Kina komentira bombastično izvješće o Sjevernom toku

Sjeverni tok
8 komentara

SAD duguju svijetu objašnjenje o sabotaži ruskih plinovoda, kaže pekinško Ministarstvo vanjskih poslova

Glasnogovornik kineskog Ministarstva vanjskih poslova rekao je u petak da Washington svijetu duguje objašnjenje, nakon objave izvješća novinara Seymoura Hersha, u kojem se tvrdi da SAD stoji iza napada na plinovode Sjeverni tok, koji su se dogodili u rujnu 2022. “Zabilježili smo izvješća”, rekao je Mao Ning, odgovarajući na pitanje Dragon TV-a. Dodala je da su dva plinovoda Sjeverni tok “vitalna transnacionalna infrastruktura” i da je njihovo uništenje izazvalo ozbiljan ekonomski i ekološki utjecaj. “Ako Hersh govori istinu, ono što je otkrio očito je neprihvatljivo i za to se mora odgovarati. SAD duguje svijetu odgovorno objašnjenje”, rekao je Mao.

Naknadno pitanje Pekinškog dnevnika mladih ukazalo je na oskudnu pokrivenost Hershovog izvješća od strane “slobodnih, profesionalnih i nepristranih” američkih medija. Mao je odgovorio:

”To samo dokazuje da je nekim medijima malo stalo do istine. Pretvaraju se da ne vide istinu koja je doista važna i, češće nego ne, pokušavaju prodati lažne priče umjesto istine”.

Hersh, istraživački novinar i dobitnik Pulitzerove nagrade, objavio je u srijedu izvješće pod naslovom “Kako je Amerika uništila plinovod Sjeverni tok”. Citirao je “izvor koji je izravno upoznat s operativnim planiranjem” napada na rusko-njemačke naftovode. Tvrdi da je bombu podmetnuo SAD tijekom NATO vježbi BALTOPS 22, a eksploziv je zatim detonirao Norveška ispustivši sonarnu plutaču iz vojnog zrakoplova. Glasnogovornik američkog State Departmenta Ned Price upitan je o Hershovom izvješću u četvrtak i odbacio ga je kao “krajnju i potpunu besmislicu”. Zatim je to označio kao “propagandu” koju nije želio vidjeti “emitiranu u sobi za brifing”.

U Njemačkoj, koja je zajednički financirala izgradnju plinovoda Sjeverni tok, članovi stranke AfD zahtijevali su raspravu o članku i njegovim tvrdnjama u parlamentu zemlje u petak. “Bundestag ima pravo znati ono što savezna vlada zna”, stoji na službenom Twitteru stranke, citirajući voditelja parlamentarne skupine Tina Chrupallu.

kinaReakcijarusijaSADSjeverni tok
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sir Oliver
1 godina prije

Svi znaju čija je to diverzija. Pa senilni je to najavio .Samo ne znam zašto im Rusi ne vrate milo za drago , jer nasilni razumiju samo jezik nasilja,

Nekoime
1 godina prije

Možda i Annalena Baerbock, usprkos svojoj mentalnoj podkapacitiranosti, konačno shvati s kim je Njemačka u ratu.

Zlovenac
1 godina prije

Partneri Eu. To ti je ko da sklopiš brak sa Jelenom Karleušom.

Max
1 godina prije

Saznala se istina.

goran
1 godina prije

svi mi znamo tko je krivac

Dokurčilomi
1 godina prije

Možda će odgovarati u Hagu? Hahahahahaha

Marko
1 godina prije

amerika otkako je njenog postojanja vodi rat protiv cijelog svijeta.. oni su najbolji najjaci bla bla.. i sve pod krinkom da “pomažu” ljudima.. svijet protiv amera! tako zapravo treba !

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI