Lider američkih republikanaca optužuje Bidena za laž

Joe Biden
10 komentara

Američkom predsjedniku Joeu Bidenu nije potreban akt Kongresa za zatvaranje južne granice zemlje s Meksikom, napisao je predsjednik Predstavničkog doma Mike Johnson u objavi na X (bivši Twitter) u subotu, kritizirajući predsjednika zbog njegovog odobravanja Senatskog ” graničnog sporazuma”. ”

Bajden može jednostrano okončati rekordno veliki broj ilegalnih prelazaka izvršnom mjerom. Pozvao je predsjednika da “počne korištenjem širokog pravnog ovlaštenja koje već posjeduje” da “preokrene katastrofu koju je stvorio”.

Polazne tačke bi mogle uključivati ​​”okončanje hvatanja i oslobađanja, prestanak eksploatacije ovlasti za uslovni otpust, ponovno uspostavljanje programa Ostani u Meksiku, proširenje upotrebe ovlaštenja za ubrzano uklanjanje i obnavljanje izgradnje graničnog zida”, nastavio je Johnson. Napomenuo je da je ova rješenja već nekoliko puta predlagao Bajdenu.

Većina Johnsonovih predloženih rješenja uključuje ponovno uspostavljanje politike Bidenovog prethodnika Donalda Trumpa, koji vodi kampanju za povratak u Bijelu kuću 2024. na platformi koja uključuje zatvaranje granice prvog dana ovog predsjedništva i deportaciju ogromnog broja ilegalnih stranaca.

Poput Johnsona, Trump je ismijao ideju da je Bajdenu potrebno odobrenje Kongresa kako bi smanjio bujicu ilegalnih imigranata koji preplavljuju SAD s juga. Bivši predsjednik je tvrdio da mu nije bio potreban “nacrt” za osiguranje granice tokom svog vlastitog predsjedavanja.

Bajden je u petak pohvalio zakon kao “najčvršći i najpravedniji set reformi za osiguranje granice koju smo ikada imali u našoj zemlji”, objasnivši da će mu to dati “novo hitno ovlaštenje da zatvori granicu kada ona postane preopterećena”. Priznao je da je američko-meksička granica “probijena”, potvrđujući da je “davno prošlo vrijeme da se to popravi” i obećavši da će odmah koristiti svoja nova “ovlast za hitne slučajeve” ako zakon bude usvojen.

Johnson je ranije u pismu u petak upozorio svoje republikanske kolege da će granični sporazum biti “mrtav po dolasku” u Dom ako su detalji koji se izvještavaju u medijima tačni. To bi bilo uprkos tome što republikanci u Senatu daju zeleno svjetlo na zakon. Rečeno je da se takozvanim sporazumom o imigraciji finansira granična kontrola u zamjenu za veću vojnu pomoć Ukrajini, čemu su se mnogi republikanski poslanici žestoko protivili.

Prema Washington Postu, zakonski paket će omogućiti do 5.000 ilegalnih prelazaka dnevno prije nego što se novim dolascima uskrati pristup sistemu azila, što je jednako 150.000 nezakonitih prelazaka mjesečno ili 1,8 miliona godišnje. Migranti koji bi bili uhvaćeni da ulaze nakon ovog broja bili bi odmah protjerani, a zahtjevi za azil bi se ponovo otvarali tek kada bi dnevni broj prijelaza bio ispod 3.750.

Američka carina i granična zaštita prijavila je rekordnih 302.024 susreta na južnoj granici SAD u decembru 2023. godine, pri čemu se velika većina – skoro 250.000 – dogodila između ulaznih luka, odnosno ilegalno.

BidenJohnson MikeSADTrump
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
2 mjeseci prije

Današnjoj generaciji se obija o glavu što ne želi na izbore ili glasaju za klaunove poput ovoga. Gdje to može dovesti, vidimo na primjeru Ukrajine, Zelenskoga i njegove partije “Sluga naroda” koja samostalno ima većinu i vlast u njihovom parlamentu neprekidno pet godina. Masovno umiru, masovno iseljavaju, masovno postaju invalidi, masovno osiromašuju, bez mogućnosti pobjede, bez mogućnosti da smijene svoju vlast izborima, a sve zbog svog (ne)glasanja na izborima. Ovo je ujedno i poruka onima koji ne izlaze na izbore jer “su svi oni isti”. Ove godine u Hrvatskoj se bira predsjednik, zastupnici u Saboru i biramo naše zastupnike u EU parlamentu. Svi mogu vidjeti kakva se politika trenutno vodi u EU i čemu se strijemi. Pouke rata otprije 30 godina i što je bilo nakon njega kod nas se izgleda nisu naučile, što se vidi i po izlaznosti na izbore zadnji puta (za Sabor 44%, za EU parlament 29%).… Čitaj više »

Bosna
2 mjeseci prije

Za one koji ne mogu zamisliti da u Americi ima nepravde. O zatvorskom radu koja je povezala stotine milijuna dolara vrijednosti poljoprivrednih proizvoda na robu prodanu na otvorenom tržištu. Oni su među najugroženijim radnicima u Americi. Ako odbiju raditi, neki mogu ugroziti svoje šanse za uvjetni otpust ili se suočiti s kaznom poput slanja u samicu. Također su često isključeni iz zaštite koja je zajamčena gotovo svim ostalim radnicima s punim radnim vremenom, čak i kada su ozbiljno ozlijeđeni ili ubijeni na poslu. Roba koju ti zatvorenici proizvode završava u opskrbnom lancu vrtoglavog niza proizvoda koji se nalaze u većini američkih kuhinja, od žitarica Frosted Flakes i hrenovki Ball Park do brašna Gold Medal, Coca-Cole i riže Riceland. Nalaze se na policama gotovo svih supermarketa u zemlji, uključujući Kroger, Target, Aldi i Whole Foods. A neka se roba izvozi, uključujući i zemlje kojima je zabranjen ulazak proizvoda u SAD zbog… Čitaj više »

Max
2 mjeseci prije

Onda otvoreno laže jer ne vjerujem da Bidenov tim ne zna za to, nego ciljano obmanjuju.

abc
2 mjeseci prije

Politika i jest način kako ljude ubjediti lažima.

crodaemon1
2 mjeseci prije

do 5.000 ilegalnih prelazaka dnevno  koje ruganje

abc
2 mjeseci prije

tTko kontrolira američke vijesti? (Od 65 viših rukovoditelja glavnih novina i novinskih časopisa, 42 su aškanazi Židovi ili imaju supružnike Židovke. Ovo je brojčana zastupljenost od 65%.

izjavijo je Sheldon Wolin
2 mjeseci prije

“Amerika je izopačena totalitarna nacija”. 

Max
2 mjeseci prije

Opet je počela.

Darko
2 mjeseci prije

Biden laže čim otvori gubicu..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI