Liberalni svjetski poredak mora biti uništen

Viktor Orban EU
39 komentara

Zapadna liberalna hegemonija je propala i mora biti uništena, izjavio je u četvrtak mađarski premijer Viktor Orban, sugerirajući da bi se mogla okončati već ove godine.

Obraćajući se na Konzervativnoj konferenciji političke akcije (CPAC Hungary) u Budimpešti, Orban je kritizirao postojeći “svjetski poredak zasnovan na progresivnoj liberalnoj hegemoniji”, rekavši da je iznjedrio brojne ličnosti koje “nisu sposobne da budu lideri”, a čak i “takmičari ljepote” znaju više o miru nego oni.

Optužio je liberalne političare da grade “hegemonističku ideološku kontrolu kojoj se svi moraju pokoriti” umjesto stvarnog upravljanja, dok pretvaraju “državna tijela u oruđe ugnjetavanja”. Takve snage su opasan neprijatelj čije vrijeme se bliži kraju, tvrdi Orban.

“Progresivni liberali osjećaju opasnost, kraj ove ere znači i njihov kraj”, ustvrdio je premijer. Njihova dominacija mogla bi biti prevaziđena već ove godine, predviđa Orban, pozivajući se na predstojeće izbore za Evropski parlament i američke predsjedničke izbore.

“Zagovornici starog svijeta sjede u Briselu, a iako nije moja stvar da se miješam u američku politiku, bojim se da i oni sjede u Washingtonu. Ovo je ono što radimo ove godine. Ove godine ćemo pokušati da ih otjeramo”, rekao je mađarski premijer.

Ove godine, ako Bog da, možemo okončati neslavnu eru zapadne civilizacije. Možemo okončati svjetski poredak izgrađen na progresivnoj liberalnoj hegemoniji. Progresivni liberalni svjetski duh je podbacio. To je dalo svjetski rat, haos, nemire i uništene ekonomije.

Prema Orbanu, svjetski poredak u nastajanju će se temeljiti na istinskom suverenitetu, a zemlje će voditi svojim stvarnim nacionalnim interesima, a ne globalnom ideologijom.

„Neka dođe era suvereniteta, vratimo se miru i sigurnosti. Učinimo Ameriku ponovo velikom, učinimo Evropu ponovo velikom”, zaključio je.

eumađarskaOrbanSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
39 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Koja
10 dana prije

Kasno je, šteta je nepopravljiva! No, tako je izgleda moralo biti, da

Prst palac
10 dana prije

Zahvaljujuci njoj I Sorošu dosao do vlasti I bogatstva…

Josip
10 dana prije

Orban je uvijek u pravu i vidi tri koraka ispred kretena koji vode EU u provaliju. Sad samo da jos ona krmuzina Ursula uvede sankcije Kini i Europa je u blatu do grla. Pitam se pa kakve to glupace dovode u politiku?

držnedaj
10 dana prije

Viktore nema to veze sa liberalom i svjetskim redom! To što sad proturavaju zapadne imperijal Lobby propagande je čisti satanizam.

Bond cigarete Bond
10 dana prije

Orban je nekada bio liberal.
Bio potpredsjednik Liberalne internacionale.
Predsjednik “NAI” (nove atlantske inicijative)
Orban je dobio stipendiju na koledžu Pembroke u Oxfordu, koju je financirala Zaklada Soros koja ga je zaposlila na pola radnog vremena.

Viktor je 1985 počeo svoju karijeru tako što je osnovao časopis koji je financiran od G. Sorosa a kasnije postao službeni list njegove stranke.

Bliski prijatelj Benjamina Natanyahua.
Kažu najbolji od svih europskih političara.

Čovjek koji maše zastavama Velike Mađarske.

Čovjek koji lako mjenja dresove. Oportunist.

nastran
10 dana prije

nije da ga volim..u pravu je…nama vladaju budaletine, luđaci, kretenčine, degenerici i ostali koji su klimavci za dobre plaće..čast rijetkim iznimkama….i sad ajmo glasat za europarlamentarce????

Steve
10 dana prije

Čini mi se, a i pribojavam se toga, da će na kraju jedino što će biti great again, biti hazarska hegemonija

tihobl
10 dana prije

Komunisti su bili pametniji – kad su vidjeli da je dosao kraj pustili su da se komunizam urusi. Ovi samo produzavaju agoniju.

Ivan Bgd
10 dana prije

Kako su smesni ovi botovi sto placu jer je izdao Sorosa 😂.
Vise bi voleli da je ko Trudo, Makron i slicni pajaci.

Max
10 dana prije

Bitt će uništen.

Jere
10 dana prije

Auuuuu….ovo je “crvena linija” za plutokrate, za koju ne vjerujem da će ovi tolerirati, kao što su mu (donekle) tolerirali sve do sada, smatrajući ga marginalnom i bezopasnom pojavom u inače totalno lakejskoj Europskoj Unij. Ne zato što oni i sami ne vide ono što je on rekao, ali kako je on to sebi mogao dozvoliti da uzburkava ono još malo slobodnih umova u Europi prije nego što su aspiranti na svjetsku vladu uspjeli dovršiti proces potpunog porobljavanja istih? Očekuje se neka “obojena revolucija” u Mađarskoj.

xyz
10 dana prije

Zapadna pljačkaška i genocidna hegemonija je na izdisajima. Uništava se sama. Samo još ljudi treba da progledaju iz fantazija i uvide stvarnost.

Dokurčilomi
10 dana prije

Ne razumijem zašto bi Amerika trebala biti velika a ne npr. Kina, Brazil, Francuska, Sirija, Japan ……?

Nesko
9 dana prije

Ne treba biti previše pametan pa to reći jer neoliberalizam je u osnovi autodestruktivan i raspao bi se sam od sebe kako god pre ili kasnije. Samim unistenjem vremenim srednje klase potrošača, dobili bi samo super bogatu elitu i sirotinju i tu je kraj. Može li liberalni kapitalizam bez potrošača. Nemoze naravno. I tačka.

Red Dog
9 dana prije

Uf…
Teske reci u samoj jazbini monstruma.
To je kao reci Hitleru u Vucijoj Jazbini da nacizam mora biti unisten.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI