fbpx

Kongres odbija ponudu Trumpove administracije za brzo testiranje koronavirusa

Američki Kongres - COVID-19

Predsjednica američkog doma Nancy Pelosi i vođa senatske većine Mitch McConnell odbacili su ponudu Trumpove administracije da izvrši brzo testiranje COVID-19 u Kongresu.

U subotu su Pelosi i McConnell u zajedničkoj izjavi rekli da Kongres želi da se brzo testiranje na koronavirus koristi tamo gdje je najpotrebnije, a ne na brdu Capitol.

“Kongres je zahvalan na velikodušnoj ponudi administracije da primijeni mogućnosti brzog testiranja COVID-19 na Capitol Hill, ali mi u ovom trenutku s poštovanjem odbijamo ponudu”, kaže se u saopštenju i dodaje se da “Kongres želi da nastavi sa usmjeravanjem resursa u objekte na „frontu“ u kojima mogu najbrže učiniti najbolje “.

Prema izjavi, Kongres će se oslanjati na smjernice za testiranje i bezbjednost Ljekarske komore dok ne dobiju „brže tehnologije“.

“Nema razloga da ga odbacite, osim politike. Imamo dosta testova. Možda vam je potreban novi doktor tu. Luda Nancy će to koristiti kao izgovor da se ne pojavi na poslu!” Kasnije u subotu napisao je na Twitteru američki predsjednik Donald Trump.

Vođa većine Steny Hoyer rekao je novinarima u utorak da se predstavnici američke vlade neće vratiti u glavni grad nacije iduće sedmice, ali američki Senat planira da se ponovo okupi u ponedjeljak.

Prema US centrima za kontrolu i prevenciju bolesti, u Sjedinjenim Državama ima gotovo 1,1 milion potvrđenih slučajeva koronavirusa, uključujući više od 64.200 smrti od COVID-19. U okrugu Columbia potvrđeno je preko 4.600 slučajeva. Sjedinjene Države su i dalje zemlja sa najvećim brojem slučajeva i najvećim brojem smrtnih slučajeva.

0 0 vote
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
20 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Algoritam Bluz
Gost
Algoritam Bluz
6 mjeseci prije

Račun molim.

crna guja
Gost
crna guja
6 mjeseci prije

svi nek se testiraju rezultat je dnka krapinskog covjeka koji je pobjegao iz krapine

crna guja
Gost
crna guja
6 mjeseci prije
Reply to  crna guja

krapinski pracovjek je bio malo prehladjen u dodiru sa novcem

Dejan
Gost
Dejan
6 mjeseci prije

Evo i treći Ajkov intervju za london real. Počinje u 18h
https://londonreal.tv/1000000-fighting-for-freedom/

Lucija
Gost
Lucija
6 mjeseci prije

Napokon.
Malo informacija o ona 4 bezopasna (sada!) korona virusića koji izazivaju obične prehladice…
“Svijetom su harali i drugi opasni koronavirusi. Što nam oni mogu reći o covidu-19?”, index.hr
Navedene su i osnovne grane stabla korona virusa.
Uglavnom, kad su se pojavili, haračili.
Za neke se može izračunati i kad su se pojavili. I što su izazvali.

Da ih bar hoće netko pojednostavljeno graf. prikazati: da vidimo segnente i ima li koji one ‘spike ove’.

Lucija
Gost
Lucija
6 mjeseci prije
Reply to  Lucija

“Bjelorusija je do sada zabilježila 16.700 slučajeva zaraze i 99 smrtnih slučajeva od covida-19.”, index.hr

Zorule
Gost
Zorule
6 mjeseci prije
Reply to  Lucija

Svi korona vurusi imaju čupavu glavu

Max
Member
Max
6 mjeseci prije

Ne znam zašto im smeta bilo kakva tehnologija ako može otkriti bolest

Turok
Gost
Turok
6 mjeseci prije
Reply to  Max

Jer neće da Tramp bude spasilac nego oni.

puki
Gost
puki
6 mjeseci prije

Nedavno sam ovdje pisao o njemačkom profesoru Stefanu Homburgu, sa Sveučilišta u Hannoveru, koji je u razgovoru sa Milenom Preradović na njenom privatnom kanalu na youtube, raskrinkao laži njemačke vlade i RKI-ja (Instituta Robert Koch -službene ustanove u Njemačkoj, koja svakodndevno objavljuje podatke o oboljelima i mrtvima i predlaže mjere njemačkoj vladi). Prof. Homburg je u tom razgovoru pokazao originalni dokument RKI-ja, grafiku, koja pokazuje da je val korone zapravo već negdje 12. 3. dosegao svoj vrhunac u Njemačkoj ( i Europi) i da je od tada počeo drastično opadati, i da je već 20.3., 3 dana prije uvođenja mjera lockdowna, zabrane kretanja i ograničenja u Njemačkoj, krivulja koja na grafici pokazuje rast i opadanje vala korone, već bila spala na onaj R koeficijent 1. Na kojem je i ostala cijelog travnja i kasnije, a onda je još totalno spala na 0,9 pa na 0, 7, a sada je čini mi se negdje već na 0,5 ili još niže. Homburg je na osnovu te grafike, tada pokazao da sve te mjere nisu imale nikakvog smisla i da je val korone opao sam od sebe i to već prije uvođenja mjera zaključavanja, da je već 20.3, koefcijent bio spao 1, a mjere su uvedene 23. 3.. Naravno, i njega su nakon toga napale sve plaćene režimlije iz RKI-ja i maintream medija.
Ovo je izvadak iz najnovijeg podužeg intervjua, koji je prof. Homburg, nedavo vodio sa portalom neovisnog tjednika Tichys Einblick:

TE:Ni Vama nije više 20 godina, da li se bojite da ozbiljno obolite? Koliko ljudi poznajete u krugu vaših poznanika, koji su teško oboljeli od korone i da li ste zabrinuti za njih?
SH: U međuvremenu, svi podatci u svijetu ukazuju da je virus korone po svom učinku sličan virusu gripe. I jedan i drugi, mogu u pojedinačnim slučajevima izazvati gadne bolesti i u manjem broju slučajeva mogu dovesti i do smrti, to je gledajući individualno. Međutim, sa socijalno medicinskog gledišta, važnije je pitanje,- da li broj oboljelih opterećuje zdravstveni sustav. To kod nas (u Njemačkoj) defintivno nije slučaj, dok u drugim državama, kao u Italiji, vlada stanje u zdravstvu, koje je tamo vladalo i prije korone, stanje koje je kod nas nezamislivo. Ako znamo da svake godine u cijelom svijetu umre oko 2 milijuna ljudi, samo od raznih zaraznih bolesti dišnih organa, onda ovih dosada 200.000 žrtava ( u cijelom svijetu) koji su imali dijagnozu korone, nisu zastrašujući. Osobno ne poznajem nikoga tko je obolio od korone.

Gdje nalazimo Vaš vaš rukopis u gospodarskoj politici kancelara Schroedera, čiji ste nekada bili savjetnik?
SH: Taj savjetnički posao u mom životu je igrao sporednu ulogu, kao i neki drugi poslovi, koje su o meni tamo u članku u vikipediji napisali, da bi me nekako osumnjičili da pripadam desnici.

To se danas dešava mnogima koji su kritični?
SH: Naravno, danas je baš tako: postoji samo ili Merkel ( da si na Merkeličlinoj liniji) ili šešir od aluminijske folije (da si teoretičar zavjera). Korona uništava obitelji, brakove i prijateljstva, razdvaja društvo. U stvarnosti sam, sa Schroederom ustvari imao najmanje kontakata.

Gdje vidite sebe danas?
SH:Misliam da je svatko od nas u konačinci samo mali kotačić. Prošle subote na demonstraciji u Hannoveru. (opaska: to je bila jedna od brojnih manjih demonstracija u njemačkim gradovima, protiv mjera ograničenja). Tu je govorila jedna terapeutica koja se bavi temom straha i trauma i rekla je da se sa građanima već godinama sistematski upravlja, sijanjem straha. Ta teza me se dojimila. To (manipuliranje sijanjem straha) , počelo je sa finacijskom krizom , kada je ljudima rečeno: morate dati svoj poreski movac, inače će sve propasti. “Ako propadne euro, propast će Europa” (opaska: ovo je izreka Angele Merkel prije desetak godina)- bilo je absurdno rješenje, protiv kojega sam se tada izjasnio. Upravo ova kancelaraka je uvijek koristila strah ljudi, kao instrument svoje politike.

Prati li taj strah također i umjetno povećani pritisak pod nedostatkom vremena?
SH: Da, naravno. Ako se sjetimo, kako su donešeni paketi mjera za spašavanje banaka (prije 12 godina). Njemačka vlada za to je trebala na brzake donešene zakone. Pred zastupnike Bundestaga su naprosto bačene ogromne hrpe dokumenata o kojim su oni trebali odmah glasati i to se istovremeno pratilo medijskom kampanjom. Isti proces je bio i kasnije, kada su opet spašavane banke (za vrijeme tzv. krize eura), to je preko medija ljudima prodavano kao spašavanje eura. U ovoj histeriji korone, sada , možda vidimo završni čin čitave ove serije, upotrebe straha kao instrumenta vladanja. I još da se vratim na Vaše pitanje: na internetu možete pronaći mnoge moje kritične izjave, u kojima sam tada govorio da ne postoji financijska kriza, Isto kao što sada govorim, da ne postoji kriza korone. Kada vidimo da je prosječna smrtnost u stanovništvu slična kao i svake godine u vrijeme obične sezonske gripe. U jednom stručnom medicinskom časopisu, još na početku ove krize, upozorili su na na to, da će nastala histerija odnijetu više žrtava, nego virus. Baš tako će se na kraju pokazati, kada starije osobe, zbog stalne izolacije ranije budu umirale, kada budemo zbrajali one koji će počiniti samoubojstvo i sve ostale.

Jeste li upoznati sa takozvanim “strateškim dokumentom” njemačke vlade za sijanje panike. Što mislite o tome?
SH: Da, ja sam taj dokument arhivirao još prije nekoliko tjedana. Najprije sam mislio, da je to fake (krivotvorina, laž), ali nakon što sam pitao u ministarstvu za unutrašanje poslove, glasnogovornik mi je soapćio, da je dokument autentičan. Osim toga, ministarstvo je sa tog dokumenta uklonilo ono “strogo povjerljivo”. Kada pogledate taj dokument, na osnovu kojega je donešena odluka o lockdownu (zabrani kretanja) i ostalim mjerama ograničenja, izrogačit će vam se oči. Pa tu u tom dokumentu sve vrvi od totalne nesposobnosti, pomiješane sa najgorim sijanjem panike. Od tada nismo više ništa čuli o nadležnom šefu (ministarstva). Na internetu se već špekulira gdje je Horst Seehofer (ministar unutrašnjih pooskova). Ima jedno mjesec dana, on je ispario.

Što mislite, koja država, koja ekonomija će nakon nekoliko godina biti veliki dobitnik krize korine?
SH: Švedsku će hvaliti i slaviti.

Ali, hoće li Švedska ekonomski imati ikakve koristi od toga?
SH: Ne, zbog toga što je švedska ekonomija također jako međunarodno umrežena, i oni će imati gubitke. Ja sam mislio više na idealna gledišta.

Mislite, sloboda izražavanja i takve stvari?
SH: Sloboda mišljenja i neoštećen pravni sustav naravno, ali također i psihičko zdravlje ljudi. Prošlog tjedna, imao sam intervju u švedskim medijima i švedsko novinari misle, da je najvažnija razlika između Njemačke i Švedske, u tome, što švedska vlada komunicira sa ljudima i kaže im: ne budite previše bezbrižni, postoji novi virus, ali ne morate ni padati u paniku. Oni i dalje drže ugostiteljske objekte otvorenima, čak su i diskoteke otvorene, dok u Njemačkoj mnogi ljudi psihički propadaju, nakon što ih je propaganda njemačke vlade smrvila.

Doista bode u oči, kako ljudi u Njemačkoj u supermarketima djeluju ogorčeno iza svojih prisilinih zaštitnih maski.
SH: Da, ljudi su totalno zastrašeni. To je užasno. Moja žena, koja je inače vesela osoba, sada skoro da ne može spavati, kada vidi kao nam se zbog kolektivne psihoze oduzimaju temeljna prava.

Je li to doista strah ili ipak ograničenost?
SH: Kako gdje. Moji video intervjui (na yutube), imali su dosada oko 2 milijuna klikova. Pored toga, imam kontakte sa mnogim liječnicima i direktorima bolnica, koji mi pišu, da je baš tako, kako ja govorim: ljudi se drže u panici, ali bolnice su prazne, teški ozbiljni bolesnici se ne primaju , (jer se bolnice drže u pripravnosti zbog korone), navodni teški val korone o kojem se stalno fantazira ne dolazi… i liječnici mi pišu i daju mi podršku. Među tim majlovima, koje dobivam ima i takvih, kao naprimjer majl od jedne osobe, koja ima rak, i operacija mu je odgođena zbog ove histerije (uprkos praznim bolnicama i krevetima). I sve to zbog oko 7000 takozvanih mrtvih od korone (u Njemačkoj) prosječne starosti od 82 godine. Za usporedbu: Od prvih mjera ograničenja (23. 3.) u Njemačkoj je umrlo 100.000 osoba (ukupno od svih mogućih uzroka; bolesti, prometne nesreće, ubojstva, itd), a Institut Robert Koch, čak i ove pojedine koji su bili žrtve ubojstava, a bili su pozitivni na test korone, ubraja u žrtve korone. To je absolutno ludilo.

Vi ste stručnjak , objasnite jednom laiku: kakav je zapravo taj naš ekonomski sustav, ako su nekoliko dana i tjedana ograničenja potpuno dovoljni, cijeli taj sistem dovesti na rub kolapsa. Ekonomisti govore o najvećeem izazovu od 2. sv. rata. Dakle, taj sistem ne izgleda baš posebno spreman za krize, niti stabilan ili pouzdan. U čemu je problem?
SH: Većina gubitaka nema veze sa ekonomskim sustavom. Produkciju automobila može se nadoknaditi, ali usluge ne. Dakle, kazališne predstave, sportske priredbe, posjete restoranima itd. Ta stvorena vrijednost je naprosto izgubljena. Također i u jednom komunističkim ekonomskomm sustavu, ako restorani i ostalo ugostiteljstvo tjednima ne radi, i tamo bi došlo do sličnih gubitaka, kao i u kapitalizmu. Političari naravno žele znati, koliko će nas pogoditi recesija. Ali nema baš nekog smisla, to prognozirati. Ekonomi prave prognoze na osnovu iskustava. Ali gdje su ovdje takva iskustva sa mjerama lockdowna (zakjučavanja) u cijelom svijetu? Ovako nešto još nikada nije bilo u povijesti, čak nit prilikom kuge, kolere i ratova. Dakle, sve te prognoze su samo gatanje u šalicu kave….

puki
Gost
puki
6 mjeseci prije

… 2. dio intervjua sa S. Homburgom

Ali, 1945., nakon završetka 2. sv. rata, imali smo najveći lockdown?
SH: Ne, upravo suprotno. Ratna ekonomija tada je bila u punom pogonu. Ne znam da li se danas može citirati Carla Schmitta, a da se nekoga odmah ne osumnjiči da je neki ekstremsit i teoretičar zavjere. Poznata rečenica C. Schmitta: “Suveren je onaj, tko odlučuje o vanredniom stanju”- sada je pokazala svoju istinost. Mi više nismo slobodni građani, koji imamo pravo na vlastito mišljenje, već podanici, koji prose da im se dadnu subvencije i elementarna građanska prava, koja su nam oduzeta. Politička šteta ove akcije je tako velika, da po mom mišljenju , onaj prijašnji svijet, ono prijašnje stanje, nećemo nikada više dobiti natrag.

Pojedinci će se možda pitati: Što Vas kao ekonoma kvalificira, da kritizirate svoje akademske medicinske kolege,-većinom preko youtubea i tvitera, zašto ne raspravljate sa drugima, za velikim okruglim stolom?
SH: Ekonomi se interesiraju za društvena pitanja, Moj fah, za koji sama ja specijaliziran su “javne financije” a taj moj fah, je ako tako želite “sestra” faha “javno zdravstvo”. I jedan i drugi fah bave se pitanjima javnog dobra i procjene dobara. Ali, sada djelujem prvenstveno kao građanin , koji politički može nešto pokrenuti, iako nisam političar. Kada me sada predstvaljaju kao kritičara “lockdowna”, nije to samo zbog toga, što odavno postoji premreženost između političara i medija. Na nekim položajima sjede oni ,kojima sam bio profesor (na sveučilištu) i koji su učili iz mojih knjiga, oni znaju da sam potpuno trezvena i razumna osoba. Sa člankom u “Die Weltu” o Švedskoj, uspjelo mi je vjerojatno kao prvom, da prodrem u taj zatvoreni medijski kartel. I inače, to je prvi put u mom životu da sam za to dobio aplauz i od antife.

Je li to taj miješani sveopći front protesta, ljudi koji se sada svakog tjeda okupljaju pred Berlinskim Narodnim kazalištem i prosvjeduju protiv mjera ograničenja?
SH: AFD i Antifa su inače totalno suprostavljeni, Ali diktaturu kao u filmu „Tributen von Panem“, ne žele ni jedni ni drugi. Na sličnom protestu u Hannoveru, na kojem sam bio, bio je okupljen cijeli politički spektar (lijevi i desni i svi mogući). Svi se boje ovoga, što se sada događa. kako se sve nas manipulira, kako plaćeni znanstvenici koji rade za državne institute, skoro svaki dan, objavljuju neke nove gluposti. Mnogi imaju osjećaj, da više ne žive u pravnoj državi, već u autoritarnom sustavu. I ovo što ste me prije pitali (zašto ne sudjeluje u raspravama za stolom), vladajući vrhovi ne žele takve okrugle stolove, na kojima bi se ljudima predočila sva mišljenja i činjenice. Jer oni točno znaju, da za ove mjere ograničenja i njihovo stalno produženje nemaju argumenata, ali sada ne znaju kako da se opet izvuku iz toga. To jeste i razlog za ovu maskeradu koja nije medicinski utemeljena.

Vladajući političari žele umjetno održavati stupanj straha?
SH: Sa takvim izjavama, treba biti oprezan. Ja ne želim koristiti izraz političari, većina politčara su u ovoj igri također žrtve, njih se također vara, kao i građane.

Paničnost, kao suprotnost normalnoj republici?
SH: U tim obrazloženjima o zabrani kontakta, postoje nelogičnosti, koje se ne mogu ocjeniti kao obična zabuna. Postoji ona studija u kojoj stoji, da se došlo do rezultata, da ovaj novi virus, nije opasniji od ranijih virusa korone, za koje obični građani, uopće nikada nisu ni čuli.

Koji je to studija, što je čini ozbiljnim?
SH: Studija je objavljena sredinom ožujka u izdavačkoj kući Elsevier, koja se bavi izdavanjem znastvenih publikacija. Glavna poruka te studije je da novi virus korone, skoro da uopće neće povećati broj umrlih of oboljenja dišnih organa u cijelom svijetu. Istovremeno, francuski autori te studije, naglasili su da će širenje histerije izazavati više žrtava nego sam virus.

Slično sam čuo od mnogih političara, ali prije uvođenja mjera zabrana i ograničenja. Ako dakle trebate neki citat, koji kaže, da virus nije opasan, takvih citata bilo je prije uvođenja mjera ograničenja. Ali glavno pitanje je: to što Vi citirate, je su li ti znastvenici možda već odavno promijenili mišljenje? Mnogi kažu otvoreno- to što oni danas reknu i napišu, možda već sutra neće imati nikakvo značenje.
SH: Tako rade Drosten i Wieler (opaska: to su 2 vodeća njemačka režimska virologa iz RKI-ja, koji svaki dan siju paniku), koji stalno mijenjaju svoje mišljenje, kada kancelaraka diktira nove ciljeve. Ova studija koju sam spomenuo, (od francuskih autora) dosada nije ni povučena, ni demantirana, niti je i od koga kritizirana – dakle, autori nisu promjenili mišljenje i nova saznanja ( o koroni) koja dobivamo svaki dan, tu studiju čine sve više uvjerljivim. Ali nasuprot tome stanovništvo se zatrpava sa lažnim informacijama. Broj novih oboljenja od korone, svaki dan se smanjuje i to već nekoliko tjedana, ali mnogima to još nije jasno. I još nešto interesantno: Neposredno nakon što je ova znastvena studija koja pobija svako sijanje panike, objavljenja, britanska vlada je bila uklonila koronu sa liste opasnih bolesti.

Korona je bila svrstana na tu listu, nakon Wuhana?
SH: Da, početkom ove godine, tada se stvarna opasnost još nije mogla procjenuti, Sredinom ožujka, međutim bilo je jasno (da korona nije opasna), val korone u Južnoj Koreji već je opao, a u Kini, još ranije. Naravno, brojkama iz Kine ne može se potpuno vjerovati, ali ako uzmemo u obzir i podatke iz Južne Koreje, koja inače nije imala mjere zabrane, može se zaključiti da je cijela stvar sa koronom zapravo već tada (sredinom ožujka) bila prošla.

Što bi sada po Vašem mišljenju trebalao činiti u Njemačkoj?
SH: Pokrajinske vlade (16 njemačkih pokrajina), trebale bi se odmah sastati i ukinuti sva ograničenja. Sve ovo je čisti hajp (hype) i podsjeća na 30-te godine i vrijeme nacizma. Ona tvrdnja ministra unutrašnjih poslova (Seehofer), da bi bez mjera zabrane i ograničenja, korona pokosila 1.200.000 Nijemaca, je u istom rangu, kao i ona tvrdnja za vrijema nacizma, da su Njemci “narod bez prostora”. Ta luđačka tvrdnja ponavljana je tako dugo, dok većina Nijemaca nije bila spremna da ide u agresije na druge države.

Prema članku o Vama u vikipediji, Vi ste i za vrijeme financijske krize zastupali mišljenje manjine. Jeste li neki tip buntovnika?
SH: Absolutno ne, do 2007. bio sam tipični ekonom centra, tako bih rekao. I takav sam i danas. Niti sam neki neoliberalni radikalni zastupnik tržišta, niti socijalist, uvijek zastupam razum i umjernost. 2008. sam se suprostavio toj fori, da se ljude sijanjem panike uvjerava, – da oni sa svojim novcima poreskih obveznika, moraju spašavati banke. Umjesto što se spašavalo banke, bolje bi bilo da ih se pustilo da propadnu i bankrotiraju i da odu pod ovrhu a štedišma je trebalo isplati obeštećenje. To bi bilo jeftinije, to bi održalo princip odgovornosti i tržišne selekcije i time bi bili pošteđeni i od kasnijih akcija spašavanja banaka (za vrijeme krize eura).

Da Vas opet priupitam o Vašem govoru na demonstraciji (protiv mjera ograničenja) u Hannoveru?
SH:Za to se iznenađujuće pružila prilika, tu je bio mikrofon za svakoga, a mnogi drugi sudionici poznaju me iz mojih intervjua na youtubeu. To je s moje strane bilo neoprezno, jer naravno tu su bili mnogi koji su to snimali i postavili na internet. Međutim, ja u svom govoru nisam iznosio nikakve ekstreme poruke, a i okolo mene, nije bilo nikakvih sudionika sa ekstremnim parolama, zbog čega bi me mogli diskreditirati. Međutim, ne bih više držao takav govor, ali ću i dalje sudjelovati na takvim demonstracijama, jer mi emocionalno gode. Tu sam zajedno sa normalnim ljudima, koji nisu podlegli histeriji. Nositelji maski, nausprot tome, odmah bježe..

Da li je Vaša žena nakon toga bila ljuta na Vas?
SH: Ne, moja žena je ljubazna i podržava me, iako noću ima noćne more, da me ne uhite i ne odvedu. Mnogi ljudi znaju da je cijela histerija korone lažna.Ali boje se izopćenja iz društva i progona. Neki su mi pisali naprimjer; ja bih inače također sudjelovao na demonstracijama, ali imam 40 godina i još želim napraviti karijeru, i zbog toga ne želim riskirati,

Vi niječete pravo većini mainstream medija da govore istinu?
SH: Mnogi mediji nekritički slijede trend i odluke vladajućih. Naprimjer: Gospodin Söder (op: premjer Bavarske), obrazložio je produženje mjera ograničenja, opasnošću od navodnog drugog vala korone, kakav je navodno bio u Singapuru, nakon što je Singapur prerano ublažio mjere. Ali, kada se pogledaju službeni podatci iz Singapura, tamo nije bilo nikakavog drugog vala, međutim nitko nije želio pobiti neistinite tvrdnje Sodera. Takozvani strateški dokument njemačke vlade, na početku sadrži instrumentalni dio, a na kraju propagandni dio. U tom dokumentu se nalaže,. kako treba šokirati stanovništvo, izazivanjem praiskonskih osjećaj straha, kao naprimjer straha od gušenja. Ta agitacija je na koncu bila tako učinkovita, da niti jedan mainstream medij, niti jedan političar se nisu usudili u javnosti reći da korona ustvari nije opasnija od gripe…..

puki
Gost
puki
6 mjeseci prije

3. dio intervjua sa S. Homburgom…
—————–
Faktčekeri sa portala “Correctiv”, dodjelili su vam Pinokijev nos, to jest vaše su teze proglasili neistinitima? (moja opaska: Correctiv je prljavi njemački burazer naših faktčekera sa portala “Faktograf”, dakle režimske Soroseve lažovčine, koje su ranijh godina također napadali sve one, koji su pisali istinu o ukrajinskoj krizi i ratu u Siriju)
SH: Kada se zastupa javno mišljenje, koje je suprotno onome u manistreamu, naravno odmah dobiješ vjetar u lice. Ipak, barem je DPA (Njemačka novinska agencija), ispravila lažno izvješće o meni i ispričala se za to. Također i “Tagesschau” (op.: glavna njemačka emisija Dnevnika na državnoj tv ARD). Međutim “Correctiv” se ponaša drugačije. Po mom mišljenju, “correctiv” ima ulogu “ministarstva istine”, kao u Orwelovom romanu. Oni prodaju vlastitu propagandu kao predstavljanje činjenica, međutim, najprije bi trebali “čekirati” svoj vlastiti portal. Correctiv sa svojim vlastitim marketingom slavi sam sebe, kofol za svoju odličnu transparentost, međutim ustvarnosti, stalno krši protiv zakonskih odrednica o publiciranju. Međutim, odkada sam čuo, da korisnici društvenih mreža, kritiku od strane “correctiva”, smatraju priznanjem, da su u pravu, od tada correctiv ne uzimam ozbiljno.

Imate li možda neki gen kao Andreas Baader? Njegova majka, tako kažu, na pitanje, zašto je njen sin postao takav, odgovorila je: on je uvijek imao neki pretjerani smisao za pravdu. (opaska: Baader je bio jedan od vođa nekadašnje lijeve ekstremističke, terorističke skupine RAF u NJemačkoj 70-ih godina, koji je kasnije osuđen i umro u zatvoru).
SH: (sa smijehom) Nakon što me žele žigosati kao desničara, sada još kao i ljevičara? Kroz odgoj i kroz moj studij filozofije, ja sam idealistički nastrojen, međutim imam dovoljno, i ne zavisim ni od koga. Kada imate milijune klikova na internetu, onda odmah dobivate ponude, da za honorar petocifrene sume novca negdje držite neki govor, tako funkcionira naš medijski sustav. Međutim, sve te ponude odbijam i koristim vrijeme, da i dalje istražujem. Naprosto okrenuti glavu i ništa ne činiti kao 30-ih godina, i nakon toga kazati, nisam ništa znao, to nije moj način.

Još jednom objasnite, Što vas potiče na to što radite?
SH: Najviše me brine da naša demokratska pravna država bude pretvorena u diktaturu. Ono što nam se sada prodaje kao “nova nornmalnost”, potpuno odbijam da prihvatim. Svaki građanin ima također pravo na to ( da to ne prihvati). Matematika i statistika spadaju u moj fah, u kojem se primjenjuju slične metode kao, i u epidemiologiji. Epidemiologija nije klasična medicina, već statistika. Traže se podatci, razvijaju se matematički modeli i to se sve pohrani u računalo, pa se traže rezultati, da bi se procjenilo širenje zaraznih bolesti. Meni je čudno to, što ekspermintalne kolege, koji rade u laboratorijama sa epruvetom u ruci i mikroskopom, oni koji su se ranije (u školi i na maturi), odrekli matematike, dakle virolozi, da baš ti virolozi, koji proučavaju kako virusi prodiru u tjelesene stanice,- da oni (virolozi) sada vode glavnu riječ u procjenjenjivanju opasnosti širenja korone, dok većina epidemiologa šuti. Drosten (op: glavni njemački virolog, njihova “Alemka Markotić”),već je za vrijeme svinjske gripe, 2009., pravio histeriju, i sada u ovoj situaciji korone, priča iste gluposti i opet nije u pravu.

Ali zar nije opravdan oprez kod Vaših kolega (iz medicine), kada se radi o ovim pretjeranim mjerama ograničavanja?
SH: Absolutno ne:John Ioannidies sa Sveučilišta Standford, jedan od najpoznatijih istraživača na svijetu, upozorio je 17. 3. da bi moglo doći do fijaska, ako se bez oslonca na pouzdane podatke (o koroni), primjene drastične mjere. Njemačka vlada je ignorirala dr. Ioannidisa i mnoge druge njemačke i strane znastvenike., i umjesto njih, angažirala nekoliko provincijalaca, koji su još 2009. bili poznati po širenju histerije. O njihovim motivima ne želim špekulirati. To se sve može razjasniti jedino sredstvima, kojima raspolažu odbori za istragu (u njemačkom parlamentu), kriminalistički uredi i obavještajne službe.

Ali, moramo točno znati, na čemu vi zasnivate svoju tvrdnju, da se radi varanju javnosti. Za to trebaju dokazi?
SH: Prvo; na osnovu podataka iz Kine i Južne Koreje u ožujku, jasno se vidjelo da val korone neće biti posebno opasan. Drugo; ocjena i upozorenje dr. Ioannidisa izrečeni 17. ožujka, a znastvena studija o tome ( o kojoj je bilo riječi u gornjem dijelu intervjua) o tome 19. ožujka. Nema nikakvih evidentnih dokaza za masovni broj žrtava korone.

A tu studiju čitaju i svi relevantni znastvenici, također i oni iz RKI-ja (institut Robert Koch), koji uprkos tome, ipak daju drugačije izjave?
SH: Kada se radi o tako velikoj ustanovi kao RKI, za mene je nepojmljivio, da oni ne čitaju tu znanstvenu studiju o koroni, iako je se može pronaći na internetu. To vodi ka mojoj glavnoj tezi: Glavni problem bila je histerija, koja se sama pojačavala, kroz vlastite interese znastvenika, medija, političara i službenih ustanova. Kao ekonom ne vjerujem toliko u teorije zavjere, već više na ponašanje uzrokovano vlastitim interesima.

Objasnite preciznije: kod ljudi uopće ili kod političara?
SH:Kod ljudi uopće. Za poduzeća i poslodavce ionako se zna da imaju vlastiti interes. Kod znastvenika, medija, političara i ustanova je također tako. U nepovoljnim uvjetima, svi oni mogu kroz nekontroliranu interakciju upasti u socijalno štetne oblike ponašanja. U stručnom žargonu, to se naziva socijalna dilema. Sa tim argumentom mogu pobiti i najveće prigovore mojim tezama.

Sa kojim?
SH;Kada u privatnim krugovima raspravljam sa ljudima i predstavim im uvjerljive činjenice, koje uvjere moje sugovornike, da korona doista nije opasna, onda kao zadnji prigovor dolazi ono: ali sve vlade u svijetu su odlučile da uspostave takve mjere ograničenja, to znači da to ne može biti pogrešno. Onaj tko to kaže, zapravo ne shvaća, to što govori. Analogno tome, onda je i Prvi svjetski rat bio dobra stvar, jer su sve države odlučile da narede svoje građanima da ginu- dakle i taj 1. sv. rat se ne smije kritizirati. Takvi prigovori ne poznaju prirodu socijalne dileme.

Bosanac
Gost
Bosanac
6 mjeseci prije
Reply to  puki

Ovaj chiko je TOP

Ovakve nam tekstove i logicno treba donosit 🙂 ovdje na portalu 🙂

puki
Gost
puki
6 mjeseci prije

Austrijski kancelar Kurz uhvaćen da je naređivao da se namjerno širi panika

To je izvjestio portal Russia Today na njemačkom jeziku, pozivajući se na informacije državnog austrijskog radija Ö1.
Naime, radi se o transkriptu sa sastanka austrijskog kriznog stožera, 12. 3. Na tom sastnaku su pored Kurza još sudjelovali, vicekancelar, ministar zdravlja i ministar unutrašnjih poslova. I naravno “stručnjaci”, virolozi.
Prema tom transkriptu, Kurz je najprije rekao, da je problematično to što se većina ljudi U Austriji još uopće ne boji virusa korone. Onda mu je ovaj jedan stručnjak rekao, da se trebaju ugledati na britansku vladu, koja je u Britaniji pravila kampanju i namjerno širila strah od epidemije ospica.
Na to je Kurz rekao, da ljudima u Austriji, također treba zadati strah, da se ljudi boje da bi im roditelji, ili djedovi i bake, mogli umrijeti..
Kada je ovo procurilo u javnost, iz ureda kancelara, najprije su pokušali lagati i govorili su da transkript nije autentičan, da se radi o krivotvorini, da Kurz to nije rekao. Međutim, kada su uhvaćeni u laži., ipak su priznali da je transkript istinit i autentičan. I sada su iz kancelariovig ureda pokušali oprvadati Kurza, pa su rekli, ma on se eto samo jako brinuo, da ljudi shvate ozbiljnost situacije, itd.. a na drugoj strani je ipak rekao da se ne širi strah od nestanka životnih namirnica u trgovinama.
Ovo je ponukalo stranku FPO, bivšeg partnera Kurzvog OVPa- u kratkotrajnoj vladi, da sada prave kampanju protiv Kurza. Iz FPO-a su najavili kampanju pod nazivom “Zaustavite ludilo korone” i ukazali na ranije izjave Kurzove vlade OVP-a i Zelenih, kada su lupali da će biti 100.000 mrtvih i da će uskro svatko poznavati nekoga tko ima koronu..

Još jednom se pokazuje, kakvo dijabolično psihopatsko govno je ovaj uglađeni, klempavi Sorosev glumac, Kurz. Do 2016. je bio ministar vanjskih poslova u vladi Narodne stranke ÖVPa i Socijalista (SPÖ). Najprije je podržavao merkelicu i migraciju, pa onda iznenada mijenja ploču i postaje kofol protivnik migracije. Što njemu i ÖVP-u, donosi najviši broj glasova na izborima 2017. ÖVP pravi vladajuću koaliciju sa desnim FPÖ-om, koji su kao totalni seljački krkani uletjeli u zamku. Kurz sada u javnosti glumi desničara i protivnika migracije, međutim, zastupnici njegovog OVP-a, u Europarlamnetu 2018. zabili su nož u leđa Mađarskoj, kada su glasali za mjere sankcija protiv Mađarske i rekli da oni žele radije Junkerovu EU, nego Orbanovu EU. Krajem 2018. klempavi se u svom uredu sastao sa dedom Sorosem i to nije ni krio. Imaju slike na internetu sa tog susreta. onda 2019. dolazi namještena afera “Ibiza”, klopka u koju je naivno uletio ona krkanska seljačina Strache, čelnik FPÖ-a i FPÖ je progalašen državnim neprijateljem,a Kurz jadnom žrtvom. Novi vanredni izbori- ÖVP i Kurz trijumfiraju, FPO gubi. ÖVP sastavlja vladu sa Zelenima, dojučerašnjim neprijateljima, koji su bacali drvlje i kamenje na Kurza i ÖVP-, što je pravio vladu sa “fašistima” iz FPO-a, međutim sada im uopće ne smeta, da prave koaliciju sa tim istim Kurzem i OVP-om. Sve kako je deda Soros izplanirao… Uvođenjem strogih mjera zaključavanja u Austriji (među nasjtrožijima u Europi), klempavog uzdižu u nebesa, kao spasitelja i klempavi je prije 2 tjedan konačno pokazao svoje pravo lice, kada je po nalogu svojih kabalinih gazda kao prvi političar javno rekao: bez cjepljenja neće biti povratka na normalnost.

veritas
Gost
veritas
6 mjeseci prije

Anglosaxonske suplje price i lazi mass media

The Beatles
Gost
The Beatles
6 mjeseci prije

Ma ko im je.. mater, mi smo bolji, mi smo pametniji, mi smo mudriji, mi smo jači, mi smo život oni su kur.., pa pa

Dumanl
Gost
Dumanl
6 mjeseci prije

Opasni ji bi bio test na bijelo u Kongresu

Lucija
Gost
Lucija
6 mjeseci prije

“”Možemo sa sigurnošću zaključiti da je k nama došao u nekoliko navrata i da je najsličniji virusima sa sjevera Italije i Austrije,…

Znanstvenici su uočili i POSTOJANJE VIRUSA KOJI NIJE DOŠAO IZ ITALIJE ILI AUSTRIJE, no za detaljnu analizu potrebno je još vremena. Virusi koji cirkuliraju Hrvatskom generalno odgovaraju slici brojnih sojeva kakva je zastupljena širom Europe za razliku od Australije ili Kine.”, t-portal, prema več.listu

He, he. Nismo bilo tko. Imamo – svoga Covida.
Lijepo sam rekla: tko zna otkad taj kruži okolo.

Bosanac
Gost
Bosanac
6 mjeseci prije

Interesantno izlaganje: youtu.be/N8Qz1pk3Xec
VIRUS NIJE UZROK PANDEMIJE, KRIVI SU TOKSINI – Dr Andrew Kaufman

POVEZANE VIJESTI

Izbornik