Krimski most ponovo otvoren za saobraćaj nakon eksplozije

Krimski most
14 komentara

Drumski saobraćaj na Krimskom mostu, koji je ranije u subotu oštećen u eksploziji kamiona, djelimično je nastavljen, a očekuje se da će vozovi krenuti kasnije uveče.

„Nastavljeno je kretanje vozila duž Krimskog mosta. Trenutno je saobraćaj otvoren za automobile i autobuse uz punu proceduru inspekcije“ , objavio je šef Republike Krim Sergej Aksjonov na Telegramu.

Vozačima kamiona se savjetuje da koriste trajektni prijelaz Kerč, dodao je.

Ministarstvo saobraćaja Rusije saopštilo je da je na mostu ponovo otvoren drumski saobraćaj, sa jednom trakom za saobraćaj naizmjenično u oba smjera.

Nakon početne procjene štete na željezničkoj pruzi mosta, ministarstvo je saopštilo da će „organizacija kretanja prvih vozova biti obezbjeđena do 20 časova po moskovskom vremenu“.

Ranije u subotu, ruski istražni komitet saopštio je da je eksplozija kamiona na mostu izazvala zapaljenje sedam rezervoara goriva u vozu koji je išao ka Krimu. Pretpostavlja se da su tri osobe preminule od posljedica incidenta.

Sveruski savez osiguravača procjenio je štetu nanetu mostu na 200-500 miliona rubalja (3,2 do 8 miliona dolara).

Kijev, uprkos tome što su najviši zvaničnici proslavljali eksploziju, ne preuzima odgovornost. Ipak, estonski ministar spoljnih poslova Urmas Reinsalu čestitao je „ukrajinskim jedinicama za specijalne operacije za koje se vjeruje da stoje iza ove operacije“.

Od pokretanja ruske vojne operacije u Ukrajini krajem februara, razni ukrajinski zvaničnici su obećavali da će napasti Krimski most. Kijev posmatra poluostrvo kao sopstvenu teritoriju koja je nezakonito „aneksirana“, uprkos činjenici da je region velikom većinom glasao za ponovno ujedinjenje sa Rusijom nakon puča na Majdanu u Kijevu 2014.

KrimKrimski mostrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mladen
1 godina prije

Brzo su ga napravili,svaka cast.

hiber
1 godina prije

Radi jedna traka za osobna vozila. Međutim, jedino je jasno da je cestovni most skupo plaćeno konstrukciono sranje na muljevitom tlu, a ne strateški most.

Nekoime
1 godina prije

Na SKY news-u se već hvale kako je u pitanju bila specijalna operacija. Gdje će medo uzvratiti? Sigurno je samo kako hoće, i to gadno. Zasada su sve anglosaksonske tvrtke izbačene s naftno-plinskih bušotina Sakhalin 1 & 2.

tihobl
1 godina prije

I Antonovski most jos uvijek stoji nakon 3 mjeseca gadjanja. Vrijednnost utrosenih raketa je tolika da su mogli zavrsiti most u Zaporozjukoji je zapocet prije 20 godina.

Schwarze Hunderte
1 godina prije

I eto . Svako cudo u 3 dana 😁 .

Jomla
1 godina prije

S obzirom na realizaciju (samoubilačka akcija), ne bih isključio ISIL… Rusija im se zamjerila, jbg…

Optimista
1 godina prije

Mišo, vlakovi voze jos od sinoć navecer 😀
Znamo da si u soku I volonter, ali potrudi se, brate, u tom prepisivanju

Tupko Glupko
1 godina prije

Da vidimo, rijeka Dnjepar presijeca Ukrajinu na dva dijela, i ima dosta mostova.
Moja je pretpostavka da će Rusi razoriti modernim dalekometnim projektilom jedan od većih.
Da im vrate, pokažu vojnu moć i da otežaju dovoz novog NATO oružja u ratnu zonu.

Max
1 godina prije

Efikasan popravak.

Nena
1 godina prije

Skupo će platiti ko god da je pokušao da sruši most..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI