Kremlj reaguje na tvrdnju da Zapad podržava eliminaciju ‘svega ruskog’

Rusija Moskva Kremlj
50 komentara

Tvrdnje pomoćnika ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog da zapadne nacije podržavaju napore da se “uništi sve što je rusko” na Krimu samo su želje, rekao je glasnogovornik Kremlja.

“Predstavnici kijevskog režima žele da vjeruju u to. I svakako žele da učine sve što je moguće i nemoguće da uvuku zapadne nacije što dublje mogu u ovaj sukob”, rekao je Dmitrij Peskov novinarima u utorak.

On je sugerisao da je došlo do “sukoba gledišta” u pogledu prihvatljivog nivoa učešća SAD i njihovih saveznika u gađanju Krima, pošto zvaničnici “shvate neizbežne nedostatke” ove politike.

Mikhail Podoljak, ukrajinski pomoćnik koji stoji iza ove tvrdnje, naveo je da zapadne nacije sve više podržavaju način na koji njegova vlada napada ruske ciljeve. “Prije godinu dana, čak i kada je bilo nekih udara na Krim, svi su govorili: ‘Ne, ne, hajde da prođemo bez toga.’ Danas je apsolutni konsenzus među zemljama koje nas podržavaju da možemo uništiti sve što je rusko na okupiranim teritorijama”, rekao je u ponedjeljak na ukrajinskoj televiziji.

Podoljak je dodao da će napadi na Moskvu i druge ruske lokacije od strane “nepoznatih dronova” biti eskalirani.

Ukrajinski zvaničnici ne pripisuju zasluge za redovne napade kamikaza dronovima, za koje Moskva okrivljuje kijevske snage. Zelenski je u nedavnom intervjuu tvrdio da bi, ako bi se oružani sukob prelio na teritoriju koju Kijev i njegove pristalice priznaju kao Rusiju, njegova zemlja “ostala sama”.

Prema The Economistu, ukrajinski napadi dronovima su u određenoj mjeri dio psihološkog ratovanja Kijeva i odražavaju konkurenciju ukrajinskih operatera dronova za finansiranje.

Dimitrij PeskovPodoljakrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
50 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Rim
7 mjeseci prije

Nad Rusima se mora izvrsiti genocid vjeruje tzv Zapad. Dogodit ce se da ce zapad malo pomalo izgubiti svoju moc i slavu i malo pomalo jacaju neeuropski narodi kao Saudi Arabia, Emirati, Indija, Kina a crnci iz Afrike trazu I dobit ce pravedniju trgovinu.

Toni
7 mjeseci prije

Pa dosta dobro ukrajinci uništavaju sve rusko, ali ipak je borbu do posljednjeg rusa odabrao patuljak putko za svoje podanike, samo da ne bude kmečanja od “velike sile”, pogledati u enciklopediji pod Oluja

BlueZg
7 mjeseci prije

Zapad je sam sebe uništio kroz abortus, eutanaziju, sterilizaciju i zeleno divljaštvo. I tranđe. Tetejac daje čedomorki 50000kn da mu bude maskota a Zagreb u šašu i smeću, mladi ljudi na ulici ili inozemstvu dok Indijci dobivaju stanove i voze Glovno. Jel to vaš napredak? Jel to vaša civilizacija i “zapadni krug”. Još ćete vi sami zvat Crvenu armiju da vas spasi od pedofila koji više neće birat žrtve. 🇵🇸

Captain
7 mjeseci prije

Svakako ne mogu podržati stranu koja izjavljuje da će raseliti rusko stanovništvo sa Krima milom ili silom.
Rusko stanovništvo je tamo većinsko stoljećima i 55-ekada je Krim pripojen Ukrajini je bila preko 90 %. Pripojeno je mimo volje naroda kao i Južni Tirol Italiji.
Kod nas je bio rat,smatram da su Srbi neotuđivi dio ove države isto kao i Hrvati dio Vojvodine. Zamislite sada da netko od vladajućih ovdje pozove na potpuno protjerivanje jednih ili drugih.
Suludo. Najveći apsurd je to da EU i Zapad te izjave šutke odobravaju, licemjerje bez kraja.

Max
7 mjeseci prije

Oni rade na tome ali neće uspjeti.

nastran
7 mjeseci prije

mokri snovi?

Drago
7 mjeseci prije

Dule razlika je u tome da ce Rusi zadrzati Krim,a vi Kosovo malo morgen.

Dux
7 mjeseci prije

Tako je i Hitler govorio za Židove, ima li tko pametan na zapadu, …

tihobl
7 mjeseci prije

Engleski agenti govore o engleskoj opsesiji Krimom koja je stara 200 godina.

Lucija, prva
7 mjeseci prije

“Modus operandi napisan je 1997.g u knjizi Velika šahovska ploča djela Zbigniewa BRZEZINSKOG u kojem se Područje Euroazije promatra kao šahovska ploča u kojoj se odvija strateško upravljanje geopolitičkim interesima u svrhu stjecanja tj. održavanja američkog primata. Ukrainu navodi kao mjesto napada na Slavene i ključno mjesto slabljena Rusije. PDF knjige dostupan i preveden. Nekada prije ovog nesretnog rata vjerovao sam u demokratski sistem kao snažan alat u ostvarenju ljutskih sloboda i općeg napretka. Sada iskreno sumljam..Novinari imaju zonu zabranjenih letova nad punom istinom. Istina je postala zabranjena. POLITIČKA BIBLIJA, Autor, KARINO HROMIN STURM ovim je djelom dao poseban doprinos znanosti o međunarodnim odnosima, diplomaciji i politici. Ideja vodilja ove enciklopedije bila je dobivanje brze informacije o političkim prilikama u svojoj, susjednim ili dalekim državama u posljednjih 100 godina, točnije u prošlom mileniju, tj. od 1900. do 2010., razdoblju koje je bilo najburnije i najnaprednije u povijesti čovječanstva”. Ovaj komentator… Čitaj više »

Lucija, prva
7 mjeseci prije

Što je?

Zinula guza za rudnim bogatstvima Kosova?

7 mjeseci prije

Bem te debela i ogorčena 🤣👍

Darko
7 mjeseci prije

Kad će konačno napuniti ništariju Zelenskog s barem pet kila olova?

Darko
7 mjeseci prije

Hoćeš reći za Ukrajince? Tada si u pravu..

Profesor Živago
7 mjeseci prije

Bio je jedan od onih tranzicijskih sitnih kriminalaca-pametnjakovića-kavgdžija kakvih smo se nauživali na području bivše Jugoslavije i u kojima na žalost još uživamo. Kada je odlučio podići ČVK na neku višu razinu jer Utkin (Wagner) nije imao intelektualnog kapaciteta za to našao je podršku u svom sugrađaninu iz Pitera i to je dobro funkcioniralo dok mu novac i sila kojom se okružio nije udarila u glavu. Svo to naoružanje, tisuće odanih prekaljenih boraca koje je dobro plaćao, ugled u narodu… Teško je u takvom slučaju ostati normalan i jačim karakterima od njega tako da nije čudo da je popustio. Pohlepa i ambicija su učinile svoje. Enormna lova koju su namlatili. Zadnjih mjeseci prije pada Artjomovska je počeo ježeno pretjerivati sa zapaljivim izjavama i uvredama prema ruskom vrhu, malo mi je čak išao i na racku ali mislili smo da je to dio šire slike, da je dogovoreno, nekakva medijska “maskirovka”…… Čitaj više »

Tadija
7 mjeseci prije

Zasto Ukraina ne zeli neutralnost,vec bira rat???
Na to bi trebao zapad odgovoriti.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI