Ključni saveznik nagovještava povratak Borisa Johnsona

Boris Johnson
10 komentara

Bivši premijer bit će jedina nada Konzervativne stranke ako ona doživi poraz na lokalnim izborima, rekla je Nadine Dorries

Izborno poniženje u svibnju moglo bi dovesti do povratka bivšeg britanskog premijera Borisa Johnsona na dužnost do sljedećeg Božića, rekla je bivša tajnica za kulturu Nadine Dorries za Express. Dorries je ostala jedna od Johnsonovih najvjernijih pristaša čak i nakon što je izbačen iz Downing Streeta u srpnju. “Mislim da postoji šansa da ćemo, ako ankete nastave biti negativne u ovo doba sljedeće godine, vidjeti Borisa Johnsona natrag u Downing Streetu”, rekla je Dorries britanskim novinama u ponedjeljak. Dorries je obrazložila da će niska popularnost premijera Rishija Sunaka, s izgledima poraza na lokalnim izborima u svibnju, natjerati konzervativne zastupnike da shvate da svoju političku karijeru duguju Johnsonu, koji je 2019. doveo stranku do najveće većine od 1987. pod Margaret Thatcher.

“Mnogi ljudi koji su bili protiv Borisa shvaćaju da su ništa bez svog mjesta”, nastavila je. “Nemaju glasa, nikoga ne zanima što će imati za reći, čak ni dolje u centru za zapošljavanje.”

Johnson je podnio ostavku u srpnju nakon višemjesečnih skandala usredotočenih na kršenje vlastitih pravila o karanteni zbog koronavirusa. Dok je val ostavki unutar njegovog vlastitog kabineta pomogao izbaciti Johnsona, njegove zamjene – Liz Truss, a zatim Rishi Sunak – nisu učinile mnogo da ponovno ožive popularnost stranke kod glasača.

Prema nedavnoj anketi, konzervativci bi izgubili gotovo 300 mjesta da se opći izbori održe odmah, a Laburistička stranka bi osvojila većinu od 314 mjesta. Prema anketi, Sunak ne bi samo izgubio mjesto premijera, već bi izgubio i svoju biračku jedinicu Yorkshire. Predstojeći lokalni izbori neće izravno ugroziti Sunakov stisak vlasti, ali će poslužiti kao barometar javnog mnijenja o njegovoj vladi. Odjekujući poraz vjerojatno će ohrabriti laburiste da pozovu na opće izbore prije zakazanog datuma siječnja 2025. Čelnik laburista Keir Starmer zahtijevao je opće izbore u listopadu nakon Trussove ostavke. “Mislim da će nam lokalni izbori u svibnju biti apsolutno teški, ali Rishi neće otići”, rekla je Dorries za Express.

Dorries je podržavala Johnsona tijekom skandala ‘Partygate’ i optužila je Sunaka i druge ključne torijevce da su orkestrirali “državni udar”, kako bi ga uklonili s položaja. Otkako je podnio ostavku nakon imenovanja Trussove u rujnu, Dorries je radila na knjizi o Johnsonovom “padu”, a očekuje se da će biti imenovana na Johnsonovom časnom popisu za ostavke i da će dobiti posebno imenova

boris johnsonlaburistička strankapremijerUKVelika Britanija
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Nekoime
1 godina prije

Charlie Chaplin bi bio bolji.

alexosijek
1 godina prije

Apsolutno bezveze iznositi stav osobe koja je neka vrst PR-a za BoJo-a…koji je btw trebao biti u zatvoru zbog odvratnih s** koje je u svom mandatu napravio. Nisu tamo ni laburisti bolji. Sve ima početak i kraj, a jasno je vidljiv kraj engleskih politika koja je tlaciteljska stoljećima…i tu smatram tihu totalno u pravu u svakom komentaru vezanom za njih…
Ali, postoji bitnije pitanje danas: kako se Vucic tako junaci u ova vremena i diže vojsku u stanje pripravnosti…zeleno svijetlo je netko odobrio? Tko?
Ranjena zvijer je najopasnija…hvala, lp

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Nikada se on vise vratit nece a Labours&(Labour/lgbtq+ ) + Liberal-Democrats + Greens ( koji ce odjedanput dobit 5-7% glasova 😁 😁 😁 ) ce bit NOVA , VLADAJUCA KOALICIJA U Britanniji !!! Keir Starmer ce bit NOVI Prime Minister of the UK !!! Od Tories vise nema NIST ! Na prijedstojecim ” izborima ” za DESETLJECE —- BIT CE —- POBRISANI 😉 ! Toliko !

Amar
1 godina prije

Povratak žucka u politiku je naredio licno Zelenski,oni su jako dobri prijatelji.

Max
1 godina prije

Nije gori od ovih.

PoljskiWC Analiticar
1 godina prije

Kvalitetno kazaliste. Lutak se malo odmorio pa sad moe nastaviti mutiti vodu. Ceh za godisnji odmor ovoga lutka placamo svi.

Mel Gipson
1 godina prije

Ovog ne pamtim da je učinio nešto dobro i evo ga opet!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI