Kremlj odgovara na glasine o ukrajinskoj operaciji

Dmitry Peskov
41 komentar

Izvorni vojni plan ostaje, nakon ujedinjenja s bivšim ukrajinskim regijama, kaže Dmitrij Peskov

Moskva nije preimenovala svoju vojnu kampanju u Ukrajini u “protuterorističku operaciju”, nakon što je preuzela četiri bivše ukrajinske regije pod svoj suverenitet, suprotno nekim očekivanjima, rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

“To je isključivo prerogativ vrhovnog zapovjednika, predsjednika zemlje”, rekao je novinarima u srijedu na pitanje o mogućoj promjeni formata. “Od ovog trenutka takva odluka nije donesena. Riječ je o specijalnoj vojnoj operaciji koja se nastavlja”, dodao je. Neki politički promatrači predviđali su da će ruska vlada ponovno klasificirati neprijateljstva s Ukrajinom nakon uključivanja niza bivših ukrajinskih regija, gdje se odvija veći dio borbi protiv ukrajinske vojske. Dužnosnici u Moskvi optužili su Kijev u više navrata za korištenje “terorističke taktike” protiv ljudi u područjima koja su na prvoj crti. Postojala su određena očekivanja da će Rusija operaciju protiv Ukrajine odrediti u skladu s tim.

Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je u utorak četiri zakona kojima se republike Donjeck i Lugansk te regije Herson i Zaporožje određuju kao novi subjekti Ruske Federacije.

Ukrajinske postrojbe kontroliraju dijelove tih teritorija i nedavno su ponovno zauzele brojna naselja, koja su prethodno držale ruske snage. Peskov je reagirao na napredovanje Kijeva, rekavši da su nove zemlje “zauvijek s Rusijom i bit će vraćene”.

Dužnosnik je također komentirao postojeće pitanje granica regija Herson i Zaporožje. Peskov je opisao dva nova dijela Rusije kao zemlje “gdje je vojno-civilna uprava bila na vlasti u trenutku pristupanja”. “Određeni teritorij će biti vraćen, a mi ćemo nastaviti konzultacije s ljudima koji bi željeli živjeti s Rusijom”, rekao je glasnogovornik.

Kijev je potez Rusije da prihvati nove teritorije proglasio pravno ništavnim i temeljenim na “lažnim” referendumima koji ništa nisu promijenili za Ukrajinu. Ukrajinska vlada objavila je da će istjerati ruske postrojbe iz svih zemalja koje smatra pod svojim suverenitetom, uz pomoć SAD-a i njegovih saveznika.

rusijaukrajinavojna operacija
Pretplatiti se
Obavijesti o
41 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Vojni analitičar
1 godina prije

Izvorni vojni plan ostaje…
Hm. Samo koji je točno “izvorni plan”? Ustvari koji je uopće plan?

rade 20%
1 godina prije

Zasto bi mijenjali ime ove oslobodilacke kampanje,recimo da je promijene u “rat” ili “antiteroristicka operacija” onda bi zakonski morali ukljuciti vise kapaciteta.To Rusima naravno nije potrebno,oni i sa ovih 10% vojnih kapaciteta razvaljuju nato i ukrajinske naciste.Drze jos uvijek i zauvjek 20% bivse ukrajine i to su pripojili matici Rusiji.Konsultacije ce se nastaviti sa stanovnicima Odese,da se vidi koliki bi postotak Rusa zelio uci u sastav Rusije.Donijeli su i zakon da slideca regija ulazi automatski u sastav Rusije bez velikih procedura.Bice ovdje cini mi se i 30%.Rusi ce vratiti nacistima neke teritorije i to u Zaporoskoj oblasti,tamo je naime locirano jedno veliko smetljiste,to ce ukrajinci dobiti nazad jer su svakako otisli na smetljiste istorije zajedno sa svojim zapadnim mentorima.

tihobl
1 godina prije

Pola Zaporozja je doslo na oslobodjenu teritoriju da glasa na referendumu. Sad prozivaju Kremlj da oslobodi i grad Zaporozje i onih par sela sto su ostali pod okupacijom kijevskog rezima.

Kadirov je pobjesnio zbog naredbe za povlacenje iz Krasnog Limana. Putin ga je zovnuo u Kremlj, dao mu cin generla potpukovnika i naredio mu da ne laprda.

Svaki put kad ameri najave da ce obustaviti pomoc Kijevu, rusi se povuku iz jednog gradica. Evo zapad je ostao bez kalibra 155 mm, pa sad salju haubice od 105 mm. Mjesecna proizvodnja cijelog zapada nije dovoljna za sedmicu ratovanja. Sta ce biti kad NATO potrosi zalihe od 105 mm, minobacacke granate i rakete za visecjevne bacace (oboje je na opasno niskom nivou)?

Max
1 godina prije

Znači naziv ostaje isti za rezultate ne znam.

Lopata
1 godina prije

ali što Rusi čekaju? zvjerstava koja Ukronaciji vrše nad ruskom populacijom ih se ne tiču? Koji je daljnji korak? Šta čekaju? Šta oni čekaju? Stvarno, koji je to hebeni plan koji imaju???

bruegel the elder
1 godina prije

“Bolje nešto od nečega, nego ništa od ničega.” Grunf 15:07 h

Mark
1 godina prije

Dibidabi izgleda da ti diler podmeće nešto jako opasno.

Hattori Hanzo
1 godina prije

Uzet ce rusi ove cetiri pokrajine pa ce ih ukri i strani placenici opet bombardovati americkim oruzjem pa ce rusi uzeti jos pokrajina i tako dok im ne uzmu harkov i kijev ili dok se sa prepotentnim amerikancima ne dogovore,da svi budu sretni.
Nema NATO pakta to je postojalo samo dok se bombardovalo pa bliskom istoku i lesinari iz europe djelili plijen sa amerima.Sad kad se treba tuci s rusima sjecanja i emocije naviru pa su se usutili,malo nijemci jos kokodaču a francuz je zanijemio.
Ukri su vec poceli i zene uzimati u vojsku(dobrovoljno),uskoro nece biti mesa za topove osim ako ne povuku naivne budale sa balkana.

hiber
1 godina prije

Koga briga sto laprda tip u kravati. Situacija na bojnom polju je za Putlera sve gora. Pitanje vremena je kada pada Herson na jugu, sto dovodi Krim u tešku situaciju. Na sjeveru je ključni grad Starobilsk od kojega su Ukrainci daleko 50 km. Kada padnu Kremina i Svatove nista im nije na putu do Starobilska. Dakle pad Hersona i Statobilska praktički znači kraj rata jer će sve biti na polaznoj točki.

rade 20%
1 godina prije

Sada znam zasto navijas za ukrajince,ti i zelnski imate isti “bijeli” hobi.

Nevakcinisan forever
1 godina prije

Ruska vojska je pukla

Sulejman
1 godina prije

Dok ruska čizma ne pregazi zadnji pedalj bivše ukrajinske sovjetske republike nema govora o pobjedi nad nacizmom

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI