London objavio svoje dokaze o ruskoj krivnji u slučaju Skripal (FOTO)

Britanija
79 komentara

U Moskvi je britansko veleposlanstvo 22. ožujka održalo prezentaciju dokaza o ruskoj krivnji u slučaju Skripal, trovanja bivšeg ruskog obavještajca i njegove kćerke u Salisburyu 4. ožujka koje je dovelo do najvećeg zaoštravanja odnosa Zapada s Rusijom proteklih godina.

Međutim, ispostavilo je da su navodni dokazi ruskom sudjelovanju u slučaju Skripal, koje su predstavnici stranih veleposlanstava dobili u britanskom veleposlanstvu u Moskvi 22. ožujka, zapravo priča Londona s ranijim izjavama o ovom slučaju i nikakvih dokaza zapravo nema.

Dokument od šest stranica s dokazima je naknadno objavljen u medijima, a Rusiju se proglašava “krivom bez ikakve sumnje” za trovanje bivšeg pukovnika ruske službe GRU  Sergeja Skripala. No, ovi britanski argumenti još uvijek ne sadrže ni trag dokaza, iako je proglašen kao dokument od ključne važnosti, koji je kao takav podijeljen diplomatskom osoblju brojnih zemalja u Moskvi.

Taj je dokument 22. ožujka primilo 80 visokih predstavnika inozemnih veleposlanstava u Moskvi. Uručio im ga je osobno britanski veleposlanik u Moskvi Laurie Bristow. Američki veleposlanik u Rusiji,  Jon Huntsman, u ponedjeljak je ovu prezentaciju nazvao “vrlo uvjerljivom”.

Ruska strana, koju se optužuje kako je bez sumnje kriva za trovanje Sergeja i Julije Skripal, nije pozvana na prezentaciju.

Dokument sadrži šest stranica. Na prvoj je samo grb Ujedinjenog Kraljevstva, datum i natpis “Incident in Salisburyu”. Druga stranica je kronologija incidenta od 4. ožujka, pa do 20. ožujka, odnosno protjerivanja 23 ruska diplomata iz Londona. Tu je i karta Salisburya iz britanskog tiska koja prikazuje mjesta povezana sa slučajem Skripal.

izvjestaj Skripal 1
FOTO – Drugi slajd službene prezentacije dokaza o “ruskoj krivnji”

Treći slajd pod nazivom “Nova faza ruske agresije” opisuje bojni otrov “Novičok” i da ga je otkrio vojni kemijski laboratorij “Porton Down” koji se nalazi pored Salisburya, što nije točno, jer su znanstvenici u tom laboratoriju u konačnom izvješću napisali kako se radi o “vrsti” bojnog otrova iz serije “Novičok”, koji je svojevremeno razvijen u Sovjetskom Savezu.

No, dokument sadrži aktualni, ali još uvijek neutemeljeni izraz “Bez sumnje je odgovorna Rusija.” Tvrdi se “kako niti jedna druga zemlja istovremeno nije imala mogućnosti, namjere i motive za trovanje Skripala”, iako je Skripal s britanskim obavještajcem iz službe MI6 radio na izradi lažnog “Dosjea Trump”, kao što smo opisali u jučerašnjoj analizi.

Također je naznačeno “kako Rusija nije pružila nikakve dokaze o svojoj neuključenosti u slučaj”.

izvjestaj Skripal 2
FOTO – Dio koji govori o navedenim “dokazima o ruskoj krivnji”

Četvrti slajd na prezentaciji je najobičnije pojašnjenje kako bojni otrov “Novičok” utječe na organizam, kao i statistike o žrtvama i onima koji su uključeni u incident. Dakle, nešto što i sami možete naći na internetu ili na stranicama Wikipedije.

izvjestaj Skripal 3
FOTO – Na prezentaciji je britansko veleposlanstvo u Moskvi koristilo pojašnjenje kako “Novičok” utječe na ljudski organizam

Peti slajd je “popis neprijateljskih akcija Rusije”, počevši od “ubojstva Aleksandra Litvinenka”. London je ukupno naveo 12 “neprijateljskih akcija Rusije” na teritoriju Velike Britanije, Sjedinjenih Država, Gruzije, Crne Gore, Estonije, Njemačke i Danske, kao i obaranje malezijskog zrakoplova nad Ukrajinom, za što je također “kriva Rusija”.

izvjestaj Skripal 4
FOTO – Sve “neprijateljske akcije Ruske Federacije”

Posljednji slajd govori o mjerama koje su poduzele britanske vlasti.

Veleposlanstvo Velike Britanije nije predstavilo nikakve nove informacije o slučaju. Ne zna se le li ova prezentacija identična “dokazima” koje je Britanija predstavila na summitu EU, na temelju kojih su na kraju donesene odluke o protjerivanju ruskih diplomata. Međutim, ovo je prvi takav dokument koji je prikazan javnosti.

Službeni predstavnica ruskog Ministarstva vanjskih poslova izjavila je kako je objavljivanje ovog dokumenta “neuspjeh” britanske premijerke Therese May.

“Otkrivena je najveća manipulacija svjetskim javnim mnijenjem u koju  su uključene britanske vlasti. Ocijenite sami. Na temelju šest slika su donesene su odluke o odgovornosti jedne države za kemijski napad”, napisala je na svom Facebooku Marija Zaharova.

Ranije u utorak, Zaharova je rekla kako Moskva od američkog i britanskog veleposlanstava ne traži da joj dostave “informacije iz britanskog tiska” o slučaju trovanja Skripala i njegove kćeri Julije.

Unatoč svemu, oko dvadesetak zemalja EU, Ukrajina , Sjedinjene Države i Kanada, naknadno i Australija, najavile su protjerivanje ruskih diplomata. Kremlj je rekao da će Rusija odgovoriti na protjerivanje po principu reciprociteta. Zapadne zemlje tvrde kako su dokazi koje im je pružilo Ujedinjeno Kraljevstvo dovoljno uvjerljivi “kako se s visokom vjerojatnošću Rusija može smatrati umiješanom u slučaj”.

Dokazi koje su dobili diplomati 80 zemalja akreditirani u Moskvi su ovi. Prosudite sami.

UK Briefing pdf

GRUMarija ZaharovaMayNATONovičokPorton DownSankcijeSkripal
Pretplatiti se
Obavijesti o
79 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
mars
6 godine prije

A ja mislio opet javno mašu epruvetom s praškom za veš, ili bočicom rastvora sode bikarbone!

Riddick
6 godine prije

Vrlo neozbiljan dokument na nivou seminarskog rada , na fakultetu kada vam profesor postavi konkretnu temu a vi okolišate i ne dotaknete se suštine , ako je blag profesor daće vam šesticu ako ne oboriće vas.
I interesantno je da je taj nesretni Skripal pomogao pisanje lažnog izveštaja , pa su ga kasnije iskoristili za drugi projekat blaćenja bukvalno fizički iskoristili njega i njegovu ćerku.
Ovo će valda uterati strah u kosti Rusima kolaboracionistima kojih još ima.
Mislim da ovaj incident ima isti rukopis kao i hemijski napadi u Siriji , obaranje aviona u Ukrajini i mnogi drugi slučajevi.

Petar Veliki
6 godine prije

Ovo je još slabije od onog Powellovog mahanja sa epruvetom. Nema čak ni slike Škripala i njegove čerke. Litvenka su pokazivali svaki dan. Koji amateri jim rade na propagandi. 🙂

Ana
6 godine prije

Pa lakse bi im bilo protresti malu zlocestu bocicu s bijelim prahom i reci da je to dokaz oruzja za masovno unistenje.

Laki Topalović
6 godine prije

I to su došli gledati diplomati iz 80 zemalja, Ja mislim da su svi izašli vanka i rekli “Ovi su ludi majke mi moje!” To bi i ja napravio, škarama izrezao članke iz britanskog tiska.

Laki Topalović
6 godine prije

Nu čak i Crne Gore i đetića, koji su pretrpjeli pokušaj ruskog državnog udara, hahahaha….. Ludilo, ma ne treba o ovome više ni pisati.

žrec
6 godine prije

A gdje je slide da su Rusi izabrali Trumpa i Brexit?

xbe
6 godine prije

Ima jedna drevna kineska priča o propagandi:
Zhao Gao je bio čovjek gladan moći i odlučio je u potpunosti kontrolirati čitavu vladu. Doveo je jelena na sastanak dvorjana generala itd… Pokazao je jelena ispred cara i svih službenika te rekao kako je to izvrstan konj. Car koji je smatrao Zhao Gao-a mudrim učiteljem i vjerovao mu potpuno oko svega, mislio je u sebi da je to jelen kao i mnogi službenici. Neki su se bojali Zhao Gao-a, ali vidjevši kako car također smatra jelena konjem, nisu rekli ništa. Drugi su se složili da se radi o konju. Zhao Gao je pobio sve koji su šutjeli ili nazvali jelena jelenom.

Ivo Lola
6 godine prije

Ako je tko otrovao Škripala i kćer, onda su to učinili sami Britanci uz suglasnost NATO pakta i američke CIA-e. Škripalo se spremao da napusti Britaniju i vrati u Rusiju, a svoj povratak je htio kupiti saznanjima o fabrikaciji lažne afere o navodnom ruskom miješanju u američke izbore, o stvarnim osobama sa imenom i prezimenom iz MI6 koji su izmislili sve detalje false flag operacije. Zapad se plaši da će usljediti masovan povratak u Rusiju odbjeglih sovjetskih špijuna od kojih neki imaju ozbiljne informacije o zapadnoj vojnoj nespremnosti i dugoročnim političkim planovima. Škripalo je trebao biti primjer svima onima koji imaju namjeru vratiti se u Rusiju.

Kajzer Soze
6 godine prije

wow kakvi neoborivi dokazi 🙂 dostojni kojota iz crtića o ptici trkačici 🙂
Već sam pisao da se ovo svodi na onu čuvenu rečenicu Colina Powella u UN-u pred napad na Irak ,,Nije na nama da dokazujemo da Irak ima oružije masovnog uništenja već na Iraku da ga nema” ( što je normalno nemoguće jer druga strana uvjek može da tvrdi da ga imaš )
Znači isti zaključak proizilazi i iz ove rečenice ,,Također je naznačeno “kako Rusija nije pružila nikakve dokaze o svojoj neuključenosti u slučaj”

zwizdan007
6 godine prije

Naovaj način i ja mogu uvjerit cili svit da san jeba Naomi Campbell.

Micko
6 godine prije

Dokaze poslao Bujenec.

istina boli
6 godine prije

Ljudi moji dragi, pa ovo je uvreda za zdrav razum svim normalnim ljudima. Pa ovo je stvarno dno dna. I mali Gogo iz moje ulice ne puši ovakve fore. Zapad. Hrać. Pljuc

davor
6 godine prije

Ovo je u rangu Netanyahuovog mahanja u UN-u sa crtežom iranske atomske bombe.

Ive
6 godine prije

Theresa May: Tko vama bjednici daje pravo da odbijate istinu koju vam ja ponudim, Ono sto ja kazem je istina koju ne treba dovoditi u pitanje a jos manje provjeravati.
Njoj se nesto pomijesalo u glavi treba pod hitno psihijatrijsko vjestacenje.

Nino
6 godine prije

Nemojmo im vjerovati i vjerojatno smo u pravu kad im nevjerujemo,ali je Bush u ono vrijeme nagovorio Blaira da slično govori o Iraku i oružju za masovnu destrukciju,pa uništiše Irak,a potom još 10 tak zemalja.Naknadno je i Velika Britanija,a i Tony Blair izjavio da je bio “ubjedjen”,”siguran” itd,pa što se dogodilo;ništa.Pobijeno desetke miliona ljudi,zemlje vračene u kameno doba,izbjeglice omražene u EU,a istim sistemom se širi i slučaj tog dvostrukog špijuna i njegove kčeri.Svi sumnjamo,ali što ako ona britanska ljepotica nagovori NATO,pa krene u ludu misiju uništavanja Rusije,a onaj seksualni manijak je bude slijedio,pizdolizje iz Francuske če biti uz njih,a Merkelica mora podržati ludjake,jer je i danas proganja duh prošlosti iz 30-tih godina.Ostala sitnež,ma tko ih što pita imaju poslat svoju vojsku tamo gdje im se kaže i gotovo.

MilanCZ
6 godine prije

Maria Zacharova im odgovorila,previdite na googlu Ну вот и всё! «Коммерсант» раздобыл те самые секретные материалы , на основании которых США и страны ЕС приняли решение о высылке российских дипломатов, согласившись с обвинениями Лондона в адрес России о якобы причастности к «делу Скрипалей».
Это провал Терезы Мэй. Раскрыта крупнейшая манипуляция мировым общественным мнением, в которой замешаны власти Великобритании.
Оцените. На основе 6 картинок приняты решения ответственности государства в химической атаке.
Сами картинки представлены в приложении. Для тех, кого интересует перевод – статья в
https://www.kommersant.ru/doc/3586195

MilanCZ
6 godine prije

Sutra London ceka vesleo iznenađenje a Putin ce osobno to objaviti,drzte si gace Mayjova I Johansone i jos neki,biti ce vam veselo sutra.

Radomir
6 godine prije

Kod na se kaze plasis babu debelim kurcem.

Zadranin
6 godine prije

Kad te Zaharova “popljuca”, i pametnom dosta.
Pljuc.

Edo
6 godine prije

Pa ovo je prestrašno! Znači s ovakvim “dokazima” (čuj dokazi na slajdovima, ppt hahaha) mogu potaknuti silu država na ovakve neprijateljske akcije. Onda s malo boljim scenarijem i grafičkom pripremom mogu ih i u rat poslati.

zlatan
6 godine prije

To u vezi toga tko je kriv za to trovanje, podsjeća me na traženje krivnje kod vještica u nekim kršćanskim zemljama. Neki kršćani na sjeveru Evrope imali su ovakvu praksu: ženu, obično neku staru babu, olinjalu i bez zubi,možda i dementnu, optuženu da je vještica, stavili bi na kušnju. Vezali bi joj ruke i noge, strpali u vreću sa kamenejm i bacili u potok, rijeku ili neku vodu. Rekli bi, ako ispliva nije vještica i bit će slobodna. Ako se udavi, pa vještica je. Zaslužila je smrt. Hm, koliko ih je isplivalo, šta mislite?
Koju su izopačenu maštu imali ti neki kršćani, ali da se razumijemo, ja ne mislim da su te i slične svinjarije radili samo neki kršaćani. Radili su to i ostali, koje su tek svinjarije radili neki muslimani! I ostali……..

Good Old Rebel
6 godine prije

Ma, na Britanske tvrdnje svjetska javnost, obični ljudi uopće ne obračaju pozornost….o svemu nabrojenom pod “Peti slajd je “popis neprijateljskih akcija Rusije” je dokaz dugogodišnjeg “specijalnog rata” (naziv i vremena SFRJ) ili danas popularnog termina “hibridni rat”, koji vodi poglavito Britanije protiv Rusije. Po Američkoj direktivi involvira se u taj rat puno aktera, manjih ili većih “metilja”. Istina trebamo znati da smo jedan od tih “metiljčića” Ali, jebi ga, (ispričavam se) i Njemačka je poveći metilj, bez svog ja. A, što još reći, onaj koji pokaže svoje JA, prođe ko napr. Sirija ili slično. Opasnih upozorenja “gazda” imamo po cijelom svijetu, a i u Evropi ih je dosta bilo. Jedan od bitnih razloga izlaska Britanije iz EU je upravo taj da sama po nagovoru USA može otvoriti hibridni rat protiv Rusija. Unutar “zajedničke vanjske politike” EU…to bi bilo vrlo teško postići, uvijek bi se moglo “zabremzat” Britaniju, a to se… Čitaj više »

Baba Vanga
6 godine prije

Najveca fora za mene,dok se Englezi trose na ove gluposti i mediji,Njemci hladno odobrili gradnju Sjevernog toka 2,to je samo 31 kilometar jos do Njemacke i dok Ameri i pametni Englezi izadju iz ove gluposti Sjeverni tok 2 ce biti zavrsen hahahaaa.Bravo Njemacka?

Croatia
6 godine prije

Obična propaganda pokušati laz pretvoriti u istinu koriste se ucjenama i manipulacijama. Hrvatska postala dio „Orkestra ludaka“ sramota.
Podrška Rusiji

Branko
6 godine prije

HA HA HA

Duki
6 godine prije

Molim samo malo pažnje !
Karta prikazuje kvart od otprilike 4 km2
Da na tom prostoru nije bilo niti jedne ulične kamere?teško ! Centar mjesta!? Teško ! Sa jedne strane vojni kem.kompleks,sa druge laboratorij! Bez kamera ?teško !u Engleskoj?teško !!
ALI ZATO LAGATI I SRATI U SRED MOSKVE KOMPLETNOM STRANOM DIPL. KORU ?
to može samo država bez ikakvog obzira i savjesti !sramota !

Anic Ivan
6 godine prije
kanncer
6 godine prije

Zaljev Tonkin…

Ivi tz
6 godine prije

Osjetili psihopate da je ih je RUSIJA prešišala u svemu…pa se uznemirili.ali nece moci ove noci hehe…

Croatia
6 godine prije

Obična propaganda i Hrvatska se svrstala u Orkestar ludaka. Nazalost i Slovenci su politički pametniji. Velika potpora Rusiji❤️

Sinisa
6 godine prije

U Slovackoj je.e lud zbunjenog;Lajcak sada kaze da reakcija zavisi od djelovanja Rusije i ucjenjuje bezuslovnom saradnjom Rusije,Predsjednik se cudi zasto Slovacka jos nikoga nije protjerala a Fico iz najjace stranke kaze Predsjedniku da se smiri jer nema dokaza.

Mucke
6 godine prije

He he,britsi pokazali Carevo novo ruho.

makedonac
6 godine prije

Zar jos postoje naivni I lakoverni ljudi. Samo budala moze verovati americkim I engleskim glupim namestaljkama. Kinezi kazu: ako te prvi put neko prevari sram ga bilo, ali ako te po drugi put prevari na isti nacin sram te bilo.

Valter
6 godine prije

Kad kažeš ” van svake sumnje ” to je uistinu ‘neoboriv’ dokaz

Tonci
6 godine prije

To su dokazi londona sto nisu dopustili moskvi da zajednicki ucestvuju u istrazi netko ne mora biti pijan ako drugi kaze pijan si i sadama su optuzili da je pijan on nije nikada konzumirao alkohol tsko je i ovo boje se moskve jer nece moci iskoristavati male i nejake drzave vise

antinwo
6 godine prije

lažovi nakazni britanski

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI