Krijumčari uhvaćeni u isporuci dijelova oružja Ukrajini

Uhvaceni krijumcari za Ukrajinu
3 komentara

Skupina je navodno pomagala Kijevu u popravljanju njihovih borbenih helikoptera i zrakoplova korištenjem ruskih komponenti

Ruska sigurnosna služba FSB objavila je u četvrtak videozapis o presretanju lanca krijumčara koji su inozemnim državama usmjeravali vojne rezervne dijelove, uključujući komponente za popravak ukrajinskih zrakoplova. Osumnjičenici su navodno nabavili dijelove borbenih helikoptera i aviona u Rusiji i ilegalno ih prevezli iz zemlje, rekao je FSB. Grupa je uključivala pojedince rođene u Ukrajini i neimenovanu srednjoazijsku naciju, navodi agencija. Sigurnosna služba objavila je snimku akcije i uhićenja dvojice muškaraca. Jedan od njih prikazan je s rukama prekrivenim tintom, koja se često koristi za označavanje novca za mamac, kako svijetli na ultraljubičastom svjetlu.

Na videu se također vidi niz sanduka i vreća u kojima se vjerojatno nalazila roba pripremljena za krijumčarenje, kao i različiti dijelovi opreme i velika svota novca u rubljama.

U priopćenju za javnost stoji da je FSB zaplijenio više od 100 vojnih dijelova, sa 117.000 dolara i 59.000 eura (63.000 dolara) u gotovini.

Prema ruskom zakonu, osumnjičenici se suočavaju s kaznom do 12 godina zatvora zbog optužbi za krijumčarenje. Moskovski sud je odredio njihovo zadržavanje u istražnom zatvoru, izjavio je FSB.

FSBkrijumčarirusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
7 mjeseci prije

E hebi ga … Mardelj 🙃 … Prođe godina … Dan … Nikako …. Nemre pošten čovjek 😁 u toj Russia nit zaradit … Ništ .. Ženo ! Ti .. Dalje … Snađi se . Vukova više nema a ostalo … Znaš i sama 🤷 … Ak ništa … Kuća i *uraca – puna Bosna . Vidi … Ak se sjetiš … Pošalji što duhana u paketu i papira za motanje cigareta te nešto sapuna i toalet papira … Volio te iskreno , nekoć tvoj ………

Max
7 mjeseci prije

Takvih,uvijek,ima,

Jomla
7 mjeseci prije

Peta kolona je najčupaviji protivnik! 

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI