Kuleba: Bilo bi “samoubojstvo” odbiti kandidaturu Kijeva za ulazak u NATO

Kuleba - Nato i Ukrajina
34 komentara

NATO bi trebao izvući lekcije iz prošlosti i ne osujećivati težnje Kijeva da se pridruži savezu kao što je to učinio prije 15 godina po nalogu bivše njemačke kancelarke Angele Merkel, rekao je u petak ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitrij Kuleba.

“Nemojte ponoviti pogrešku koju je kancelarka Merkel napravila u Bukureštu 2008. kada se žestoko protivila bilo kakvom napretku prema članstvu Ukrajine u NATO-u”, ustvrdio je ministar u intervjuu za medijsku grupu Axel Springer u Berlinu.

Godine 2008. države NATO-a odlučile su protiv Ukrajine dati Akcijski plan za članstvo (MAP), putokaz kako postati punopravna članica vojnog bloka predvođenog SAD-om. Merkel, koja se povukla iz politike 2021., od tada je branila svoje protivljenje davanju MAP-a Ukrajini i odbila je osuditi svoju prošlu politiku prema Rusiji.

Kuleba je inzistirao da će “nakon završetka rata za Europu biti samoubojstvo ne primiti Ukrajinu u NATO jer će to značiti da će opcija … rata ostati otvorena.” Ukrajina je službeno podnijela zahtjev za članstvo u NATO-u u rujnu 2022., nekoliko mjeseci nakon što je Rusija pokrenula svoju vojnu operaciju u susjednoj državi.

Kulebini komentari dolaze uoči summita NATO-a koji bi se trebao održati sredinom srpnja u Vilniusu u Litvi. Ukrajinski dužnosnici rekli su da predsjednik Vladimir Zelenski neće prisustvovati događaju ako Kijevu ne bude pružen konkretan put prema članstvu.

“Ono što tražimo je pokretanje postupka”, rekao je nedavno Igor Zhovkva, jedan od pomoćnika Zelenskog.

Rusija se usprotivila članstvu Ukrajine u NATO-u, navodeći neutralnost Ukrajine kao jedan od uvjeta za trajni mir između dviju zemalja. Moskva je opetovano rekla da širenje NATO-a na istok vidi kao prijetnju svojoj sigurnosti.

Dmitrij KulebaNATOukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
34 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zagorje
10 mjeseci prije

Ukrajinci su dobili svoju drzavu 91 Bez ispaljenog metka i koji vrag im nije dao mira?

Adriana
10 mjeseci prije

A ovaj lik je vic-maher.

NOVI STARI
10 mjeseci prije

znači..ubit ćemo se ako njih ne primimo?!? jebo lud zbunjenog!

tatamata
10 mjeseci prije

ovaj stvarno trazi da se rusi ponovo zapute put kijeva ,,, a prvi bi petama dao vjetra

Ducky
10 mjeseci prije

Još jedan genocidni huškač rata.

Koko
10 mjeseci prije

The Ukrainian junta keeps saying that the condition for negotiations is reaching some of their 1991 borders. These are the borders of the regions of Russia and once the provinces of the Russian Empire, and not the mythical Ukraine,” Medvedev claimed on Telegram. “Ukraine is the Sannikov Land founded by Lenin. Was not for long and disappeared from the map. There is no such land,” he added, stressing Kiev is an “occupied” Russian city.

NOVI STARI
10 mjeseci prije

ma cvili šmokljan

Roccos
10 mjeseci prije

Bem ti,al su razmazili ove ukro konjine,sad samo što ne traže ptičjeg mlijeka.Iskreno navijam da ih preko svih redova i propisa prime u EUtopiju kad je već toliko žarko žele,rezultat je da ćemo imati urnebesni kaos od raspada Eu,a možda je to zapravo i planirano.

Nekoime
10 mjeseci prije

NATO bez Ukrajine je kao riba bez bicikla.

Lupo
10 mjeseci prije

Ukrajina je ukradena ruska zemlja

MrKamenjarac
10 mjeseci prije

….OBAJ JE JEDAN OBICAN BRISELSKI DUPELIZAC;ZVALA POLJSKA….svabovi ih nemogu izvuci iz guzice;ZAGLAVILI SE ZAJEDNO SA NAMA HRVATIMA…..

Max
10 mjeseci prije

Zato već počinjavaju samoubojstvo služeći NATO.

Koko
10 mjeseci prije

Ukrajinska hunta stalno govori da je uvjet za pregovore dosezanje nekih njihovih granica iz 1991. godine. To su granice regija Rusije i nekada provincija Ruskog carstva, a ne mitske Ukrajine”, ustvrdio je Medvedev na Telegramu. “Ukrajina je zemlja Sannikova koju je osnovao Lenjin. Nije bio dugo i nestao je s karte. Ne postoji takva zemlja”, dodao je, ističući da je Kijev “okupirani” ruski grad.

Zvone
10 mjeseci prije

Ukrajina če uči u NATO a Rusi ništa Sad, ili su potpune budale ili rukovodstvo Rusije radi u korist zapadnih globalista protiv sopstvenog naroda.

Ivan
10 mjeseci prije

Daj odjebi u tri PM i ti i cijela Ukrajina..

Objektivno
10 mjeseci prije

Prije ruski rulet.

Marmel
10 mjeseci prije

Treba od Poljske napraviti veliki Parkplatz,nije Hitleru ni Staljinu uspjelo,nadam se da ce to ovaj put rusi napraviti

Stipe
10 mjeseci prije

Ovaj čovjek je teži debil ili je samo lutka na koncu.

ForSale
10 mjeseci prije

Samoubojstvo za koga???

Darko
10 mjeseci prije

Jeba ti pas mater, vas sve treba izvesti pred streljački vod a ne u NATO. Po čemu ste vi kreteni zaslužili da vas mi financiramo i branimo kroz NATO? Mislite za to što ste deset godina ubijali i razarali nacionalne manjine i njihove gradove po istoku Ukrajine? Vama treba suditi isto kao i Hitlerovim zločincima ali ne dozvoliti da se Zelenski na kraju samozapali kao Hitler i ako izbjegne kaznu..

BlueZg
10 mjeseci prije

A kako on misli jadan da će taj rat završiti?! Izgubio pola države i još se nečemu nada… Optimist je, nema što.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI