Kremlj svjestan mogućih novih američkih sankcija

Vladimir Putin - Sankcije
114 komentara

Kremlj je svjestan mogućih novih američkih sankcija Rusiji i nada se da se ti planovi neće ostvariti, jer ograničenja sigurno neće promovisati nikakvo poboljšanje bilateralnih odnosa, rekao je portparol Dmitrij Peskov, komentarišući prijedlog za pojačavanje ruskih sankcija dat Kongresu od strane Republikanskog odbora za istraživanja.

“Pratimo izvještaje o takvim izjavama i prijedloge o novim ograničenjima. Generalno, ta ograničenja vidimo kao nezakonita sa stanovišta međunarodnog prava. Naravno, možemo da žalimo samo zbog novonastalog podsticaja koji neke osobe pokušavaju da daju politici SAD”, odgovorio je Peskov novinarima na pitanje da li je Kremlj svjestan planova.

“Naravno, to ni na koji način neće doprinijeti normalizaciji naših bilateralnih odnosa. Nadamo se da ovi planovi neće ostati samo izjave i da na bilo koji način neće biti oživljeni”, dodao je portparol Kremlja.

Žalio je što su američki političari spremni da žrtvuju odnose sa Rusijom zbog tekuće izborne trke, primijetio je Peskov.

Izjava dolazi nakon što je Republikanski odbor za istraživanja, najveći republikanski kalkus u Predstavničkom domu SAD, objavio 10. juna strateški dokument kojim se traži da se Rusija obilježi kao državni sponzor terorizma i uvedu sankcije Društvu za međunarodnu međubankarsku finansijsku telekomunikaciju (SWIFT) ako ne izbaci Rusiju iz njegovog sistema.

Kongres bi, kako se navodi u dokumentu, trebalo da usmjeri američki State department da sastavi strategiju za pružanje informacija “direktno ruskom narodu” kako bi ih natjerao da izvrše pritisak na ruskog predsjednika Vladimira Putina da primora promjene u vladi.

Rusija je u više navrata negirala optužbe za agresiju i rekla da američke sankcije doživljava kao manifestaciju nelojalne konkurencije koja može samo naštetiti bilateralnim odnosima.

Američke sankcijeKremljrusijaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
114 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ringo10
3 godine prije

Americka takozvana elita je gomila ludjaka. I najbolje za cijeli svijet da Amerika propadne.

Ive
3 godine prije

Samo polako kako izgleda zapocelo je americko narandzasto proljece sa BLM, ako potraje americko elite ce traziti spas u egzilu, a Trump je najavio prestanak pozicije svjetskog policajca.

Nekoime
3 godine prije

Putin mora postaviti crnca za zamjenika, ili…

mislim
3 godine prije

Kongres bi, kako se navodi u dokumentu, trebalo da usmjeri američki State department da sastavi strategiju za pružanje informacija “direktno ruskom narodu” kako bi ih natjerao da izvrše pritisak na ruskog predsjednika Vladimira Putina da primora promjene u vladi.
a zašto se onda rusi opravdavaju ,da se nisu mješali u američke izbore. trebali bi i oni pružati informacije”direktno američkom narodu”

Istrazuj
3 godine prije

Kad vidim njusku ovog cionistickog bandita i “cara svih zidova” – muka mi dodje.
Evo, cak i njegova RT jasno pise danas o ekonomskim mukama koje je ova cionisticka bitanga nametnula – RUSKOM narodu – a bazirano na laznoj “pandemiji”!
https://www.rt.com/russia/491752-russia-recovery-covid-economy/

Svo njegovo blekanje o “sankcijama” jeste samo zamazivanje ociju Rusima.
U ostalom kao i svako sran#e zvano “geopolitika”… Obicni teatar.
Sad u julu cio-bitanga hoce da mu Rusi daju “dozivotni mandat”…
Nije ih dovoljno upropastio…
Fuj!

xda
3 godine prije

pratite ovog istrazuj i mozete vidjeti da je rusofob, bit ce jos od njega clanaka na bilo koju temu i uvijek ce odigrati svoju ulogu da napane ruskog predsjednika koji je najbolji sto ga je rusija imala u 100 godina.

kad vidite neke teme gdje ipak ne uspije napisati nesto ruzno o putinu, primjetit cete da pise o globalistima, kabalistima, stvorovima, anonimnim cionistima, cipirinju itd.

ove uvrede sto je izbacio danas neopravdano na racun putina, nece on nikad koristiti protiv nekog drugog drzavnika.

jos jedna jadna dusa, opsjednuta mrznjom naspram rusije
koju pokriva svojom glumom da on vidi u putinu cionistu

ako trazi stvarno cionistu naci ce ih na mnogim boljim mjestima u tu svrhu.

xda
3 godine prije

novinar ove reportaze je lijepo objasnio tko koga zeli opljackati i tko je agresor. vidi se jasno da amerika zeli rusiju smazati i evo nam ovaj troll pod imenom istrazuj okrene sve naopacke,

on ono po seljacki hebe mater putinu zato jer amerika uvodi rusiji sankcije, onda nek hebe mater i kineskom predsjedniku zato sto mu amerika uvodi sankcije, nek tako ponovi i za venezuelskog i iranskog predsjednika itd, lista je duga

amerika zeli rusiju metnuti na neku americku listu sponzora terorizma, pa putin nevalja a tko je ovde do daske pokvaren od komentatora?
a za ovog borika nije ni cudo on kao svinja za onim tko smrdi.

xda
3 godine prije

i bio je neki sto su ga zvali subaru, zadnji post mu je bio, hebavao je mater putinu i zvao ga uvrijedljivim imenima i pozivao ga da podnese ostavku , da bas tako kad nekome bogovi oduzmu pamet, zato sto je nekoj kompaniji u sibiru, u rusiji pukao tank pa se ulje izlilo u jezero.
dobivsi nekih 40 minusa vise se nije pojavio. ne znam gdje je sad.

Holandez
3 godine prije

Do sada nametnute sankcije ne uspevaju naskoditi Rusima ? Krim se nikada nece vratiti u Ukrajinu .
Daljnje nametanje sankcija vise steti amerogovnima nego Rusiji . Nisu zaustavile niti North Stream samo ga usporile .

xda
3 godine prije

sto se tice putina i cionizma ako se izostavi trolanje borika i istrazuj, putin je neutralan. nije cionista a nije ni antisemita. rusija zeli trgovati s francuskom a francuska ne zeli s rusijom i tko jr ovdje nerazuman politicar i sto ce s tim dobiti francuska. putin je metnuo zidovsku zajednicu da bude 100% ravnopravna s ostalim rusima i dobro je napravio. putina ne interesiraju te bedastoce, cionizam, antisemitizam, komunizam, putin je drzavnik i gleda kako ce rusiju dignuti na noge. rusija ne moze biti u nikojem pogledu prijetnja ni europi ni americi, oni su njoj prijetnja ali i to ce se promijeniti. nitko ne moze biti prijetnja americi. neki kazu kad amerika ne bi upravljala, to bi bio pakistan, kina ili rusija ili iran. a zasto ne jrvatska pa zato sto hrvatska nema ni ekonomiju ni vojsku ni teritorij zatako nesto pa nema ni rusija. kad bi slucajno i… Čitaj više »

xda
3 godine prije

a evo drzave koje su isle u koaliciju s rusijom protiv svedske, ne zato ker su imali nesto protiv njih nego sto je svedska bila previse jaka

Frederick IV of Denmark–Norway
and Augustus II the Strong of Saxony–Poland–Lithuania
George I of Great Britain
and the Electorate of Hanover joined the coalition in 1714 for Hanover and in 1717 for Britain, and Frederick William I of Brandenburg-Prussia joined it in 1715.

Max
3 godine prije

Rusija je swjesna ali što poduzima.

piždro
3 godine prije

Complete List Of Rothschild Owned And Controlled Banks

Pa kad se ovaj pojam ubaci u trazilici ispada na stotine website gdje su prikazene liste svih svjetski drzava i njihovim nacionalni banaka pod rotšild kontolom. Na svim listama su sve svjetske banke izuzev: Sudan libija Kuba Afganistan n. Koreja Iran Venecuela i Sirija E sad znamo stanje u tim zemljama il imaju rat il im se prijeti ratom… Rusija je isto na zalost pod ograničenjima i konstantnim pritiscima.

Mali Mujo
3 godine prije

Dali iz USA dolazi u ostatk svijeta ista dobra ili samo zlo, jad i bijeda.

Lucija
3 godine prije

Off

“Na probi Parade pobede na polignu “Alabino” u Podmoskovlju prvi put je fotografisan teški višecevni raketni sistem “Tosočka”.

Za razliku od raketnih sistema “Buratino“ i “Solncepek“ koji za premešttanje koriste šasije tenka T- 72, sistem “Tosočka“ je montiran na troosnom kamionu “Ural“ što značajno povećava mobilnost sistema.
… ključna karakeristika po kojoj se „Tosočka“ razlikuje od svojih prethodnika – kran, pomoću koga sistem samostalno može dopunjavati municiju,…

Na kabini su montirani komunikacioni sistemi i prijemnik satelitske navigacije “Glonaš“, zahvaljujući kojima “Tosočka“ može da prima informacije o metama koje šalje automatski sistem za kontrolu.”, webtribune.rs, ima i video

Lucija
3 godine prije

Evo kako je Putin, za ‘Rusiju1’ prvi put komentirao stanje u Usa: “Pokušavam vrlo pažljivo da komentarišem ili bolje da ne komentarišem ono što se dešava u SAD ili drugim zemljama. Ono što se tamo dogodilo je ispoljavanje nekih dubokih unutrašnjih kriza. Zapravo, mi to vidimo već duže vreme. Od dolaska na vlast aktuelnog predsednika, kada je očigledno pobedio na potpuno demokratski način. A pobeđena strana izmislila je svakakve priče, samo da bi dovela u pitanje njegov legitimitet“. Ruski lider bio je iznenađen reakcijom guvernera nekih država na naredbe Donalda Trampa. „Šta je to demokratija? To je vlast naroda, to je tačno. Ali ako narod bira vrhovne organe, tada najviši organi vlasti, koji su dobili poverenje naroda, imaju pravo da grade rad izvršnih organa na takav način koji garantuje interese ogromne većine stanovnika u zemlji. A šta se tamo dešava? Predsednik govori: ‘Treba uraditi tako i tako’, a lokalni guverneri… Čitaj više »

Jozo
3 godine prije

Americi slijedi Balkanizacija a Rusi uzimaju Alasku nazad majci Rusiji

Armagedon
3 godine prije

Mislim da je 99 posto komentatora da se slaze da je duboka drzava problem i da se treba obracunati sa njom ,. i da Soros , Gates sa globalistickom elitom koje se nabrojilo da su vodze i organizatori. E sad imamo problem jer se medzusobno masakriramo , ko je ,od velikih pliticara ,a ko nije za duboku drzavu . Nastatavite sa zapazanjima i komentirajte normalno ,bez optuzivanja i svadze, a pricekajmo kraj godine di ce se mnogo toga doznati , ne skidajte jedan drugom kozu ,jer to nema smisla jer niko od nas nema pojma sto se dogadza u pozadini. Ovo koriste oni koji su ubaceni da stvaraju zablude i neistine , poticuci lazi i neslogu izmedzu nas i zmedzu klice sumnje. Ne nasijedajte na sukob Rusije i Amerike jer je to u interesu tamnih sila da to mislimo ,i tako poticu mrznju izmedu ljudi , iako i s jedne… Čitaj više »

m.ivanisevic
3 godine prije

Koliko ja znam “MIR” je već duže vrijeme aktivan pa neka isključuju iz SWIFTA slobodno.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI