“Ko ne sluša pjesmu, slušat će oluju” – Cjepiše, koronaši i antiputinaši su začepili uši – Slijedi buđenje…

Smrznuti Europljani

Malo prije raspada Jugoslavije, prije nego će poteći med i mlijeko u potocima po svim novonastalim državama, Bregović je ispjevao stih ‘ko ne sluša pjesmu, slušat će oluju. Naravno, većina je začepila uši na pjesmu, sve ostalo je povijest.

Nitko nije htio slušati ni Rusiju desetljećima. Umjesto priznavanja i poštovanja njenih legitimnih interesa, utemeljenih na međunarodnom pravu, Zapad je nastojao poniziti Rusiju u svakoj prilici, razljućen jer mu je toliki plijen u Rusiji, toliko bogatstava ispalo iz ruku dolaskom Vladimira Putina na vlast. Nisu htjeli slušati pjesmu, sad slušaju zvukove ruskog oružja po Ukrajini.

Zapad će nešto iz toga naučiti? Uvidjeti svoje propuste i vratiti se na politiku dogovora i uvažavanja interesa i drugih? Ni slučajno. Reakcije Zapada su nažalost bile predvidljive: uvest će Rusiji i Rusima ‘bolne sankcije’, blokirat će im i oteti imovinu po svijetu, izbacit će ih iz SWIFT-a, otet će im banke, uvest će cenzuru, a narod istreniran s dvije godine medijske torture navesti na opću podršku takvoj politici.

Slava Ukrajini! Nacističkim pozdravom će se kititi europski živalj, konačno sretan što je ujedinjen. Rusi će platiti cijenu svoje neposlušnosti!

Samo tjedan dana poslije ‘snažnih udaraca Zapada’ ruskoj državi i gospodarstvu nakon čega će Rusija pasti na koljena, okreće se vjetar te radioaktivne politike i puše upravo po Zapadu.

Oko 40% energenata koje troši EU dolazi iz Rusije. Eto su im europski samaritanci ostavili par banaka za plaćanja nafte, plina i ugljena koje nisu izbačene iz SWIFT-a i samo zbog svoje dobre volje nastavljaju kupovati ruske energente. Zvuči dobro, ako se još dodaju kakve sličice, memovi, plus Putin=Hitler, osmijehu europskih građana se ne nazire rok trajanja.

Osim kad se zamrzne. Onako nekako kako je i Vlada RH zamrzla cijene goriva. Svima se na benzinskoj pumpi osmijeh zaledi. Dolazi iz guzice u glavu da će cijenu ruskog napada (u stvari cijenu zapadnog ignoriranja ruskih legitimnih zahtjeva) do zadnjeg centa platiti EU građani kroz cijenu energenata. Samo na najavu prestanka europske kupovine ruskih energenata je cijena nafte porasla.

Ursula von der Leyen, ona koja dogovara kupnju cjepiva tešku milijarde eura s Pfizerom preko whutsapp poruka koje kasnije briše, kaže “Sankcije koje su na snazi već nanose štetu te dolazi do snažnih turbulencija u ruskoj ekonomiji”. Sasvim sigurno dolazi do turbulencija u ruskoj ekonomiji, ta ne raspada se svijet svakog dana! Zaboravila je spomenuti turbulencije u europskoj ekonomiji, inflaciju, rast cijena svega, upitnu sigurnost opskrbe hranom. Dodala je i da se EU mora riješiti ovisnosti o ruskom plinu, nafti i ugljenu.

Otkud takav optimizam kod Ursule? Kako se to EU može riješiti ovisnosti o ruskim energentima? I zna li da Europa pada na koljena onog trenutka kad Putin zatvori isporuku plina i nafte?

Ili da okrenemo pitanje – zašto to Putin ne učini odmah? Iz jednostavnog razloga – Rusija dnevno zarađuje milijardu dolara od nafte i plina, a s porastom cijena se i ta suma diže te na taj način EU plaća troškove ruskog rata u Ukrajini, odnosno troškove euro-bahatosti radi koje su ignorirali desetljećima Rusiju.

Svi su u stisci s vremenom, osim Rusije, iako se čini da je jedino ona u stisci. Uslijed zapadnih sankcija i blokade ruske imovine po svijetu, blokade ruskih deviznih rezervi (riječ je o sumi od cca 300 milijarda dolara) te nemogućnosti plaćanja obaveza po državnim obveznicama, Rusija je već tehnički u bankrotu. Datum u kojem će taj bankrot proglasiti Zapad i njegove agencije je bitan samo Zapadu jer označava njegov slom – domino efekt propadanja ruskih vjerovnika će učiniti svoje.

Rusiji bankrot po zapadnim mjerilima ne znači ništa. Već sad je isključena sa zapadnog tržišta. Godine sankcija su u Rusiji učinile svoje – naučili su živjeti sa sancijama. Trenutno su jedine spone Zapada i Rusije plinovodi i izvoz nafte, što je istovremeno i zadnja šansa Zapadu da se osvijesti te prestane gurati komičnog komičara Zelenskoga kao državnika.

Da bi Zapad izbjegao vlastiti bankrot, a da bankrotira samo Rusija, Zapadu je potrebna ona količina nafte koju sad kupuje u Rusiji od nekog drugog proizvođača. Tako bi Rusija ostala bez prihoda te bi je Zapad mogao sljedećih stotinu godina izolirati. Gdje postoje tolike količine nove nafte, ali brzo?

Brzo ne postoje nigdje. Kako god okrenuli, svaka litra manje iz ruskog izvoza diže cijenu nafte, a svako dizanje cijena nafte potencira dalju inflaciju i dalji rasap gospodarstava Zapada.

Spomenusmo Ursulin optimizam koji je trajao jedva pola dana, sve dok nije čula izvješće jakih američkih diplomatskih snaga na povratku iz Venezuele! Upravo tamo su Bidenove gazde poslale diplomate ne bi li nekako pridobili Madura da im počne prodavati svoju naftu. Što?? Gdje?? Velika, moćna Amerika pada na koljena pred Madurom. Kojim Madurom? Istim onim kojeg godinama nisu priznavali za predsjednika Venezuele, protiv kojega su pokušali izvršiti puč s preko CANVASA istreniranih Guaidom, kojemu su upravo SAD uvele sankcije i optužili ga za trgovinu dogom!??

Kako je Venezuela preživjela pod američkim sankcijama, kako je preživjela britansku blokadu milijarde dolara u zlatu? Sve te godine američkih sankcija je Venezuela preživjela prodajom nafte Rusiji! I to oko 2,5 milijarde dolara godišnje.

Što je Maduro rekao Amerikancima? Ukratko: Jebite se! U stvari im je rekao gospodski, ne tako prosto.

„Maduro nije pokazao puno znakova da je spreman odustati od Putina u trenutku kad mu je najviše potreban. Telefonom je razgovarao s ruskim predsjednikom prošli tjedan i dao mu potporu. Prisustvovao je i skupu u Caracasu gdje je Putinov veleposlanik dobio goleme ovacije od pripadnika vladajuće socijalističke partije. To što rade ruskom narodu je zločin i ekonomski rat, kazao je Maduro na skupu na kojem se zalagao protiv toga da se ruske banke izbaci iz sustava SWIFT i da se uvede zabranu letenja ruskim aviokompanijama.“

Sljedeća američko-europska postaja je Iran. Tamo ima dovoljno nafte s kojom bi se mogla nadomjestiti ruska nafta. Ali Iran je pod američkim i europskim sankcijama. Kako je Iran preživio sankcije? Slučajno uletjela Rusija s programom žito, građevinska oprema za naftu.

Primjećuje se obrazac – svatko tko je daje Zapadu naftu pod njegovim ‘tržišnim zakonima’ završava u sankcijama Zapada. Venezuela je preživjela sankcije. Iran je preživio sankcije. Ne treba sumnjati ni u to da će ih Rusija preživjeti. Ono što neće preživjeti jest bahatost Zapada, posebno Europe koja ima tek dva izbora: plaćati skupu, preskupu naftu sa svim posljedicama koje to sa sobom nosi, plaćati preskupi plin ili se smrzavati i u konačnici raspasti. Tko lakše podnosi zimu i neimaštinu, ne treba posebno naglašavati.


Objašnjenje uredništva. Cjepiše nisu osobe koje su se cijepile, na što polažu pravo, nego one koje žele na silu druge cijepiti. Slično je i s koronašima koji žele drugima nametnuti sulude oštre mjere, jer im logike ne funkcionira. Antiputinaši nisu oni koji kritiziraju Putina, već oni koji slijepo i bez propitivanja ponavljaju zapadnu propagandu.

Cjepiše i koronaši
Cjepiše i koronaši
Ratrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
297 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Faust
2 godine prije

Frank Timmermans,potpredsjednik EK poziva građane EU da podrže sankcije Rusiji tako što se ne će grijati.Austrija suspendira zakon o obaveznom cijepljenju,Njemačka ublažava mjere a Đikić najavljuje novi val na jesen.Tko tu koga…

Keki
2 godine prije

Klimatske promjene.

Razmisljanja
2 godine prije

Odakle curtona-“cijepljenje”, rat u Ukrajini i ko zna sta jos… Zar bi Klaus Svab izasao pred javnost i “prorekao” tzv. Veliki reset da Putin nije “njihov”? Rusija je velika zemlja s velikim kapacitetima, ali cije su njene elite ili “elite”? Ako bi njene elite bile zaista suverene i radile u interesu Rusije i njenih gradjana onda bi Rusija kao takva predstavljala ogromnu branu za uspostavljanje Novog poretka. Ruske vlasti ili “vlasti” priznaju curtonu i “cjepiva”. Uvjeravaju narod 2 godine da postoji “smrtonosni virus” od kojeg niko nije umro kod kuce, na ulici, njivi, poslu… U velikoj trci za patentiranje “spasonosnog” “cjepiva” pobjedjuje Rusija i “njen” institut Gamalej ciji je prvi covjek Zidov Aleksandar Gincburg kojem se otelo da “cjepiva” sadrze markere. Da bi “suzbile” “pandemiju” ruske vlasti uvode tzv. QR kodove, a dobar dio gradjana se buni… S druge strane Anatolij Cubajs (dvojno rusko-izraelsko drzavljanstvo), clan grupe Bilderberg i rokfelerovog… Čitaj više »

Razmisljanja
2 godine prije

Zasto nam se ovo dogadja i zasto je (ne)moguce sprovesti tzv. Velili reset? Le Bon-Psihologija mase:”Mase nisu nikada zudjele za istinom. Odbijaju dokaze koji im nisu bili po ukusu; radije obozavaju pogresku, ukoliko ih je zavela; ko god ih moze opskrbiti iluzijama, lako im postaje gospodar, a ko pokusa dovesti u pitanje njihove iluzije, postaje njihova zrtva”. Protokoli sionskih mudraca: Svjetina je slijepac. Da bi se nacinio svrsihodan plan djelovanja treba paziti na niskost, nestalnist i prevrtljivost svjetine, na njezinu nesposobnost razumjevanja i postivanja uvjeta vlastitog opstanka i sopstvenog blagostanja. Treba razumjeti da je svjetina slijepa, nerazborita i bez sposobnosti rasudjivanja, da ropski osluskuje lijevo desno…” Da bismo nas plan proveli i dosegnuli zeljeni rezultat namjestat cemo izbor onih kandidata u cijoj proslosti ima neotkrivenih crnih mrlja-bilo koja ‘panama’- pa ce oni biti vjerni izvrsitelji nasih naredaba, da se ne otkrije…” – Tj. dace “predsjednika”-marionetu. “Nadzor nad tiskom-Niti jedna informacija… Čitaj više »

gigi pinna
2 godine prije

Pa i vi nekritički podržavate Putina, pa ste onda što – putinaši?
Ne miješajte Putka i koronu – u MSM-u je rusofobija, zamotna u celofan putinofobije. I on će otići sa političke scene, ostat će Rusija.
Ako ovaj šljam i ološ iz MSM-a sipa svoju propagandu, ne morate i vi svoju, jer i ovo korona ludilo je pokazalo da je to sve kontra efekt.

gigi pinna
2 godine prije

Pirova je to pobjeda Assada – i dalje mu je trećina zemlje pod okupacijom, i to ona trećina sa naftom i plinom, Bennett je išao u Moskvu tobože biti posrednik između Rusije i Ukrajine, a zapravo je tražio dozvolu za daljnje neometano bombardiranje Sirije. A o ljudskim žrtvama i razaranjima da ne pričam. Zapadu i Izraelu je bio cilj uništenje Sirije, jer su slali oružje kojim se taman produžavao rat, a s kojim, na sreću, džihadisti nisu mogli pobijediti.

gigi pinna
2 godine prije

Rusija treba početi tući dronovima kao u Siriji – sve pošiljke europskih džihadista i oružja, s kojim će se samo produžavati rat, a Ukrajinci neće moći s tim pobijediti. To i je cilj Sotona – da se ekonomski uništi Rusija otežući rat u nedogled.

ime
2 godine prije

clanak je preoptimisican.
optimisti rade avione.
pesimisti padobrane.

vi re tardi, s faktografa koji spmate komentare s mislima andreja plenkovica vaseg velikog vodje, samo si narucujte sendvice s glovom. ja kupujem brasno, ulje i secer. i drva.

Alen
2 godine prije

Malo da se maknemo od msm medija
/UCKxwSC0CEb62YUg9titSh8w/videos

grom iz vedra neba
2 godine prije

Son je to lijepo objasnije, ali ne i dovoljno dramatično. Stvari po EU stoje i lošije od napisanog. Sad se samo mogu nadat da će nam Putin pokazat milost koju nismo zaslužili.

grom iz vedra neba
2 godine prije

Napomena – EU se već previja od bola, a Putin još i nije uveo sankcije. Tek sutra…

Kristijan
2 godine prije

Pa pogledajte nebo. Nema vise chemtrailsa. Izgleda da bombardiranje aerodroma i biolabaratorija u Ukrajini je nesto dobro donijelo.

Rimtutituki
2 godine prije

Ursula jos nije objasnila gdje su 47 miliona eura ukradena od Bundeswehr, cekamo

Hrvat
2 godine prije

Nije mi jasno zašto Putin nije započeo invaziju početkom zime i odmah zatvorio sve plinovode i naftovode

nonwo
2 godine prije

Tako će biti svima koji slijede naredbe shizofreničara na vlasti.Gubitak veze s okolinom i okupiranost sumanutim idejama od kojih se ne mogu razuvjeriti su neki od prvih simptoma,plus osjećaj ugroze od (bilo koga) u ovom slučaju Putina.Vlastodržci su izgubili svaki dodir s realnošću i premisama normalnog života.Ovcama koje ih slijede ne preostaje do smrzavanja , gladovanja i hodanja pješice,jer voziti se više neće tako jednostavno.
Cijepiše ,kojih svakodnevno stotine hita u bolnice s vrtoglavicama,divljanjem tlaka,tahikardijama,neurološkim ispadima itd.,sve pred kakvu dobru trombozu,očekuju i veći problemi jer moždani,srčani ,uopće “iznenaditisi” bujaju.Isprazniti će zdravstvenu blagajnu troškovima liječenja nuspojava i invaliditeta; više od cijene cijele plandemije jer će posljedice biti dugotrajne,za neke i cijeli život.
Neki će se tada prisjetiti kako su htjeli necjepišama uskratiti liječenje.
Poanta,svijetom ravnaju luđ@ci a vladavinu im omogućuju ovce.
A ona stara je , dok je ovaca biti će i vune.

Branko
2 godine prije

Bregović nije ispevao stih “ko ne sluša pesmu slušaće oluju”, ili ako jeste, sigurno nije bio prvi. Pre njega to je uradio Branko Miljković u pesmi “Poeziju će svi pisati” (1960). Evo odlomka:
„onaj koji je prvi zapevao povući će se
prepuštajući pesmu drugima
ja prihvatam veliku misao budućih poetika:
jedan nesrećan čovek ne može biti pesnik
ja primam na sebe osudu propevale gomile:
ko ne ume da sluša pesmu slušaće oluju
ali:
hoće li sloboda umeti da peva
kao što su sužnji pevali o njoj.“

Damir
2 godine prije

Ja bolji članak nisam pročitao već dugo vremena.

Skyteh
2 godine prije

Son of Alerik, odličan članak! Svaka čast! Šteta jedino što se jako rijetko danas čuje glas razuma.

łedeno doba
2 godine prije

kako je lijepo živjeti u iluzijama geopolitike i hladnoga rata iz vremena 60-ih godina prošlog stoljeća…a dotle glavna agenda, lijepo u sjeni rata, ide dalje… Znanstvenici poručuju: Pogrešno je misliti da je pandemija gotova! nacional.hr/znanstvenici-porucuju-pogresno-je-misliti-da-je-pandemija-gotova/ Nedavni pad broja slučajeva znači da vjerojatno počinje period smirivanja pandemije koji se može okarakterizirati kao “obuzdavanje“ virusa, ali “to nije isto što i kraj pandemije“, napisao je u Los Angeles Timesu u veljaču dr. Eric Topol, profesor molekularne medicine na Istraživačkom institutu Strips u San Diegu. “Kada državnici kažu da samo trebamo nastaviti živjeti s virusom i ukinuti sve restrikcije, ljudi to nažalost protumače kao znak da je pandemija gotova – zauvijek“, rekao je Topol i dodao da je takvo razmišljanje puka fantazija jer je moguće da ćemo se s virusom boriti još mjesecima i godinama. Zbog mogućih novih varijanti ključno je nastaviti s cijepljenjem kako bi spriječili nastanak novih, mutiranih varijanti. “U svijetu… Čitaj više »

držnedaj
2 godine prije

“…Vlada SAD-a najavila je sankcije Rusiji, što u financijskom svijetu znači neizvršenje. Ukrali su nam novac. Ovo je tipično piratstvo. Bogatstvo Anglosaksonaca uvijek se gomilalo pljačkom. Oduzimanje tuđe imovine inherentna je bolest anglosaksonskog financijskog sustava.
《Stari ekonomski sustav prestaje postojati.》 Sovjetski sustav je propao, sada je američki sustav na red došao….” veli ruski ekonomista i poznavalac Sergej Glazijev

Bruno
2 godine prije

Ti si skroz puknuo…neću te više pratiti,aj bok

Alen
2 godine prije

Sine obrati paznju na fx ! Zbilja jako dobar potez !!!!!
Reklo bi se ne da ih drze za mooda , već da su im kastrirali mooda i stavili u staklenke u centralnoj banci..

rade iz niša
2 godine prije

Putin je njihov, znam to po tome što je a) gorljiv zagovornik virusa i cijepljenja, b) još uvijek živ. ovo je rat po vertikali, svi političari su ucijenjeni, možda i životima.

glava u pijesku
2 godine prije

POSLJEDNJA BITKA NARODA Autor: Francesco Lamendola /Unavox (L’Ultima Battaglia dei Popoli), objavljeno u svibnju 2020. Kriza u kojoj sada živimo uključuje mnoštvo slojeva: financijski, gospodarski, zdravstveni, društveni, kulturni, psihološki, moralni, vjerski, i konačno lingvistički: reci mi koje riječi upotrebljavaš i reći ću ti što misliš.  Ako se želi pojasniti ono što se događa potrebno je prepoznati kako se radi o različitim očitovanjima jedne te iste stvari koja, ako i nije izvorna, središnja je jezgra, strategija koja napada narode. Radi o strategiji: pustimo neka neke dobronamjerne budale s prezirom odbace ovaj ključ čitanja da se ne bi spustile na nivo vulgarnih komplotista. Stoga da bismo našli nit u zamršenom klupku moramo se vratiti unazad. Koliko unazad? Stoljeća; možda još dalje koje tisućljeće unazad. Zar ne postoji izreka: da sile koje izrabljuju postoje otkad postoji čovjek. Kain je ubio brata Abela, zar to nije praslika, ili ako se radije uzme klasičnu kulturu primjer su Eteoklo i Polinik ili Romul ubija Rema.… Čitaj više »

Japanac
2 godine prije

Cjepaši, korunaši i antipuninaši, ujedinite se!

Legendarni Grk
2 godine prije

Opaki momci zaista imaju peh – sva nafta koja im treba je baš u rukama njihovih neprijatelja – Rusija, Venecuela, Iran i slični.

ad astra
2 godine prije

Nakon raspada Juge u Hrvatskoj se bolje živi. Nitko normalan ne bi poželio povratak. Hrvatska se vratila tamo gdje pripada, u zapadni razvijeni svijet. Ostalima želim svu sreću ali bez nas.

Didk
2 godine prije

Tko drži naše novinare u šaci da svi izvještavaju iste vijesti?

Bečki konjušar
2 godine prije

Zašto se cenzurira moje komentare?

Samuraj
2 godine prije

Stvari su tako jednostavne, čovjek se treba vratiti izvoru. Dobro znaš kome se uvijek možeš obratiti, tko te uvijek čeka raširenih ruku. Gospodin je jasno rekao – “Ne boj se. ” Kad je On uz tebe, ma tko se usudi biti protiv tebe!!! Zdrav način života je tu, uvijek je bio kraj tebe samo si zaboravio na to zbog “modernog” načina života. Sve oko tebe je koncipirano na taj način da ti zamagli pogled, da te udalji od (Izvora), a ti dobro znaš duboko u sebi Tko je Izvor, o da. Ne znaš kojim putem krenuti? Vrlo jednostavno onda, sjeti se Tko je Put, Istina i Život. I sve u životu će ti biti kristalno jasno.

Bečki konjušar
2 godine prije

1. Da, Putin je bio dio WEF-a, ali sada njegov profil više nije na njihovoj web stranici. Mislim da je Putin odigrao dvostruku igru ​​i sada zabio nož u leđa globalistima. 2. Rusija je isključena iz SWIFT-a, glavnog alata kabalske kontrole nad ljudima. Naravno, nisu isključene ni glavne, duboko ukorijenjene banke, uključujući SBERBANK. Židove je teško ukloniti. I ne, Putin nije Židov, ovo je imperijalistička propaganda. Sve ostale degenerirane tvrtke napuštaju Rusiju ili se “privremeno zatvaraju”. Činjenica da u Rusiji više nema McDonaldsa može biti samo pozitivna. 3. Rusija iznimno sporo napreduje, štiteći civilno stanovništvo. Dakle, Rusija nije upotrijebila sve svoje snage. Ne znam o kakvoj destrukciji govoriš? Nadalje, pogledajte što je ovaj gospodin snimio prije samo tri dana u Kijevu. Doslovno se ništa ne događa: threadreaderapp.C_oM/thread/1500175827161554946. Od Engleske do Kijeva bez problema s avionom i vlakom – necijepljeni! 4. Nema više kemtrailova ako niste primijetili. Putin je uništio sve… Čitaj više »

Kobac
2 godine prije

Austrija zaustavila obaveznu vakcinaciju

09. 03. 2022.

09:41

autor

direktno . rs

Obavezna vakcinacija u Austriji je zaustavljena, nakon što je predstavljen izveštaj Komisije za procenu ove odluke.

Kako se navodi u izveštaju Komisije za procenu, “trenutno nema razloga da se sprovodi obaveza vakcinacija”. To je objavio novi ministar zdravlja Johanes Rauh iz redova Zelenih i ministarka Karoline Etstadler (OVP) nakon Saveta ministara.

Komisija će ponovo procenti odluku polovinom juna.

TIKTAKTIKATAKATAK
2 godine prije

Ispred zgrade vidim parkiran grand rover,veliki,crni, ukr. registracije,dolazi vozač,mlad dečko i odveze se,nekud. Za svaki slučaj pogledam mladca još jednom, jer nije da ne sliči Volodimiru,ima nešto “zelensko”.

łedeno doba
2 godine prije

Bregović je bio član SKJ-a, što je i sam ponosno isticao… Dugme je imalo privilegije… šuškalo se u YU 70-im godinama, da su članovi uzimali droge… Brega je uvijek bio lukav kao lija, dominanatan po karakteru, diktatorski je komandirao svim pjevačima Dugmeta. Čim je vidio da dobroćudni Tifa, na koncertima ima problema, odmah ga je odhebao.. Bregi se mora priznati i skladateljski i komercijalni talenat…imao je uvijek nos. za to, da nanjuši na Zapadu u anglosakosnkim poznatim hitovima, nove trendove i da ih malo kopira, promijeni i to upakuje na balkanski način. Tako je Dugme u svojim početcima kopiralo tada popularni “glam rock” iz Britanije sa grupama kao Slade, Sweet, T Rex, itd.. I Brega, Bebek i drugi nosili su tada kičastu svjetlucavu odjeću i čizme za visokim petama. Poznati hit Sweeta, “Balroom Blitz” = Bio mi ćeif… Krajem 70-ih i početkom 80-ih, Brega se ostavlja tipičnog “pastirskog” rocka i fura se na ska i… Čitaj više »

Ingerman
2 godine prije

Ne kužim poentu u odnosu na uništavanje Ukrajine i ubijanje civila??? Pa što ako i plaćamo više struju i plin? Što se mene tiče mogu uvesti o redukcije i skinuti nas sa ruskoga plina i nafte jer to bi bila prava solidarnosti s Ukrajinom ali isto tako odj.eba.ti Amere. Sve ovo će ubrzati zelenu tranziciju koju opet guraju zapadne multinacionalne…Uglavnom nema opravdanja za Putinov rat. Uništava Europu, Ukrajinu i Rusiju i njihove narode. Profitiraju direktno USA i UK ,možda i Kina ako odigra strpljivo i pametno

Hattori Hanzo
2 godine prije

Pitanje je dana kada će rusija obustaviti izvoz plina i nafte.Nekon toga ide raspad sistema.

Ante
2 godine prije

Kakve veze to ima jedno sa drugim ,ja sam antikoronas i antirus, i sta sad

Komplicirano
2 godine prije

potpisujem sve,,,govorili smo o plandemiji,,propala je,,govorit ćemo i o ovoj obmani,histeriji,zlu,mržnji,neracionalnosti,o porazu duboke državetine koja je dobila smrtnu ranu,,,,,znam da nikada neće doći vrijeme da svi ljudi progledaju,razumiju u kakvom svijetu živimo,,ipak,,to nije razlog da se odustane,da se pogne glava,da čovjek postane samo vanjština zarobljena mehaničkim zakonima pokreta,usenase i podase,,lijepa i časna je zadaća biti na strani Istine,,nekada,sada a i u budućnosti,,,plivati uz struju a ne niz struju,,znati da si živ,,trpiti,biti izrugivan,ali,skupljati uvijek više i više snage na zaprepaštenje zlotvora koji su se lišili imanja snage,,,,idemo dalje,do pobjede,,,

Komplicirano
2 godine prije

eu je mrtva,,nije slučajno britanija utekla od nje,,,nesolidarnost i licemjerje te tvorevine smo vidjeli u plandemiji,,,ona ne postoji ali,trenutno jaše na ovoj situaciji nesretnih slavenskih bratskih naroda,,,,neće dugo,sankcije rusiji =bumerang europi,,,,

Max
2 godine prije

Rusija je i znatno veća i jača i od Irana i od Venezuele i u savezništvu s tim i još nekim drugim državama izdržat će sve što joj je nametnuto jer se za to pripremala deseteljećima . Ali mi ćemo propasti u bijedi nametnutoj od strane izdajnika.

Max
2 godine prije

Duhaček pijeni kao bijesan pas u naručenom pamfletu punom mržnje.

Kobac
2 godine prije

Cela ova fora sa “Rusijom” i “Ukrajinom” je u tome da se ljudi u Europi naviknu na prisustvo vojnika kao nešto normalno.Naravno poreski obveznici platiće uvećanim veštačkim cijenama koje će plaćati od računa za struju,gas,vodu do žvaka u supermarketu i cigareta. ŠTa je bitno rijeći? Bitno je rijeći da kad se cela Europa navikne ne prisustvo “vojnika” sledi NOVA EPIDEMIJE tokom 2023 e godine.Do tada neće dirati narod. Od 2023 e godine kreće nova epidemija i i obaveza cijepljenja ali sa zastrašivanjem i nametanjem od strane vojnika sa metkom u cijevi. Ko ima gde pobjeći u planine neka ide ili neka zakupi neku vikendicu na selu i neka se otarasi mobitela ili neka ga drži barem 5 km od mesta življenja kad to krene. Krenuće sigurno. Do sada su nas”lječnici”plašili izmišljenim brojkama .Sada će ulogu plašitelja preuzeti vojnici KO ZNA ODAKLE.Vojnici najamnici iz levih država kojima će se dati uniforma… Čitaj više »

Гавран
2 godine prije

Američki Stejt department savetovao je Amerikance koji odlaze u Ukrajinu da sastave testament i dostave medicinskoj ustanovi uzorke svog DNK.
Takođe su pozvani da u nadležnoj socijalnoj službi razgovaraju o starateljstvu nad decom, brizi o kućnim ljubimcima, vlasništvu nad imovinom i “željama za sahranom” pre putovanja. .

webtribune.rs/do-sada-nezabelezeno-stejt-department-upozorava-svoje-drzavljane-ako-idete-u-ukrajinu-sastavite-testament-i-ostavite-uzorak-dnk-politika/

Vesti Webtribune su sigurane sa verovatnoćom 90%?

Fitcher
2 godine prije

Mislim da stvarno ne postoji država ili savez država na svijetu poput EU. Svi ostali više ili manje gledaju prvenstveno svoje nacionalne interese, počevši od SAD-a, Rusije ili Kine. Ali EU? Savez koji je u tako kratkom roku toliko puno puta išao protiv svojih vlastitih interesa, pucao sam sebi u nogu a radi čega? Saveza sa Amerikancima? Kratkoročnih osobnih interesa par europskih birokrata? Stvarno od svih Europska (zajednička) politika ako uopće i postoji je jednostavno zbunjujuća…

2 godine prije

Taras Buljba: Ja sam ti dao zivot. Na meni je da ga i uzmem.
(Rusija dala zivot Ukrajini)

antiwax4putin
2 godine prije

Kad je buđenje inžinjera i doktora širom Evrope? Priča li se šta?

zac
2 godine prije

seici iz S Arabije i UAE nece vise ni da se jave na telefonske pozive senilnog debila , usranog joe pampersa… GO RUSIJA GO !!!! SFSN !!!

nonwo
2 godine prije

Zelensky:Čovjek koji je prodao Ukrajinu hr.sott.net “Ruski dužnosnici su 8 godina radili na Minsku kako bi postigli uvjete koji bi bili prihvatljivi za sve strane. Zatim je — u posljednjem trenutku — Zelenski mahnuo rukom i okončao dogovor. Zašto? Tko je rekao Zelenskom da raskine sporazum? I zašto je Zelenski rasporedio 60.000 borbenih postrojbi na područje neposredno iza linije dodira (u istočnoj Ukrajini) gdje su mogli bacati smrtonosne granate na gradove i sela etničkih Rusa koji su tamo živjeli? Koji cilj se Zelensky nadao postići prisiljavajući te ljude da se stisnu u svojim domovima u strahu za svoje živote? I kakvu je poruku namjeravao poslati Moskvi čiji su čelnici s apsolutnom užasom gledali na ovaj razvoj događaja? I zašto je Zelensky pristao dopustiti da se pošiljka za pošiljkom smrtonosnog oružja isporučuje Ukrajini ako je iskreno tražio mir s Rusijom? Je li mislio da normalizira odnose šireći svoj arsenal, prijeteći vlastitom narodu i skačući… Čitaj više »

Histrion
2 godine prije

U radiš virusa biše
U cjepiše još i više!

Klara
2 godine prije

PRESTANIMO I SPOMENUTI A KAMO LI PRIČATI SVE O SVIJETSKOJ LAŽI I NJIHOVIM PROMOVATORIMA. P A NISU S V I LJUDI O D G A J A N I , DA AKO HOČE DA IMAJU NEKA KRADU LAŽU I SVE NE LJUDSKO DA KORISTE ( pa i ljudske živote ) , AKO JE U PITANJU OSOBNA KORIST. MA FUJ FUJ, POSLIJE SVEGA, ne možeš da vjeruješ d a i t o g a s t v a r n o ima. Bude b u m e r a n g dada.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI