Kina produbljuje veze sa Zaljevom

Xi Jinping i Mohammad bin Salman
10 komentara

Peking i Rijad razgovarali o uspostavi zone slobodne trgovine sa zemljama Perzijskog zaljeva

Kina i Saudijska Arabija razgovarale su o stvaranju zone slobodne trgovine između Pekinga i zemalja članica Vijeća za suradnju u Zaljevu (GCC), izvijestila je u petak Al-Arabiya, pozivajući se na prijestolonasljednika Mohammeda bin Salmana.

“Razgovarali smo o stvaranju zone slobodne trgovine između Kine i zemalja Perzijskog zaljeva”, objavio je prijestolonasljednik govoreći na kinesko-arapskom summitu koji je započeo u Rijadu. Zaljevske države i Peking također planiraju surađivati na rješavanju “problema sigurnosti hrane i energije”, te “…istraživati mogućnosti suradnje s Kinom na području opskrbnih lanaca”, dodao je bin Salman.

Kineski predsjednik Xi Jinping stigao je u saudijsku prijestolnicu u srijedu, održavši odvojene razgovore sa saudijskim kraljem Salmanom bin Abdulazizom Al Saudom i egipatskim predsjednikom Abdelom Fattahom el-Sisijem sljedećeg dana. On sudjeluje na kinesko-arapskom summitu koji će navodno okupiti 30 čelnika arapskih naroda i organizacija.

Kina i Saudijska Arabija potpisale su 12 sporazuma i memoranduma o razumijevanju o suradnji u energiji vodika, pravosuđu, jezičnom obrazovanju, stanovanju, izravnim ulaganjima, elektronskim medijima, digitalnom gospodarstvu, gospodarskom razvoju, standardizaciji, izvještavanju o vijestima, poreznoj upravi i borbi protiv korupcije.

kinaMohammad bin SalmanSaradnjasaudijska arabijaxi jinping
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
1 godina prije

Bas me zanima kako su se usaglasili oko poslednje tacke – da li su usvojili strijeljanje ili odsjecanje ruke?

Nekako mi je to zanimljivije nego usaglasavanje oko nove valute, novog platnog prometa koji ce zaobici svift i uspostavljanje novog ekonomskog poretka slobodnih zemalja.

eukolonija
1 godina prije

Saudijska Arabija bira sigurnost u odnosu na sankcije. Saudijska Arabija bira suradnju umjesto ucjena. Fašističke i terorističke klike u Americi i Europi su sve izoliranije. Terorisanje svijeta i sopstvenih građana imaju sve manju potporu. Američki pučevi na euroazijskoj tektonskoj ploči idu u povijest kao i oni u Južnoj Americi. Rusija i Kina su garant sigurnosti i penicilin za profašističke i proterorističke klike u Vošingtonu i Briselu

Max
1 godina prije

Kina ima industrija a KSA ima prirodne resurse.

1 godina prije

KSA , kakva je takva je , ali sigurno je da je vazan svjetski igrač..Mozda i jedan od najvažnijih jer drzi ključeve ( čitaj muda) petrodolara i moći zapad apreko istog..
Prešla je na drugu stranu upravo….

nessy
1 godina prije

Ovog samozadovoljnog bradonju – psihopatu, sa slike gore, da netko intimno pita, kako je mogao narediti onako nesto sa Kashogijem, on bi bio iskreno iznenadjen, i objasnio bi da to njega ide zbog pisanja protiv drzave. Oni zive u mracnom srednjem vijeku (zanemarimo tehnologiju), i nece doci do civilizacijskih normi, jos stoljecima.

Mat
1 godina prije

Produbljivanja veza,kakvih?Jedni su pokrice $,a drugi u rukama drze brdo $.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI