Komandant Azova hvali se jezivim fotografijama pogubljenih civila

Azov Battalion
24 komentara

Ukrajinski oficir koji je u jednom trenutku komandovao ozloglašenim neonacističkim pukom Azov likovao je na društvenim mrežama zbog grafičkih fotografija mrtvih članova jedne opozicione stranke. Aktivisti su “nestali” iz grada Severodonjecka koji je pod kontrolom Ukrajine početkom marta i čini se da su vansudski pogubljeni, a Maksim Žorin implicira da takva sudbina čeka sve “izdajnike”.

“Ovako sada izgledaju ‘Patrioti za život’ iz Severodonjecka”, rekao je Žorin u sada izbrisanoj objavi na Telegramu  u  srijedu. “Nestali su 7. marta, a sada su se pojavile njihove nove fotografije. Tako izgledaju,” dodao je sa emotikonom sa nasmiješenim licem.

„Ne bih se iznenadio da istraga otkrije da su pucali sebi u glavu – kada su shvatili koliko su bili glupi kada su otišli da sarađuju sa Iljom Kivom“, dodao je, pozivajući se na ukrajinskog poslanika koji je pobegao u Rusiju u januaru.

Tužioci u Kijevu optužili su Kivu, otvorenog kritičara predsjednika Volodimira Zelenskog, za izdaju 6. marta, dan prije nego što su aktivisti nestali. Pobjegao je iz zemlje nakon što ga je izbacila njegova stranka “Opoziciona platforma – za život”.

To nije spasilo stranku, kao i skoro desetak drugih, da ih Zelenski privremeno zabrani 20. marta. Zakon koji dozvoljava trajne zabrane usvojen je 14. maja.

 Zelenski zabranjuje ukrajinske opozicione stranke

Zhorinova objava pokazala je teško unakažena lica trojice muškaraca i žene, u vrećama za tijelo. Čini se da su vansudsko pogubljeni na okrutan način, objavio je Telegram kanal “Lov na vještice”, koji je prvi skrenuo pažnju na objavu lidera Azova.

Ukrajina “čak nije srednjovjekovna, to je ISIS”, dodao je kanal, pozivajući se na terorističku grupu Islamske države (IS), poznatu po divljim odrubljivanju glava zatvorenicima.

Severodonjeck je postao sjedište ukrajinske vojne administracije za spornu oblast Lugansk na istoku zemlje. To je glavno uporište trupa lojalnih Kijevu i trenutno je mjesto teških borbi s ruskim trupama, kao i snagama Donjecke i Luganske Narodne Republike.

Zhorin nije bilo koji pripadnik Azova, ozloglašene ukrajinske milicije koja je usvojila nacističku ikonografiju. Pridružio im se 2014. godine, na samom početku nemira u Ukrajini, i zapravo je komandovao jedinicom od avgusta 2016. do septembra 2017. godine, iako je njegov čin u Nacionalnoj gardi Ukrajine tek potporučnik.

Njegova zvanična biografija kaže da je Zhorin učestvovao u zauzimanju Mariupolja i Marinke i preživio poraz od Ilovajska 2014. godine. U oktobru 2017. osnovao je harkovski regionalni ogranak političkog krila Azova, Nacionalnog korpusa, a postao je član centralnog komiteta stranke u januaru 2020.

AzovEgzekucijerusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
duki
1 godina prije

Sve više dokaza kako Funkcionira “demokratska” Ukrajina.Mogla bi uskoro “kristalno noć”, ” Rada burning” , a onda su na redu knjige…
Poznato?

tihobl
1 godina prije

Nisu samo Azovci. TO kolje po kucama i objavljue snimke. Policija i umjereniji vezuju rome i ruse za bandere folijom. Nema razlike od Kalifata, a nije ni cudo, jer americki instruktori te stvari naredjuju.

Roky
1 godina prije

Sto se tice Rusa i Ukrajinaca treba to pustiti da rasciste medjusobno do okoncanja i jedni i drugi su zlocinci a bez njih zivot ce biti laksi svima , 1995 likovali su zajedno zlocinima po BiH neznam sta je sada nisu bili zadovoljni pa se poceli medjusobno a tako i treba sretno svima u pakao.

LZN
1 godina prije

Ma nemojte tako……nema nacista tamo…nije logično da bi oni činili zločine. Samo jim pogledajte žene kad su bile kod Pape….ne bi one nikome skinule ni vlas sa glave.
Fake news……opet čete na fucktograf.
Azov pomaže ljudima u nevolji, donose hranu i ljekove nemočnima, pomažu starcima preko ceste i doniraju ogromne svote novca gladnoj dijeci Afrike…

99 .
1 godina prije

Lijepo komentari između ko braća kolegijalno veoma lijepo pozdrav svima

Max
1 godina prije

Hladnokrvni ubojica.

nepoželjni
1 godina prije

…i onda kažu, da je ubiti nekoga smrtni grijeh !? … ma, ovome i ovakvome probušiti glavu može samo obezbjediti mjesto u raju…

nessy
1 godina prije

Ovi borci za demokraciju i ljudska prava se hvale snimkama zarobljenih Rusa, kojima su pucali u koljeno. Azovstal? Jedinica Azov? Zarobljavanje? To mi nikako ne ide zajedno u istoj recenici. Tko je spreman zarobljenika osakatiti, gubi pravo na sudjenje. Pocinjenjem nekih djela, pojedinac se svojevoljno odmetnuo od ljudske rase, i samim time vise za njega ne vaze ljudski zakoni. Bez obzira o kojoj se vojsci radi.

nessy
1 godina prije

Vidio sam danas na Index-u video iz ‘filtracijskog logora’ za Ukrajinske zarobljenike, autor teksta je poznati, medjunarodno poznati serator, P.S. Iz videa se vec vidi nehuman odnos prema zarobljenicima. Nisu svi kreveti istog tipa, a gornja i donja plahta su vidljivo ciste, ali, nisu istog uzorka. Cak se vidi da su madraci na nekim krevetima odradili svoje. Zao mi je ovih jadnih zarobljenika, nadam se da ce njihova krhka psiha izdrzati. Naslov clanka je “Rusi su ukrajinske vojnike odveli u filtracijski logor: “To je pakao””. Nikad pakao nisam zamisljao kao suncanu sobu, sa rasparenim, ali cistim, madracima i plahtama, ali to je vjerojatno, do mene.

Kinez
1 godina prije

Vi ste naravno prenijeli vijest nezavisnih ruskih medija cijim novinarima je zaprijecen zatvor u slucaju nezavisnog izvjestavanja

Antisionista
1 godina prije

Ode jim njihov nacistički idol na doživotnu robiju u ruski gulag.

Hezbollah
1 godina prije

Govorili su: “Nema predaje”

Kalle balle
1 godina prije

Kometa je spas, sta veca to bolja.

Praetorian
1 godina prije

Samo zapratitte na Telegramu Intel Slava Z kanal. Takve stvari necete vidjeti na mainstreamu zapada. Koliko samo azovaca i banderasa sa tetovazama 3.rajha, totenkopfa i svastika.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI