Kremlj i Bijela kuća negiraju da je Biden ponudio Putinu 20 posto Ukrajine

Biden i Putin
18 komentara

CIA je također brzo demantirala bombastične tvrdnje u švicarsko-njemačkom dokumentu

Predsjednik Joe Biden navodno je sredinom siječnja poslao šefa CIA-e Williama Burnsa na tajnu misiju u Moskvu, a zatim u Kijev, navodi se u izvješću Neue Zürcher Zeitunga (NNZ) u srijedu. Bijela kuća, CIA i Kremlj zanijekali su da su SAD ponudile Rusiji 20% ukrajinskog teritorija kao dio mirovnog prijedloga. Prema povjerljivim razgovorima s dvojicom njemačkih zastupnika koji se bave vanjskom politikom, jednim iz vladajuće koalicije, drugim iz oporbe, Burns je navodno ponudio sporazum “Zemlja za mir” u kojem bi Rusija zadržala nekih “20% teritorija Ukrajine”, oko veličine Donbasa. Švicarsko-njemačke novine usput su spomenule navodni prijedlog, fokusirajući se na lanac događaja koji su doveli do toga da su njemački kancelar Olaf Scholz i američki predsjednik Joe Biden najavili da će vladi u Kijevu poslati teške tenkove Leopard 2 i Abrams.

Izvješće NZZ-a “nije precizno” i CIA će reći isto, rekao je za Newsweek zamjenik glasnogovornika Vijeća za nacionalnu sigurnost Bijele kuće Sean Davett. Dužnosnik CIA-e kasnije je američkim medijima rekao da su izvještaji o Burnsovom tajnom putovanju u Moskvu ili mirovnom prijedlogu u ime Bijele kuće bili “potpuno lažni”.

U petak je tajnik Kremlja za medije Dmitrij Peskov također odbacio izvješće, opisavši ga kao “prijevaru”. Washington Post je ranije izvijestio da je Burns tajno putovao u Kijev uoči najave tenka, kako bi se susreo s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim i izvijestio ga o tome. Prema onome što su dva njemačka političara ispričala za NZZ, mirovna ponuda nagovještavala je raskol u Washingtonu u vezi sa sukobom. Dok Burns i savjetnik za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan žele brzo završiti borbe u Ukrajini kako bi se usredotočili na Kinu, državni tajnik Antony Blinken i ministar obrane Lloyd Austin predani su podršci Kijevu.

Švicarska novina nadalje je ukazala na nedavno izvješće korporacije Rand, pozivajući Washington da izbjegne “dugi rat” u Ukrajini, između ostalih razloga, kako bi se SAD mogle usredotočiti na Kinu.

Ukrajina i Rusija odbile su američki prijedlog, tvrdi NZZ. Kijev je rekao da se ne želi odreći nijednog teritorija, dok je Moskva bila uvjerena u pobjedu. Upitan o izvješću NZZ-a, prvi zamjenik stalnog predstavnika Rusije pri UN-u Dmitrij Poljanski rekao je Newsweeku da ga smatra “zanimljivim”, ali je odbio komentirati “špekulacije”.

BidenrusijaSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
alexosijek
1 godina prije

Prije neki dan sam ovdje pisala o intervju koji je dao američki general (ili pukovnik), dakle američki vojnik — to što je izrekao je u suprotnosti sa onim što govore Biden i njegova administracija koji su plaćeni od strane Blackrocka, Vanquarda i ostalih — te firme kontroliraju većinu kapitala na svijetu. Ako itko ima volju na stranicama Forbesa se nalaze izvješća o količini sredstava koje te kompanije kontreoliraju, kao i nevjerojatna premreženost i količina utjecaja u baš svakoj grani industrije ili usluga na svijetu. Od tih nevjerojatnih stvari zaboli glava. Zato odgovor, osobno smatram kako dolazi do gadnih pukotina između američke vojske i američke administracije…dodajem, velika većina tog industrijsko-vojnog kompleksa je u rukama privatnika (na kraju opet gore navedenih). Taj RAND dokument (firma koja radi za privatni vojni kompleks) i onaj objavljen prošle godine o uništavanju Njemačke jest bio put kako uništiti što se uništiti može….no, ovaj put su ispustili… Čitaj više »

mali jere
1 godina prije

Nikad ami ne bi ponudili Rusima neki dio ukraine jer oni zele imati Krim za sebe jer je Krim strateski vrlo vrlo bitan i ameri nikad nece preboliti to da Krim imaju Rusi ali na njihovu ,,zalost,, a nama na radost Krim ce ostati zauvjek Ruski.Ostali dio Dombasa Putin nije htjeo po svaku cijenu uzeti trazio je samo autonomiju za Ruse kojih je tu oko desetak miliona i po svim ljudskim i moralnim zakonima imaju pravo na na svoju slobodu koju su im ukri ugrozavali i pravili nezamisliv teror nad Ruskim stanovnicima tog podrucja sto je na kraju natjeralo Ruse na vojnu operaciju radi zastite Ruskog naroda.Posljedica sveg toga bit ce pripajanje istocne ukraine Rusiji.

Just
1 godina prije

30% Ukrajince dobija Poljska

Nekoime
1 godina prije

Kina i Rusija ponudile su Meksiku 20% USA, uz uvijet da se priključi invaziji na USA.

eks
1 godina prije

Najnoviji biser Bajdena : “50 % žena u administraciji Stejt Departmenta su žene ” .

Max
1 godina prije

Ima tu nešto.

Micko
1 godina prije

Rat u Ukrajini je loša ruska procjena, otrežnjenje u pogledu stvarne situacije u ruskoj vojsci, testiranje ruske vojne tehnike koja se pokazala precijenjenom, uviđanje da su ruski časnici nesposobni… I što ti onda preostaje do li propaganda. Nudili nam 20% ukrajinske teritorije, ma nemoj. Nudili ukrajinsku teritoriju i u međuvremenu šalju Ukrajincima tenkove i ostalo teško naoružanje. Da li ste vi svjesni da je u Ukrajinu u posljednjih mjesec dana ušla ogromna količina naoružanja o ostale vojne opreme. Da li znate koliko je Straykera ušlo u Ukrajinu? I onda pričate o podjeli Ukrajine. Ma bravo.

Uspavanalepotica
1 godina prije

Sve je to lov u mutnom. Ameri kupuju vreme neophodno da dokrajce Nemacku, obuce Ukrajinske vojnike i proizvedu oruzje koje su obecali. Rusi znaju da je to sarena laza za decu. Posle javnog priznanja Merkelove da su potpisali Minsk sa namerom da ga nikad ne ispostuju i Rusi ne veruju Danajcima ni kad darove nose

gargamel
1 godina prije

Samo sam proćitao naslov, da Putin pristane na bilo šta, mislena imenica.Čeka samo pogrešan korak , odgovor stiže expresno. Ovo je samo upozorenje , sledeće je ravnanje.

komšija
1 godina prije

Ovde se ne radi o 20 posto zemlje, već o izbacivanju Amerikanaca iz Ukraine i da Ukraina neće biti ni u kakvom zapadnom savezu,već neutralna.Da su tako uradili,niko od ukrainaca ne bi poginuo.Tako da su čivuti-hazari odgovorni za istrebljenje ukrainaca.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI