Konflikt u Ukrajini ne uspijeva da se nađe na listi najvećih briga američkih glasača

Rusko-Ukrajinski sukob
34 komentara

Rusko-ukrajinski sukob i druge priče koje su stvarali glavni američki mediji očito nisu uspjeli pogoditi živce mnogim Amerikancima, koji su daleko više zabrinuti za pitanja poput nasilnog kriminala i inflacije koji se spremaju za srednjoročne kongresne izbore u novembru, objavila je vodeća anketa.

“Naslijeđeno medijsko rasvjetljavanje je u velikoj mjeri propalo”, rekao je Rasmussen Reports u subotu, citirajući ankete koje pokazuju neslaganje između tema koje su najčešće postavljale kablovske vijesti i pitanja koja se tiču ​​glasača. Na krizu u Ukrajini, posebno, mnogi birači su slegnuli ramenima, ne uspjevši se svrstati među deset najvećih pitanja, a samo jedan od pet Amerikanaca ju je naveo kao “veoma važnu”.

Poređenja radi, 87 % birača je “zabrinuto”, a 56 % “veoma zabrinuto” zbog nasilnog kriminala, izvijestio je Rasmussen. Ostala glavna pitanja uključuju energetsku politiku (87 % zabrinuto i 54 % veoma zabrinuto), visoke cijene gasa (86 % i 57 %), inflaciju (85 % i 57 %), ekonomiju (84 % i 55 %) i ilegalnu imigraciju (84 % i 54 %).

Ostalih 12 najvećih pitanja rangiraju se nešto niže u smislu ukupne zabrinutosti, sa 75-80 %, ali neka od njih bilježe jaku zabrinutost sa čak više birača nego vodeće teme. Na primjer, varanje na izborima i izborni integritet su veoma zabrinjavajući za većinu Amerikanaca, sa 60 % i 59 %, respektivno – utrostručuje nivo jake zabrinutosti zbog Ukrajine. Oko 58 % ispitanika Rasmussenove ankete veoma je zabrinuto zbog školskih pitanja.

Nasuprot tome, medijski favorizovane teme zabrinjavaju mnogo manji broj birača. Na primjer, Rasmussen je otkrio da je 65 % glasača zabrinuto zbog klimatskih promjena, a samo 38 % je veoma zabrinuto. Istraga o neredima u američkom Kapitolu važna je za 57 % Amerikanaca i veoma važna za samo 41 %, uprkos tome što se njena saslušanja emituju na televiziji u udarnom terminu. Poput sukoba u Ukrajini, pandemija Covid-19 i LGBTQ pitanja se rangiraju kao jaka zabrinutost sa samo jednim od pet ispitanika.

Rezultati bi mogli biti dobri za republikance u srednjem mandatu, budući da su druge ankete pokazale da glasači favoriziraju GOP u odnosu na demokrate da se bave pitanjima kao što su kriminal, ekonomija, inflacija i sigurnost granica. Rasmussenova anketa je pokazala da republikanci imaju dva boda prednosti za samo 46 dana od izbora.

Čak i među onim Amerikancima koji su jako zabrinuti zbog ukrajinske krize, ne podržavaju svi politiku predsjednika Joea Bidena da Kijevu pošalje oružje i drugu pomoć vrijednu milijarde dolara. Rasmussenova anketa ranije ove sedmice pokazala je da 42 % glasača vjeruje da je sukob oslabio nacionalnu sigurnost SAD-a.

anketaSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
34 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Hattori Hanzo
1 godina prije

Ameri su navikli da njihova drzava uvijek s nekim ratuje ali tamo negdje daleko.Čak su ih ubjedili da oni pomažu tim jadnim drzavama da se osobode od nekog opasnog diktatora.
Ako neko susrece puno amerikanaca prvo sto ce primjetiti tu njihovu nadmenost,visoko drzanje,stav koji pokazuje da su oni sve naj,naj na svijetu.Njih jednostavno tako odgajaju.

Max
1 godina prije

Malo se u Americi uči povijest i geografija pa ne znaju ni gdje je Ukrajina,

nedokučiva_dikcija
1 godina prije

ako amere ne briga konflikt u ukrajini neka pogledaju današnji post sa nekog od telegram kanala; tetovirani ukrajinac doslovno kuha odrubljenu glavu u loncu i cinično je začinjava…
civilizacijsko dno! još i gore nego one glavosječe iz sirije!

burt
1 godina prije

sad se pokazuje zastarjelost ruske vojne doktrine od sistema mobilizacije do taktike, mobiliziraj masu, daj im puške i šalji ih na juriš i tuci artiljerijom, taktika iz doba SSSR-a ali SSSR se raspao 1991 a te godine nije bilo interneta, smartphona, Sentinela, Global Hawka, Landsat 8, Starlinik

tihobl
1 godina prije

Luda Usrulja pita indijce: kako se ne saosjecate sa Ukrajinom?
Indijci umjesto da joj odgovore : boli nas k…. diplomatski joj kazu da se oni sasojecaju sa indijskim narodom pogodjenim energetskom krizom.

Toliko svima dosadjuju da propalom Ukrajinom da su postali nepodnosljivi. Vecinu planete boli briga za propalom drzavom, koju je zapad upropastio i opljackao.

I meni bi pucao k. za bivsom Ukrajinom da nisam svjestan da je to eksepriment i ako prodje onda ce ukrajinizaciju provoditi i po drugim drzavama.

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Pa ne ! Opcenito , problem zapada je u tomu sto je postao , krajnje NEATRAKTIVAN ! Cak se vise i tiha vecina , domicilna pucanstva ne identificira sa new normal ! Naprosto — NEMAJU STO — ZIVOTNO ;;- PONUDIT VISE – KRAJ ! Ono sto je privlacilo zapadu , uredjen sustav , mogucnost zarade ako si vrijedan , sloboda izbora , briga o covjeku , welfare state je ZAMJENJENO sa — lgbtq+ , transgender , barnevernet , nemogucnoscu zarade , ludjackim porezima , politickom korektnoscu , mandatornim cjepljenjima , city lockdowns , politickim progonima , kradjama izbora , neizabiranim politikantima , neizvjesnoscu sto donosi sutra , beslovjesnom imigracijom ……. TA KOME TO —- SMECE — UOPCE TREBA I KO SE MOZE IDENTIFICIRAT SA TIM — U VECINI ?!?!?!? Povrh svega .. USA kao , nekoc BJELA , PROTESTANTSKA zemlja , prijekooceanska , OD JUCER 😉 , — NITI SU… Čitaj više »

tihobl
1 godina prije

Sarmatu do Londona treba 202 sekudne, a do Berlina 106 sekundi.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI