Kremlj se nada da će se operacija u Ukrajini završiti „u narednim danima“

Unistena vojna oprema u Ukrajini nakon Ruskog napada
65 komentara

Ili će ruske snage postići svoje ciljeve u Ukrajini ili će Moskva i Kijev postići dogovor u bliskoj budućnosti, kaže Kremlj.

Moskva se nada da bi ruska vojna operacija u Ukrajini mogla da se završi u bliskoj budućnosti, vjerovatno „u narednim danima“, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov za Sky News u četvrtak. Ili će trupe zemlje to okončati postizanjem svojih vojnih ciljeva ili će Moskva i Kijev postići sporazum putem pregovora, dodao je on.

Izgledi za mirovni sporazum će u velikoj mjeri zavisiti od „dosljednosti“ ukrajinske pozicije i njene spremnosti da pristane na uslove Rusije, dodao je Peskov. Posebno je istakao da odgovorni za zločine nad civilima u Donbasu treba da budu izvedeni pred lice pravde.

Na pitanje o optužbama koje je Kijev iznio protiv Moskve zbog navodnih masovnih ubistava civila u blizini Kijeva, Peskov je rekao da takve tvrdnje nisu ništa drugo do „smjele laži“.

„Poričemo da ruska vojska može imati išta zajedničko sa ovim zvjerstvima i leševima prikazanim na ulicama grada Buče“, rekao je on za Sky News. „Živimo u danima laži i prevara“, dodao je on.

Rusija je „zainteresovana za zaista nezavisnu i objektivnu istragu svih zločina“ počinjenih u Ukrajini, rekao je Peskov.

Prema Peskovu, jedan od ciljeva ruske operacije je bio da se spriječi veći sukob, odnosno potencijalni Treći svjetski rat koji bi vjerovatno uključivao nuklearne udare. Ako Ukrajina uđe u NATO, a zatim pokuša da zauzme Krim vojnim putem, blok bi morao da je brani, rekao je on, dodajući da bi to moglo dovesti do globalnog sukoba. Ukrajina je „antiruski centar“ od 2014. godine, rekao je portparol Kremlja, tvrdeći da NATO nije čisto odbrambeni entitet.

„To nije miran savez. Skrojen je za konfrontaciju i glavna svrha njegovog postojanja je da se suprotstavi našoj zemlji“, rekao je Peskov.

Intervju Peskova odmah je izazvao kritike od strane britanskih zvaničnika. Britanski poslanik Tom Tugendhat, šef Komiteta za spoljne poslove, nazvao je riječi ruskog portparola „lažima kojima ne treba vjerovati“. Tugendhat je učestvovao u ilegalnom ratu u Iraku, kao pripadnik oružanih snaga Ujedinjenog Kraljevstva.

Rusija je pokrenula ofanzivu velikih razmjera na Ukrajinu krajem februara, nakon neuspjeha Ukrajine da sprovede uslove sporazuma iz Minska potpisanih 2014. i konačnog priznanja Donbas republika Donjecka i Luganska od strane Rusije. Protokol iz Minska uz posredništvo Njjemačke i Francuske osmišljen je da reguliše status regiona unutar ukrajinske države.

Rusija sada zahtjeva da se Ukrajina zvanično proglasi neutralnom zemljom koja se nikada neće pridružiti vojnom bloku NATO koji predvode SAD. Kijev insistira da je ruska ofanziva bila potpuno ničim izazvana i demantovao je tvrdnje da je planirao da silom povrati dva pobunjenička regiona.

ciljevidogovorrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
65 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
2 godine prije

Peskov je gori od grlice. Istovari se zacas pred engleskim novinarima, a oni porogutase.

Rusija je u medjufazi. Objavili su da su zavrsili fazu 1 (a idalje je nastavljaju), rekli su da su krenuli sa fazom 2 (a u stvari cekaju na koncentraciju ukra da pocnu fazu 2). I sto je najvaznije ne govore koliko jos faza ima nakon faze 2.

2 godine prije

Pa nije mala stvar poklati od 50.000-100.000 vojnika od kojih velika večina nije željela biti tamo..
Za amerikance to nije problem! Organizuju “tepih bombardiranje”, nedelju dana, ako treba, onima, što prežive, dođu pokupiti oružje…
Nekima NIKAD neče biti jasno, koji je oblik ove opeacije…

Bruno
2 godine prije

Oni se nadaju…? Neka urade nešto da tako bude.

abc
2 godine prije

Sve dok Rusija ne primjenjuje tepih bombardovanja, ide joj na terenu dobro i u skladu s ciljevima. Ono što sad vidim na mapi Ukrajine, je ponovni uskrs nekadašnje Novorusije, koju je Sovjetski Savez pripojio tadašnjoj republiki Ukrjaini. Sad se ona opet vrača u sastav Rusije. Kad se očisti Mariupol i onaj ogromni kotao kod Kramatorska i Slavjanska, Rusija če preko željezničkog transporta poslati glavninu snaga, jer ovo što sad gledate mjesec dana je tek predhodnica, da obezbedi logističke koridore izaposjedne važnije strateške tačke. A to je željeznički čvor do Harkova i Slavjanska, te velika luka Mariupol. Posle toga tek sledi prava invazija, ako tako odluči vladni vojni vrh Rusije. Preko željeznice če sve teči brže i tekuče u centralni deo Ukrajine, a posle sledi zatvaranje kotla Kijeva, koji če biti odrezan od granica sa zapadom. Ukrajina če posle toga raspasti na barem dva djela. Glavni grad ostatka Ukrajine če postati… Čitaj više »

abc
2 godine prije

Mariupolj je 98% oslobođen. Savezničke snage DPR-a i Rusije samouvjereno napreduju u području ​​Azovstaljske tvornice, borbe se nastavljaju, a teško topništvo se sve više koristi protiv ukrajinskih nacista. Najtoplije točke u Mariupolju su dvije čeličane Iljiča i Azovstal, gdje militanti ukrajinskih militanata vode posljednju bitku i trpe velike gubitke u ljudstvu. Izubijani ostaci Oružanih snaga Ukrajine i nacionalnih bataljuna koncentrirani su u luci, industrijskim zonama i Azovstalu, što znači da su bitke za Mariupolj ušle u završnu fazu, a nacionalisti se više neće moći skrivati ​​iza civila. Dugo su nacionalne bojne držale svoje položaje, a sada ih se metodično tjera odatle. Čišćenje Azovstala udarima ruske vojske prikazano je iz ptičje perspektive. Objavljene snimke uništavanja položaja ukrajinskih nacionalista izračunima MLRS-a “Grad”. Borbe se sada vode na periferiji industrijske zone, sve je manje stambenih naselja pod kontrolom nacionalista, što znači da je sve manje živog štita od lokalnog stanovništva. Kako se neprijateljstva premještaju u… Čitaj više »

abc
2 godine prije

Trgove na periferiji tvornice gađaju ukrajinski snajperisti, javlja Russkaya Vesna.

Vojni zapovjednik Odjela narodne milicije DPR-a izvještava da se cijeli raspon dopuštenog oružja koristi protiv ukrajinskih nacista.

Bitka je već jasno vidljiva u fotooptici: cijevi industrijskog diva Azovstala izgledaju kao tvrđave udaljenih planeta iz znanstvenofantastičnih filmova.

mislim
2 godine prije

normalno da će završiti. jer ako je istina da je poginulo petnajstak tisuća ruskih vojnika,
na način koji sam vidio u nekom video objavama, rusjia treba degradirati bar tisuću oficira i podoficira, pa to su sve glupani !, a ako to naprave, moraju se povući i eto kraja ratu.

gigi pinna
2 godine prije

A koji su to uopće ruski ciljevi, pa da se znamo ravnati? Za ovaj masakr ili “masakr” u Kramatorsku i slične gadarije, Rusija će po defaultu biti kriva, zato ili krenite u akciju kako treba, ili idite doma.
Umjesto da je blitzkriegom riješio stvari, uz puno manje žrtava, razaranja i izbjeglica i među ukrajincima i među Rusima Putin poslao ročnike da glumataju Unprofor.

gigi pinna
2 godine prije

Uglavnom, Ameri su pobijedili, a vi pričajte što hoćete – zatrovani odnosi Rusije sa Ukrajinom i cijelom Europom, i sa većim dijelom ekonomski jačeg svijeta.
Moj Šahistu – ako ti trebaš vojsku pokretati da bi išao liječiti, umjesto da si poslao ekipu koji će riješiti stvari i prije Majdana, a ne čekati da zio-naziji pošalju snajperiste po Kijevu.

Max
2 godine prije

I što slijedi?

ZriBra
2 godine prije

“ili ćeMoskva i Kijev postići dogovor u bliskoj budućnosti,” ili su ga postigli (prisilili )u bliskoj prošlosti.

Outsider
2 godine prije

Šta ako se desi ukroproljeće i dodje na vlast neki novi mlatimudan pro ukrajinskoruski. Šah mat globalno.

Dragan
2 godine prije

Sve sto sam uradio je ukucao “Tom Tugendhat” u google. Kada sam vidio sliku sve mi je jasno bilo. Tko imalo je u stanju da profilira, samo ce se nasmijati izjavama ove budalice.

Lara
2 godine prije

Ukrajina je stari americki vazal jos od početka rata u Iraku gdje su se išli boriti za amaričke interese skupa s Poljskom i Rumunjskom. Nije im smetalo što je taj rat bio utemeljen na lažima i pljački. Pošto su laži i pljačka modus operandi američkih ratova i rat u Ukrajini bi mogao potrajati. 20 godina u Vijetnamu, 20 u Afganistanu, 10 u Iraku, svugdje su izgubili, ali su ostavili uništene zemlje.

Sardelino
2 godine prije

Na Švedskom /stol neutralnosti/stolu prije početka rata bilo je ponuđeno-
Neutralna Ukrajina. Neutralnost švedskog tipa.
Autonomija dviju pokrajina
Krim u sastavu Rusije.O tome se ne pregovara.
Sigurnosna garancija za Rusiju koju je NATO
grubo odbio*Ako Rusija hoće manje NATA, dobiti će više NATA.

Na kraju rata kad se napravi čitav krug, aktere će opet dočekati švedski stol sa istom ili ponešto modificiranom ponudom.Koja će se prihvatiti.Čemu sve.

Prije početka rata Zelenski je imao bogomdanu poziciju.
Mogao je pitati Putina.
Što nudiš da bi mo bili Švedi i živjeli kao Švedi.A nije da Putin nije imao što ponuditi.

rimtu
2 godine prije

“Kijev insistira da je ruska ofanziva bila potpuno ničim izazvana i demantovao je tvrdnje da je planirao da silom povrati dva pobunjenička regiona.”

Kako da ne.
Pripreme su trebale biti okončane 28.2., a napad 8.3.
Rusi su ih preduhitrili.

M.M.
2 godine prije

ПУТИН И КРЕМЉ ПРИПРЕМАЈУ РУСЕ ЗА ДВАГОДИШЊЕ ПОЈАЧАНЕ ДОЗЕ

„Руски легендарни центар Гамалеја—„водећа светска истраживачка институција“—тренутно региструје своју назалну вакцину Спутњик V. Лек се продаје као допунска ињекција која ће вероватно бити потребна сваких шест месеци.”

„Путин се несебично добровољно пријавио да тестира овај лек за нос у новембру, што је означило његову четврту дозу Спутњика за мање од годину дана.

„Вероника Скворцова, шеф руске Федералне медицинско-биолошке агенције (ФМБА), успешно је регистровала нову вакцину, Конвасел, која уништава све облике тајног омикрона. Скворцова је у Одбору за праћење глобалне спремности (ГПМБ) који финансира Бил Гејтс. “

M.M.
2 godine prije

Sta nam ovo govori o Putinu?

M.M.
2 godine prije

PUTIN I KREMLJ PRIPREMAJU RUSE ZA DVAGODIŠNJE POJAČANE DOZE

„Ruski legendarni centar Gamaleja—„vodeća svetska istraživačka institucija“—trenutno registruje svoju nazalnu vakcinu Sputnjik V. Lek se prodaje kao dopunska injekcija koja će verovatno biti potrebna svakih šest meseci.”

„Putin se nesebično dobrovoljno prijavio da testira ovaj lek za nos u novembru, što je označilo njegovu četvrtu dozu Sputnjika za manje od godinu dana.

„Veronika Skvorcova, šef ruske Federalne medicinsko-biološke agencije (FMBA), uspešno je registrovala novu vakcinu, Konvasel, koja uništava sve oblike tajnog omikrona. Skvorcova je u Odboru za praćenje globalne spremnosti (GPMB) koji finansira Bil Gejts. “

Krle
2 godine prije

@admin Ne sviđaju vam se moji komentari? Ne očekujem da se svide bilo kome pa ni vama, ali koji klinac validirate i brišete komentare koji ne krše pravila? Vidim da prolaze svakakvi komentari, koja je vaša igra?

Schwarze Hunderte
2 godine prije

U medjuvremenu EU po HYPER – BRZOJ proceduri , PRIMA U PUNOPRAVNO CLANSTVO – Ukraine !!!! Kako je Frau von der Leyen priopcila na SVOJIM SLUZBENIM stranicama ” vjerujem da se sada radi o tjednima a ne , poput ranije prakse – o godinama ” !!!??? Sama inicijativa EU je za sada naisla na protivljenje Malte , jedino I na SILNO RAZOCARENJE , prvotno Srbije , BiH , Albanije I Kosova , Macedonije ..Turska je , odavno odustala I od EU I od NATO .. Jasno se u sluzbenim izvjescima EU , naziru inicijative o pristupima DJELOVA , zemalja , zoni EU , namjesto CJELIH zemalja !!! O modalitetima pristupa se vec sada naziru , jasni obrisi , tijekom dogadjanja u Ukraine !!! Na Balkanu su , primarno zaintereseriani za Herceg Bosnu , jedino od BiH sto ih interesira od Srbije – za Vojvodinu , jedino !!! Od ostalog ih… Čitaj više »

igor
2 godine prije

ratovi obično završavaju srijedom

Samuraj
2 godine prije

Ljudi Cvjetnica je, nemojte se uvrijediti samo želim ovo napisati – Isuse volim te.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI