Lider američkih republikanaca poziva na istragu velikih tehnoloških kompanija

kevin McCarthy
6 komentara

Republikanska stranka mora biti spremna da istraži neke od najvećih američkih tehnoloških firmi, rekao je vođa manjine u Predstavničkom domu Kevin McCarthy, kao odgovor na nedavno objavljene dokumente koji pokazuju da je Twitter prikrivao informacije koje su štetile Joeu Bidenu 2020.

McCarthy je u subotu rekao da će nova republikanska većina “dobiti odgovore za američki narod” o naporima Twittera da “ućutka istinu o laptopu Huntera Bidena samo nekoliko dana prije predsjedničkih izbora 2020.”. To će se dogoditi kada GOP preuzme kontrolu nad Predstavničkim domom u januaru, naglasio je McCarthy.

Dokumenti koje je u petak objavio novi izvršni direktor Twittera Elon Musk pokazuju napore najvišeg osoblja platforme odozgo prema dolje da suzbije širenje članka New York Posta u kojem se navodi da je Joe Biden sudjelovao u brojnim shemama pay-to-play sa strancima svog sina poslovne kontakte dok je bio potpredsjednik SAD-a. Twitter je zabranio dijeljenje linkova na priču, čak i u privatnim porukama.

Facebook je također poduzeo akciju da cenzurira priču o Hunteru Bajdenu, a izvršni direktor Mark Zuckerberg je kasnije rekao da mu je to naložio FBI.

Pojavljujući se na Fox News u nedjelju, McCarthy je pozvao GOP da pogleda dalje od Twittera.

“Sada moramo početi gledati na Facebook, na Google. Ovo je sada postalo oružje Demokratske stranke, oružje Bajdenove administracije” , rekao je. Budući predsjednik Predstavničkog doma također je pozvao na istragu desetina bivših obavještajnih službenika koji su lažno tvrdili da priča o Hunteru Bajdenu ima “sve klasične oznake ruske informativne operacije”.

„[Demokrate] su takođe koristile obaveštajnu zajednicu da lažu američku javnost. Trebaju li ti ljudi zadržati svoje dozvole? Treba li tim ljudima i dalje biti dopušteno da imaju informacije?” pitao.

“Iskoristili su sve ruke ne samo vlade, već su preuzeli i poslove da lažu američku javnost”, nastavio je McCarthy. “Ovo je samo početak. Sve ovo će se zadržati.”

Izvršni direktori Facebooka, Twittera i Googlea već su bili pozivani na Capitol Hill na saslušanja, dok su demokrate grickale tehnološke šefove na njihovim naporima da suzbiju takozvane “dezinformacije”, republikanci ih optužuju za nepravednu cenzuru konzervativnog sadržaja, a članovi obje strane osuđuju ove firme zbog navodnog kršenja antimonopolskih zakona. 

republikanciSADTehnološke firme
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 godina prije

Neka bude.

eukolonija
1 godina prije

Problem je mnogo kompleksniji od cenzure u slučaju laptopa Huntera Bidena. Ovaj problem sa laptopom trenutačno je najkrupniji ali nije jedini. Kađa izbora. U nekim od prepiski se nalazi sugestija filmskoj industriji u Hollywoodu da neki glumci ne mogu dobiti uloge u filmovima itd. Do kojih su oni razina i pikanterija silazili da bi ućutkali američki narod. Klasična teroristička diktatorska profašistička hunta je na vlasti u Americi

eks
1 godina prije

Demokratska stranka je leglo zla.

CroExit
1 godina prije

Pa ti Republikanci su farsa k’o i HDZ i SDP kod nas, oko svih “globalističkih agendi” se slažu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI