Klimatske karte manipulirane kako bi se javnost obmanula

globalno zatopljenje
19 komentara

Hladnoća i snježni rekordi postavljeni su diljem svijeta i ove zimske sezone i tijekom proljeća. Na svim kontinentima zabilježene su hladnoće i oborine koje značajno odstupaju od tzv. klimatske normale, što je prosjek istih podataka mjerenja tijekom tri desetljeća. New Times je o tome više puta izvještavao. Također smo nedavno detaljno ispitali podatke o temperaturi, snijegu i ledu za mjesece travanj i svibanj iz cijelog svijeta i pronašli nekoliko vrlo zanimljivih odstupanja. Između ostalog, ove zimske sezone snježna masa i količina vezane vode na sjevernoj hemisferi bila je daleko iznad normale.

Hladan travanj u Luksemburgu. Mala zemlja imala je jedan od najhladnijih i najkišovitijih travnja u povijesti. Prosječna temperatura bila je hladnih 8 stupnjeva Celzijevih tijekom cijelog mjeseca. To je za 1,6 stupnjeva najmanje od prosjeka za razdoblje 1991.-2020. U “kreativnoj” globalnoj temperaturnoj karti NOAA-e za travanj, koju sistemski mediji predstavljaju javnosti, stoji da su zemlje Beneluksa “toplije od prosjeka”. Foto: RTL Luksemburg

Prema kanadskom tijelu za klimu, Environment and Climate Change Canada (ECCC), njihova statistika pokazala je da je količina vode vezane u snježnoj masi sjeverne hemisfere krajem travnja ove godine iznosila oko 2600 kubičnih kilometara vode, u usporedbi s norma od oko 1600 kubičnih kilometara. To znači da je ova zima bila više od 60 posto bogatija snijegom od norme za godine 1998. – 2011. (pogledajte “Rekordno hladno i snježno proljeće u cijelom svijetu – Mongoli stvrdnuti na hladnoći traže pomoć” u Nya Tideru). Vidljivo je to, među ostalim, i u visini snježnog pokrivača u SAD-u. U najmanje 13 američkih država, od kojih se nekoliko nalazi na jugu SAD-a, snijeg je prekrio dvostruko do 4,5 puta veće površine od normale. To je dovelo do nedostatnih državnih proračuna za čišćenje snijega. Meteorološke postaje visoke nekoliko metara morali su iskopati šokirani meteorolozi u državi Utah (vidi “Proljeće je počelo s rekordnom hladnoćom – SAD zatrpan gigantskim snježnim masama” u Nya Tideru). U Kaliforniji je situacija bila toliko ekstremna da su kuće bile potpuno zatrpane snijegom nakon ukupno više od 20 metara snijega tijekom zime. Kuće su tek u svibnju, uz blaže temperature i topljenje, počele izlaziti iz snježnih masa. Kalifornijske vlasti još nisu uspjele očistiti ni sve autoceste, jer su one na većim nadmorskim visinama i dalje pod oko tri metra tvrdog snijega, iako ulazimo u ljeto. Na primjer, ne očekuje se da će cesta 120 biti očišćena od snijega i prohodna do srpnja (pogledajte “Snježni kaos u SAD-u: Kalifornijske ceste ostaju neprohodne” u Nya Tideru).

Neobično hladan travanj

New Times je proučavajući temperaturne podatke vlasti i istraživačkih organizacija iz niza različitih zemalja utvrdio da je travanj bio neobično hladan u mnogim dijelovima svijeta. U travnju su zabilježeni brojni hladni rekordi. U Sjevernoj Americi i kontinentalnom dijelu SAD-a također je postavljeno nekoliko hladnih rekorda od početka mjerenja. Aljaska je doživjela jedan od najhladnijih travanjskih mjeseci od početka mjerenja prije gotovo sto godina.

Europa je izgledala slično s neuobičajenom hladnoćom i oborinama prvenstveno u srednjoj i istočnoj Europi. Hladnoća i proljetni snijeg uzrokovali su rast ledenjaka u Alpama, a skijališta koja su bila zatvorena zbog sezone mogla su se ponovno otvoriti i nastaviti skijati do ljeta. Izvijestili smo da je ledeni pokrivač na Arktiku tijekom druge polovice travnja bio oko 20.000 četvornih kilometara veći od prosjeka za godine 2011. do 2020.

Klimatski poremećaj u ubrzanom pogonu: potopljeni gradovi i topljenje koje se “hrani samo od sebe”

Središnja Azija i Indija postavile su mnoštvo hladnih rekorda iz tjedna u tjedan u travnju, što se nastavilo čak i u svibnju. U slučaju Indije, Indijski institut za tropsku meteorologiju (IITM) potvrdio je da se radi o trendu tijekom vremena, a ne o anomaliji ovog proljeća.Na južnoj hemisferi također je bio hladan travanj, koji je ondje jesenji mjesec. U Australiji i mnogim drugim zemljama temperature su bile ispod 30-godišnje takozvane klimatske normale.
Varljive karte

U svibnju je američka vladina znanstvena organizacija National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) objavila svjetsku kartu koja prikazuje temperature za travanj… odnosno dvije globalne temperaturne karte – jednu za istraživače i jednu za širu javnost. Prva karta prikazuje odstupanja temperature kopna i mora od prosjeka u travnju, gdje je prosjek izračunat na temelju 30-godišnje klimatske norme, a to su u ovom slučaju godine 1991.-2020. Gradira se bojama na ljestvici s točnošću od 0,5 stupnjeva, pokazujući hladnija odstupanja u plavim nijansama, neutralna u bijelim i toplija odstupanja u crvenim nijansama. Ovo je karta koju koriste sami istraživači klime.

ODSTUPANJA TEMPERATURE ZA KOPNO I MORE, TRAVANJ 2023. u odnosu na temperaturnu normalu, prosjek godina 1991.–2020. Na ovoj karti, koja koristi jasno naznačenu temperaturnu ljestvicu označenu bojama koju koriste sami znanstvenici, temperaturna odstupanja o kojima smo izvijestili tijekom posljednjih nekoliko mjeseci iz Sjeverne i Južne Amerike, Srednje i Istočne Europe i Središnje Azije, s tvrdim pogodio Mongoliju, Indiju i Australiju, potvrđeni su. To je unatoč činjenici da kritičari tvrde da dosljedno pokazuje više temperature zbog nereprezentativnih, a zatim petljanih podataka mjerenja. Izvor i karta: NOAA

ODSTUPANJA TEMPERATURE ZA KOPNO I MORE, TRAVANJ 2023. u odnosu na temperaturnu normalu, prosjek godina 1991.–2020. Na ovoj karti, koja koristi jasno naznačenu temperaturnu ljestvicu označenu bojama koju koriste sami znanstvenici, temperaturna odstupanja o kojima smo izvijestili tijekom posljednjih nekoliko mjeseci iz Sjeverne i Južne Amerike, Srednje i Istočne Europe i Središnje Azije, s tvrdim pogodio Mongoliju, Indiju i Australiju, potvrđeni su. To je unatoč činjenici da kritičari tvrde da dosljedno pokazuje više temperature zbog nereprezentativnih, a zatim petljanih podataka mjerenja. Izvor i karta: NOAA

PERCENTIL TEMPERATURE ZA KOPNO I MORE, TRAVANJ 2023. na temelju neodređenog prosjeka. Ovdje možemo vidjeti da su zemlje Beneluksa, gdje su Belgija i Nizozemska u travnju bile 1,4 i 1,1 °C hladnije od normalne klime 1991. – 2020., lažno predstavljene kao da su imale travanjsku prosječnu temperaturu “iznad prosjeka” ili “puno iznad prosjeka” “. Srednja i Istočna Europa, koje su u travnju bile puno hladnije od normale—na primjer, Češka, Slovačka i Srbija bile su 2,1 do 2,8 °C ispod klimatske normale u travnju, što je značajno u klimatskom kontekstu—označene su kao “Blizu prosječno” s zavaravajućom neutralnom bijelom bojom. Izvor i karta: NOAA

PERCENTIL TEMPERATURE ZA KOPNO I MORE, TRAVANJ 2023. na temelju neodređenog prosjeka. Ovdje možemo vidjeti da su zemlje Beneluksa, gdje su Belgija i Nizozemska u travnju bile 1,4 i 1,1 °C hladnije od normalne klime 1991. – 2020., lažno predstavljene kao da su imale travanjsku prosječnu temperaturu „iznad prosjeka” ili „puno iznad prosjeka” ”. Srednja i Istočna Europa, koje su u travnju bile puno hladnije od normale – na primjer, Češka, Slovačka i Srbija su u travnju bile 2,1 do 2,8 °C ispod klimatske normale, što je značajno u klimatskom kontekstu – označene su kao “Blizu prosječno” s zavaravajućom neutralnom bijelom bojom. Izvor i karta: NOAA

U isto vrijeme, NOAA je na svojoj web stranici National Centres for Environmental Information (NCEI) objavila još jednu kartu, a to je ona koju mainstream mediji reproduciraju javnosti. Prikazuje ono što se zove “Procentili temperature za kopno i more, travanj 2023.” Dakle, ne radi se o odstupanjima u Celzijevim stupnjevima ili postocima, kako bi neupućeni mogli vjerovati. Pitamo politički korektnog tehnološkog diva Google što znači percentil. Odabrali smo Google jer su poznati po strogoj kontroli rezultata pretraživanja i osiguravanju usklađenosti s klimatskim narativom kako propisuju establišment i njihovi mediji. Odgovor koji dobivamo je sljedeći:

“U statistici, percentil je pojam koji opisuje kako se jedinica vrijednosti uspoređuje s drugim jedinicama vrijednosti iz istog skupa [podataka]. Iako ne postoji univerzalna definicija percentila, on se obično izražava kao postotak vrijednosti u skupu rezultata podataka koji su ispod zadane vrijednosti.”

Možemo zaključiti da takav nejasan opis otvara mogućnost za stvaranje “kreativne statistike”. Percentili se obično koriste u statistici za prikaz distribucija kao što su različite dobne skupine unutar populacije, gdje se jasno pokazuje koliko posto svaka grupa čini. Problem s NOAA-inom kartom “prilagođenom medijima” je taj što ne navodi temperature, postotke ili bilo kakvu stvarnu vrijednost. Umjesto toga, neodređene temperature uspoređuju se s prosjekom, koji također nije jasno definiran, za razliku od “istraživačke verzije” karte.

Za razliku od temperaturne karte koju su dali istraživačima, temperaturna karta koju mainstream mediji prezentiraju javnosti gotovo je u potpunosti crvena. Štoviše, slabije plave nijanse su jako sivkaste, stvarajući iluziju da sve djeluje toplije i ništa hladnije. Sve skupa stvara varljiv dojam da je travanj bio topliji od normale čak i u dijelovima svijeta gdje imamo službene podatke koji ne samo da govore suprotno, nego su u nekoliko slučajeva to i najniže zabilježene temperature ikada. Ako ga pogledate ne znajući da je jako obmanjujući, stvara se lažna iluzija da potvrđuje navodno globalno zatopljenje.

Smeće unutra, smeće van

Ono što ga čini još gorim je to što već “istraživačka verzija” temperaturne karte dovodi u zabludu, jer također izvještava o temperaturama višim od stvarnih. To se, između ostalog, postiže korištenjem mjernih stanica smještenih u nenormalno toplim uvjetima, a posebno u gradovima, koje stvaraju takozvane toplinske otoke. Gradovi su topliji od sela zbog takozvanog efekta urbanog toplinskog otoka. To je zato što gradski često neprirodni materijali zamjenjuju prirodne površine, a zasjenjena vegetacija zamijenjena je gustim koncentracijama asfalta, zgrada i drugih površina koje apsorbiraju i zadržavaju toplinu. Ako se velika većina svih mjesta mjerenja temperature nalazi u gradovima, koji mogu biti nekoliko stupnjeva topliji od okolnih manje gusto naseljenih područja, izmjerene temperature će također biti nekoliko stupnjeva više od stvarnih.

New Times je bio prvi švedski list koji je u kolovozu 2022. izvijestio da čak 96 posto američkih mjernih postaja NOAA-e u staroj mreži pokazuje previsoke temperature. Također bismo mogli pokazati da su NOAA i druga američka tijela bila svjesna ovoga, ali su i dalje koristila ove pogrešne podatke mjerenja – unatoč tome što je nova mreža koja isporučuje točne podatke mjerenja bila dostupna (pogledajte “Obmanjujuće visoke temperature s preko 19 od 20 meteoroloških stanica u SAD – Mjerne postaje s točnim podacima namjerno se zanemaruju” u Nya Tideru).

NOAA-ina temperaturna karta s percentilima – koju glavni mediji vole reproducirati – stoga je krajnje varljiva u dvostrukom smislu. Prikazuje zemlje i područja koja su zapravo bila hladnija ili mnogo hladnija od normale u travnju, s temperaturama “Blizu prosjeka” u bijeloj boji, “Iznad prosjeka” u svijetlo crvenoj ili čak “Mnogo iznad prosjeka” u crvenoj boji.

Ono što ovu temperaturnu prijevaru čini tako ozbiljnom je to što se koristi za dokazivanje navodnog globalnog zatopljenja izazvanog čovjekom, što je priča koju globalisti zatim koriste kako bi svjetskim vladama i stanovništvu nametnuli potpuno restrukturiranje društva i naših života. Ti su mandati već ozbiljno naštetili energetskoj i prehrambenoj sigurnosti, nagrizajući zapadne riznice i privatna gospodarstva te oduzimajući velik dio naše slobode i kvalitete života.

Autor: Free West Media

Agenda 2030klimatske promjenemanipulacijatemperatura
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
8 mjeseci prije

Sve je to podvala globalista.

C.F.
8 mjeseci prije

Klimatske karte su izmanipulirane ali neupitna je karta same zemlje ili “globusa”.

8 mjeseci prije

@ Miro
Odgovorio sam ti na pitanje od pre neki dan u formi teksta – “Zavadi pa vladaj” na portalu Provjeri.

Ivan Bgd
8 mjeseci prije

Ako narod (ovce) ne veruje da se desavaju apokalipticne klimatske promene, onda nece moci da nametnu sva ogranicenja zbog “klimatskih promena”.
U sustini klimatska agenda treba da posluzi kao opravdanje za nametanje svih ogranicenja i restrikcija (promena ishrane, 15minutni koc logori, i sve drugo sto spremaju). Za sve to nece biti opravdanja ako je klima uobicajna.

Darko
8 mjeseci prije

Samo smrtna kazna za globaliste WEF i NVO paničare može spasiti svijet. Tamaniti jednog po jednog dok se ne očisti svijet od te bagre..

Biti-ili-ne-biti
8 mjeseci prije

Američki vojni brod koji na sebi ima HAARP:

facebook. com/reel/186350841090737

HAARP pogoni odavno više nisu samo za zemlji, nego su na brodovima, a neki kažu i na kamionima.
Oni imaju love na bacanje, jer su vlasnici monetarnog sustava i onda koriste sva moguća tehnička sredstva da nam naštete i unište egzistenciju poplavama, potresima, orkanima, tsunamijima i sličnim umjetno izazvanim katastrofama.
Ali besplatnu energiju koji oni koriste u vojne svrhe nam naravno ne žele dati, jer onda ne bi bilo troškova režija, pa bi svima ostalo puno više novca za normalan život – taj film nećemo gledati dok se ne riješimo umrežene bande.

Gost
8 mjeseci prije

Geoinzenjerig je cinjenica ostalo su teorije

Ivan Bgd
8 mjeseci prije

Vest sa drugog sajta:

Naučnik i dobitnik Nobelove nagrade pridružio se stotinama drugih vrhunskih naučnika u potpisivanju Svetske klimatske deklaracije i izjavi da su takozvane klimatske promene izazvane čovekom prevara koju je počinila svetska elita.
Dr Džon Klauzer je sada zvanično stavio svoje ime u Svetsku deklaraciju o klimi u kojoj se navodi da „nema vanrednih klimatskih situacija“.
Kako je Nulta Tačka ranije pisala Klauzer je uznemirio klimatske aktiviste izjavom da je narativ o klimatskim promenama koje je stvorio čovek „prevara“ koju je elita počinila „za depopulaciju planete“.



Lucija, prva
8 mjeseci prije

Evo, bolji i realniji tekst ima desetak komentara.
Onaj niže, na istu temu (doduše prije objavljen), o potpuno neprovjerenim pojmovima ima 💯 komentara.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI