Kremlj odgovara na ukrajinsku prijetnju upućenu Putinu

Dmitry Peskov
34 komentara

Ruske službe koje štite šefa države dobro znaju svoj posao, rekao je glasnogovornik predsjednika

Ukrajinsko vodstvo ponovno je pokazalo svoju “terorističku” prirodu prijetnjom atentatom na predsjednika Vladimira Putina, rekao je tajnik Kremlja za medije Dmitrij Peskov, uvjeravajući da je ruski čelnik dobro zaštićen. “Teroristički režim govori o svojim terorističkim težnjama”, rekao je Peskov za televizijsku postaju Rossiya 24 u četvrtak. Glasnogovornik je komentirao priznanje Vadima Skibitskog, zamjenika šefa ukrajinske Glavne uprave za obavještajne poslove (GUR), koji je u srijedu za njemački list Die Welt rekao da je Putin na popisu za ubojstvo njegove agencije. Peskov je rekao da takve izjave pokazuju da je vojna operacija koju je Rusija pokrenula u Ukrajini u veljači 2022. bila “više nego opravdana, više nego neophodna i da mora biti dovršena”.

Na pitanje je li pojačano osiguranje ruskog predsjednika nakon prijetnje iz Kijeva, Peskov je odgovorio: “Vjerujte mi, naše sigurnosne službe znaju svoj posao i znaju što rade.”

Skibitski je u svom intervjuu ustvrdio kako Putin “primjećuje da mu se sve više približavamo”, sugerirajući da ukrajinski operativci dosad nisu uspjeli doći do njega, jer ruski čelnik “ostaje skriven”. Dužnosnik obavještajne službe također je rekao da GUR “pokušava ubiti” čelnika privatne vojne tvrtke Wagner, Evgenija Prigožina, ruskog ministra obrane Sergeja Šojgua i načelnika Glavnog stožera Valerija Gerasimova. Početkom svibnja protuzračna obrana onesposobila je dvije male bespilotne letjelice dok su pokušavale napasti Putinovu rezidenciju u Kremlju u Moskvi. Ruski čelnik nije bio tamo u vrijeme neuspjelog napada, a nitko nije ozlijeđen. Unatoč tome što su ukrajinske vlasti poricale bilo kakvu umiješanost, Moskva je incident nazvala “planiranim terorističkim činom” i pokušajem ubojstva Putina koje planira Kijev.

Kremlj je obećao da će Rusija uzvratiti na napad “bilo gdje i kad god bude smatrala potrebnim”, dok je visoki zastupnik Vjačeslav Volodin pozvao na korištenje “oružja koje je sposobno zaustaviti i koje može uništiti kijevski teroristički režim”.

Rusija je optužila vladu ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog za bavljenje “terorističkom taktikom” od prošle jeseni, kada je Rusija izjavila da Ukrajina cilja na rusku infrastrukturu, uključujući nuklearna postrojenja i strateški Krimski most. Nakon optužbi uslijedilo je pokretanje velike raketne kampanje diljem Ukrajine, koja je ozbiljno oštetila energetski sustav te zemlje i iscrpila sposobnosti ukrajinske protuzračne obrane.

KremljPutinrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
34 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
11 mjeseci prije

Putin ih je ostavio na životu pa zato i mogu prijetiti. Svi osim generala Zalužnog.

Ivan
11 mjeseci prije

Sto prije samljeti Zelenskog i njegovu bandu fasista te donijeti Ukrajini mir. Nije narod Ukrajine kriv sto mu se banda razbojnika dokopala vlasti pucem i na prevaru te prozrocila razaranja i stotine tisuca mrtvih..

tihobl
11 mjeseci prije

Ruska vojska uništava 10 000 ukrajinskih dronova mjesečno

Prema posebnom izvješću koje je objavio britanski Kraljevski institut za ujedinjene službe (RUSI) sa sjedištem u Londonu, Rusija obara oko 10 000 ukrajinskih bespilotnih letjelica mjesečno, uglavnom duž fronte dugačke čak 1200 km.

Bespilotne letjelice su neutralizirane gustom mrežom sustava za elektroničko ratovanje (EW) s otprilike jednim glavnim EW sustavom na svakih 10 km fronte “obično smještenim otprilike 7 km od prve crte”.

E ovo je vec iscrpljivanje. Rusi ne samo sto skrate zapad za 10.000 dronova mjesecno, vec prizemljene dronove daju donbasovcima koji ih preradjuju i onda koriste u svojim jedinicama. Sta drugo reci nego “hvala im na besplatnim isporukama dronova, a britanci neka crku od muke. Dogo su ovi iz kraljevskog instituta bili nadmeni, a sad ih teske brige more.

tuf
11 mjeseci prije

Valjda nije netko na zapadu u zabludi da bi kao zamjena za Vladimira Vladimiroviča došla neka kamilica? Neka još budu sretni dok je popustljivi i pomalo naivan dedek Vladek za kormilom.

nessy
10 mjeseci prije

Da Rusija izjavi nesto slicno uzario bi se web.

Ivan
10 mjeseci prije

Koliko su vec puta mogli konju Zelenku odsarafiti glavu ali nisu. Treba im jos takva budala da rasteru trulu EU..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI