Kremlj otkriva sljedeće korake o pitanju Donbasa, Hersona i Zaporožja

Vladimir-Putin
35 komentara

Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisat će pristupne ugovore u petak, najavio je njegov glasnogovornik

Kremlj je otkrio kada će ruski predsjednik Vladimir Putin potpisati ugovore o uključenju dviju republika Donbasa, kao i samoproglašenih država u Hersonu i Zaporožju, u sastav Ruske Federacije. Ovaj potez uslijedio je nakon referenduma održanih na dotičnom teritoriju. Svečano potpisivanje održat će se u dvorani St. George unutar palače Kremlj u petak u 15 sati po moskovskom vremenu, nakon čega će Putin održati “opsežan govor”, prema glasnogovorniku Kremlja Dmitriju Peskovu. Ruski predsjednik također će se osobno sastati s čelnicima novih teritorija.

Priopćenje dolazi nakon što su dvije republike i dvije samoproglašene države podnijele službene zahtjeve za pridruživanje Ruskoj Federaciji nakon što su održali javne referendume o tom pitanju između 23. i 27. rujna. Prema objavljenim službenim rezultatima, taj je potez velikom većinom podržalo lokalno stanovništvo kasno u utorak Peskov je posebno istaknuo da Putinov govor u petak neće biti službeno obraćanje Saveznoj skupštini, parlamentu zemlje, navodeći da će takav govor biti održan u potpuno drugačijem formatu i da tek treba biti najavljen.

Kako je objasnio senator Konstantin Kosačev, potpredsjednik Gornjeg doma ruskog parlamenta, potpisivanje ugovora samo je jedan od ključnih koraka potrebnih za službeno uključivanje novog teritorija u Rusku Federaciju. Nakon što Putin potpiše ugovore, oni se moraju predati Ustavnom sudu zemlje kako bi se osiguralo da su u skladu s ruskim zakonom. Nakon što su odobreni, dokumente moraju ratificirati donji dom, Državna duma, i gornji dom parlamenta, Savezno vijeće. Tek nakon toga će se DNR, LNR i regije Herson i Zaporožje službeno integrirati u Rusku Federaciju.

Sljedeća sjednica Saveznog vijeća planirana je za 04. listopada, prema predsjedavajućoj Valentini Matvienko, koja je rekla da će, ako se “sve potvrdi”, tijelo uzeti ugovore o prihvaćanju novog teritorija na razmatranje.

EU i SAD više su puta odbili prihvatiti rezultate referenduma, nazivajući ih “prevarom”. Zapadni čelnici također su obećali da nikada neće priznati “nikakvu vrstu aneksije u Ukrajini”. Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen izjavila je da je “odlučna natjerati Kremlj na snošenje sankcija za ovu daljnju eskalaciju”, dok je američki državni tajnik Antony Blinken izjavio da Kijev ima “svako pravo” vratiti teritorij koji se pokušava odcijepiti od teritorijalnih ovlasti Kijeva.

donbasKremljukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
35 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nepoželjni
1 godina prije

Očekivano i meni potpuno prihvatljivo!
Kada roditelji zanemaruju i (ili) zlostavljaju dijete, to dijete im bude oduzeto.
Ukrajinska nelegitimna vlast je već godinama zlostavljala područje na kojem je živjelo većinsko rusko stanovništvo i bilo je krajnje vrijeme da im se pomogne i odvoji od zlostavljača. To područje više nikada neće biti sastavni dio ukrajinske države a ne prihvati li to Zelenski zajedno sa svojim mentorima i sponzorima šteta po sve zajedno neće biti izmjerliva. (bojim se da bi se baš to moglo dogoditi ako se već ranije nisu dogovorili)

1 godina prije

Čekamo Putinov govor u 14h , zatim odmah u 18h jens ima nešto važno za reći…

Rusija već ima materijale koji upućuju na ulogu Zapada u organiziranju i izvođenju eksplozija na plinovodima Nord Stream: šef strane obavještajne službe..

Rudar
1 godina prije

Ah, evo recepta za probavni zatvor: “EU i SAD više su puta odbili prihvatiti rezultate referenduma, nazivajući ih “prevarom”.”
Oni kao nešto odbijaju, a prihvatili su rezultate npr. Hrvatskog referenduma za pripojenje u EU koji je bio čista prevara !!

Tupko Glupko
1 godina prije

Sada kada je došlo opasno blizu mogućnosti nuklearnog konflikta na teritoriju Europe, Europa i dalje potpiruje vatru.

Jbt, dajte više prislite Zelenskog da sjedne na pregovore sa Putinom.
Ako ne ide drugačije, prekidanjem dotoka novca i oružja brzo bi sjeo za pregovarački stol.
To će se ionako morati kad-tad napraviti.
Što prije, to bolje za sve u sukobu.

none
1 godina prije

Putinova mirnoća i sporost kida živce, ali on je jedini garant da neće doći do eskalacije ili ne daj bože…

Konstantin
1 godina prije

Varate se svi koji se nadate da ce do mira doci (da ce svim koji sada uticu i odlucuju doci iz dupeta u glavu)!
Stvar je otisla predaleko da je sada “reteriranje od esktremizacije” celesituacije gotovo utopisticka!
Stvari so doveli svi do situacije: da nemoze biti “nereseni rezultat”. Ko prezivi pricace.

Krim
1 godina prije

ČELNIK separatističke administracije koju Rusija podupire u istočnoj ukrajinskoj regiji Donjeck Denis Pušilin rekao je da je rusko uporište Liman na sjeveru regije “poluokruženo” od strane ukrajinske vojske i da su vijesti s fronta “alarmantne

So baby talk to me
1 godina prije

Nadam se da ćemo i mi jednom ući u sastav Rusije

onajnajglu...Dalton
1 godina prije

Zašto je referendum u stvari uspjeh Ukrajine…
(skica za pripomoć Faktografu, Indexovim propagandistima i Mojmiri Pastorčić također)

Rusija sada kontrolira 20% teritorije Ukrajine, a Ukrajina kontrolira 0% teritorije Rusije.
Poslije referenduma, kad se te 4 regije pridruže Rusiji, Rusija će kontrolirati 0% teritorije Ukrajine, ali će Ukrajina kontrolirati značajan dio teritorije Rusije.

Šta bi rekao punac Einsteinu: ”Sve je to relativno moj Alfrede.”

Max
1 godina prije

To je odsad Rusija. Portal radi normalno.

Tamarino
1 godina prije

Cestitamo oslobodenom narodu.
Nadam se da ta sloboda nece biti zloupotrijebljena kao u Hr nakon rata.
Pali smo u kandže EU.

Tupko Glupko
1 godina prije

Ukrajina službeno podnijela zahtjev za pridruživanje NATO-u po ubrzanom postupku – izjavio Zelenski.
Ovaj je svoju glumačku rolu odlučio igrati do kraja.

Ovakva izjava je čak i za njega previše – zna da je to nemoguća misija, ali očigledno ga panika hvata, zima dolazi bez energenata i sa malo struje.

Mark
1 godina prije

Znači da onda i Srbija ima pravo da povrati Kosovo a Srbi ako misle da se ove oblasti imaju pravo odvojiti od Ukraine onda isto tako vrijedi i za Kosovo.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI