа били под масовним нападом беспилотних летелица – камиказе „Герањ-2“. Потврђено је уништење једног од критичних инфраструктурних објеката украјинске престонице.

tihobl
3 mjeseci prije

У Русији је полетео МиГ-31К, који је носач хиперзвучне ракете „Кинжал”: узбуна је проглашена широм земље, пишу украјински канали за праћење.

tihobl
3 mjeseci prije

Високопрецизним ракетним ударима на зграду украјинске службе безбедности у Харковској области и на привремено место базирања националистичке формације „Десни сектор“ елиминисани су представници руководства СБУ, страни плаћеници и милитанти јединице „Кракен“, који су директно припремали саботажу на руској територији.

Dux
3 mjeseci prije

…zar misle da će Rusi preko toga mirno prijeći…., ukri čine zločine ali se o tome ne govori, doći će vrijeme i za to….

Max
3 mjeseci prije

Točno.

Dado
3 mjeseci prije

Rusi glupi malo ako ocekivaju da ce ih nacisti cekati rasirenih ruku…Sta ocekivati od naroda koji slijepo prati narkomana zidova…Koji normalan narod bi uopste izabrao nekog za presjednika, a da se ta osoba javno deklarise kao zidov…Jos da ih taj zidov gura nasilno u rat, dijecu im hapse i na prvu liniju…Dok zato ukrajinke se salju po EU zemljama koje su vec natrpane mladim azilantima…Glupljeg naroda od Ukropa nema nadaleko.

Miro
3 mjeseci prije

Pa kad Rusi kilave 1000 dana bez pomeranja.
Za to vreme trebali su već biti pred belom kućom a ne da tapkaju u mestu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI