Krajnje desni ukrajinski dužnosnik tvrdi da ”anti-vakseri” utiru put ruskoj invaziji

Dmitrij Jaroš
26 komentara

Ukrajinci koji odbijaju cjepivo protiv Covida-19 postavljaju temelje za ruski upad u zemlju, tvrdi savjetnik vrhovnog zapovjednika oružanih snaga te zemlje, usred glasina da Moskva planira udariti.

Na Facebooku u srijedu dok su se protivnici obavezne cijepljenja Covidom okupili u blizini zgrade ukrajinskog parlamenta u Kijevu, Dmitrij Jaroš, savjetnik general-pukovnika Valerija Zalužnog, rekao je da bi prosvjedi mogli biti zavaravanje.

“Prijatelji, ne isključujem da među tim ljudima plaćenim i poslanim u glavni grad ima anti-vaksera, velika manjina, ali glavna svrha ove akcije je pripremiti teren za rusku invaziju velikih razmjera na Ukrajinu”, rekao je.

Prema riječima vojnog savjetnika, današnja Ukrajina hoda na rubu rata, usred rastuće napetosti u regiji.

“Mi Ukrajinci samo smo nekoliko koraka udaljeni od velikog rata. Još jednom, pitanje je vremena i Božje volje.”

Prije nego što je preuzeo tu ulogu, Yarosh je bio vođa neonacističke ultradesničarske skupine ”Desni sektor”, koja je u Rusiji bila zabranjena kao ekstremistička organizacija.

U utorak je ukrajinski ministar obrane Aleksej Reznikov najavio da će Ukrajina uskoro moći mobilizirati više od 200.000 pričuvnika koji imaju borbeno iskustvo ako bude potrebno.

Komentari visokog ukrajinskog dužnosnika dolaze dok zapadni političari usmjeravaju svoju pozornost na Kijev usred neutemeljenih tvrdnji da Moskva vodi ofenzivu protiv svog susjeda.

Ranije ovog mjeseca, američki državni tajnik Antony Blinken rekao je da je Washington uznemiren “izvještajima o neuobičajenim ruskim vojnim aktivnostima” i ustvrdio da Moskva možda “pokušava ponoviti ono što je poduzela 2014.”, misleći na rusku re-apsorpciju Krima.

Ukrajina je isprva zanijekala da je primijetila gomilanje ruskih snaga, prije nego što je preokrenula svoj stav i ponovila upozorenje Washingtona.

Moskovski dužnosnici, međutim, dosljedno su poricali bilo kakve planove za invaziju.

Izvješće američke novinske stranice POLITICO izazvalo je bijes u Kremlju ranije ovog mjeseca nakon što je navodno pokazalo gomilanje vojnika i vojne opreme na rusko-ukrajinskoj granici.

Glasnogovornik ruskog predsjednika Vladimira Putina, Dmitrij Peskov, odbacio je te tvrdnje, ističući da satelitske snimke pokazuju da su snage zapravo bliže bjeloruskoj granici.

cjepivoCOVID-19Dmitrij Jarošrusijaukrajinavakcina
Pretplatiti se
Obavijesti o
26 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tim Kunić
2 godine prije

Je, danas i kiša pada radi necijepljenih.

Poznavalac prilika
2 godine prije

Ukrajinski “krajnji desničari” nisu ništa drugo nego globalistički sluge koji pod maskom svog lažnog nacionalizma i patriotizma guraju Ukrajinu u sukob s Rusijom a time i u zagrljaj svojih kabalističkih gospodara. A njihovo “desničarenje” i “patriotizam” se očituje jedino i isključivo u provociranju sukoba s Rusijom za interes svojih zapadnih gospodara.

Sve u svemu ne radi se ni o desničarima, ni patriotima, ni nacionalistima, nego o običnim i vjerojatno prilično jeftinim plaćenicima zapadnih obavještajnih službi, uz možda ponekog korisnog idiota s IQ-om manjim od broja cipela.

Trt
2 godine prije

A ruski antivaxeri utiru put ukrajinskoj invaziji jel?Ajde ti zlato samo u Donbas bez kacige invazivno i hrabro,ima tamo dosta raspoloženih da te cijepe.

AJeTo
2 godine prije

Ako su mogli Nijemci dvaput preko Belgije na Francusku, mogu i Rusi preko Bjelorusije na Ukrajinu.

Armagedon
2 godine prije

Nije bolest sve što boli.

ledeno doba
2 godine prije

je li i ovaj “ukrajinac”, isti onakav “ukrajinac”, kao burazeri jacenjuk, porošenko, julija timošenko (ustvari, preziva se kopelmann), vladimir groisman.. ili zelenski ili njihov “filantrop” Igor Kolomiski, pajdo netanjahua i avidora liebermanana, koji ima i izraelsko državljanstvo
i koji financira panjine iz Azova

sve burazeri soroša, blinkena, viktorije nuland (nudelman)…

ukrajim je odavno postala Kazarstan

netko
2 godine prije

hahaha

tihobl
2 godine prije

Ukrajina je propala drzava. Na zimu bez struje i grijanja narod nece imati sta raditi osim izaci na ulicu. Toga se ukro nacisti plase i zato kazu da je svako ko je protiv njih samo rus. I ovi sto odbijaju poslusnost i nece da se vakcinisu sigurno su rusi. Moraju poceti zavoditi teror jer im vrijeme istice. Treba izdrzati do februara kada ce britanci pokrenuti rat.

tihobl
2 godine prije

Otkuda ti ideja da je vojska primila sputnjik? Koliko ja znam vojska je primala novorusku vakcinu (koji je vojska razvila).

Max
2 godine prije

To je nedužni narod UKrajine koji se ne želi trovati.

Ljudov
2 godine prije

Iskreno mene je više strah 100 glupih američkih primitivaca nego li cijele Ruske armije.
A to da smo se mi Hrvati jeftino golih guzica prodali zapadnoj demokaranciju. I opet će sesiti kao sa Austro–Ugarskom da ćemo mi njih odbranio umjesto oni nas. Pogledajte samo Lopinu von Anemičnog Andreja, taj bi i zvijezdu sanebaBogu ukrao samo da može prići do zvijezde.

POLITIČKI NEKOREKTAN
2 godine prije

..koliko vidim ,jedine neuobičajene aktivnosti su u glavi ovog triglodita….izgleda kao glava ,ali ne vrši tu funkciju

Scorpiorex
2 godine prije

Desni centar su nerealizovani alkosi kao nekad kod nas sa oivama ispred trgovina,baljezgajuci o zavjerama,da je hitler u urugvayu,bez prwdnjih zuba,ili sa potpuno pokvarenim cenim zubalom,najcesce smrde na urin tkzv ” pisacu” kad takvi dodju za savjetnike,jasno ti je koja mraka je zemlja,i vlada,i politicari,najnizi nivo,kazem ja koji sam antiruggine raspolozen do zadnjih granica.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI