Macron upozorava Europu: NATO doživljava kliničku smrt

Emmanuel Macron
110 komentara

Francuski predsjednik Emmanuel Macron rekao je za The Economist kako savez proživljava svoju kliničku smrt, upozoravajući europske zemlje kako se više ne mogu oslanjati na Ameriku, da ih obrani kao svoje saveznike.

Ono što trenutno doživljavamo je moždana smrt NATO-a.

Vojni blok predvođen SAD-om „djeluje samo kao jamac koji funkcionira kao posljednje utočište“, francuski čelnik napomenuo:

“Ja bih tvrdio da bismo trebali preispitati stvarnost onoga što je NATO u svjetlu opredjeljenja Sjedinjenim Državama.”

Macron je rekao kako nam Washington “okreće leđa”, potez koji demonstriran povlačenjem američkih trupa iz sjeveroistočne Sirije i napuštanjem njihovih kurdskih saveznika.

U međuvremenu, Europa, tvrdi Macron, stoji na rubu ponora i “više neće moći kontrolirati našu sudbinu”, osim ako se ne počne ponašati poput geopolitičke sile. Kako bi to učinila, Europa bi trebala povratiti svoju “vojnu suverenost” i nastaviti održavati dijalog s Moskvom.

Macron je poticao Europsku uniju i zapadne zemlje da revidiraju svoje uloge u svijetu i da se prilagode novim globalnim stvarnostima. U kolovozu je rekao da je “zapadna hegemonija” gotova i da bi bilo pogrešno pokušati izolirati Rusiju.

euNATO
Pretplatiti se
Obavijesti o
110 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mozart
4 godine prije

Pastir zaurla vuuuuk i jadne preplasene ovcice trce kod pastira u “sigurno” koji ih kasnije skupljene razdvoji za sisanje,klanje i t d
Pa trcite pastiru umjesto slobodne po sumici….

Kvisko
4 godine prije

1,2,3 kreni…Europa propada i narodno veselje moze poceti, radujte se narodi svojoj propasti. 🙂
Nema toga dugo, narodi se veselili propasti SFRJ, u naroda pamcenje ko u amebe.

eu kolonija
4 godine prije

nažalost, ovakvi se nešto pitaju u europi još uvijek. zar je macron a I drugi u europi mislio da će ih amerikanci braniti. možda hoće od srbije ali od jačih ne. amerikanci razvijaju svoje oružije I obranu da bi zaštitili ameriku a ne europu. europu će “štititi” samo dok od toga budu imali više koristi od štete. sve kontra toga možeš zaboraviti

Kvisko
4 godine prije

Da, zanimljiv je taj psiholoski fenomen, ovce se citav svoj zivot boje vuka i bleje, da bi ih na kraju price ipak pojeo pastir, koji ih kao fol cuva od vuka s pocetka price.

Moreno
4 godine prije

Rothschildska lutkica govori za The Economist u većinskome vlasništvu rothchiildskih kompanija . . . ☺

Nova geopolitika Europe
4 godine prije

Ne mozes sa NATO, jer Europi treba nova geopolitika:
1. Balkan Unija
2. Euro.Exit
3. Nacionalna struktura evropskih drzava
4. Bez vojske
5. Policija je dovoljna za bezbednost gradzana
6. Alijansa za mir
7. Arapska Liga
8. Savez za Mediteran
9. Eu.Exit
10. Bez NATO

basso
4 godine prije

Ako Micron naljuti gazdaricu EU Merkel,onda on nece biti samo klinicki mrtav.

Kvisko
4 godine prije

Ostaje nam nadati se, kako ce ovu neciviliziranu,barbarsku,nekulturnu,siromasnu, diktatorsku,nedemokratsku EU, sto prije preuzeti pod svoje skute i upravu Car Putin,Hasan Ruhani,Recep Tayyip Erdoğan.

iasgfnwddsfvikdghfrghrtheogrjer
4 godine prije

Hahaha, što glumi princ tame, tko ovo šipu da mi je znati, mislim od onih koji nisu pušaći.

far
4 godine prije

Europa ne kontrolise vec od drugog svjetskog rata svoju sudbinu, nego su sve zemlje pretvorene u manje ili vise poslusne americke vazale.

NATO je vojska onih 2000 zapadnjackih milijardera i njihovih bankara, stvorena da brani postojeci rezim (ako treba do posljednjeg covjeka). Macron je ovdje odrzao rijetko iskren govor, ali kako on slijedi iste gazde kao i NATO, to je vjerojatnije da govor prilagodjen zahtjevu za veca vojna izdavanja, kako bi se “nadoknadio” gubitak Amerike.

karma
4 godine prije

Bitanija vec izlazi iz EU vec krdo mjeseci a neznaju hoce li vanka ili unutra. Monty Piton Cirkus
EU je postala tragikomedija dok se istok uzdize i nazalost sve vise Aziji okrece.
Kako je samo cudno da nitko Kima ne spominje a prekljucer bio tema broj jedan. Americki crtani filmovi naprave moving kad im zatreba. Kao amateru jako zanimljiva politika ili bolje reci ludilo.
Boze cuvaj nam Evropu ne EU…jake nacionalne drzave su spas.

Kongo kinta kunte
4 godine prije

Libija “uziva” plodove nato akcije. Kameno doba i sada imaju kalendar 10 376 godina prije Krista na zidovima rusevina.

Iza_horizonta
4 godine prije

Znate li dragi čitaoci zašto su tkz. globalisti / liberali doživjeli potpuni slom? Navešću vam jednu izuzetno bitnu stavku:
Svi oni imaju uniformno mišljenje o bilo čemu i za svaku aktivnost dobijaju direktive od viših u hijerarhiji. Njihove autonomne funkcije su ograničene. Kod njih je selekcija negativna. Kvalitet je poslušnost.
Sa druge strane imamo tkz. populiste / patriote koji nemaju centralizovano razmišljanje i koji imaju živu razmjenu mišljenja o bilo kojoj temi. Većina se trudi da dokuči kako stvari stoje, razmišljaju, evoluiraju i prenose znanje drugima.
Svaka jedinka u toj ‘grupaciji’ napreduje zahvaljujući onima koji dolaze do dobrih ideja.
S obzirom da nemaju neku kvarnu agendu za razliku od prvih, nije potrebno da dobijaju kakve direktive. Vodilja im je istina i zato su svi sposobni da autonomno funkcionišu ne narušavajući jedinstvo i pravac kretanja grupe.

Imaju li prvi ikakve šanse protiv drugih?

John Galt
4 godine prije

Koga briga šta ova žrtva pedofilije misli!

Siniša
4 godine prije

Ali…ali da sam Kramp, i da doživim ovakvu nezahvalnost od nekog vazala kojemu sam omogućio i omogućavam da na konto moga imena i moje fizičke zaštite zgrne ogromne pare i bazira svoj opstanak na tome….jeb.o bih mu i kera na kauču.
Niti jedna EU zemlja ne bi bila to šta jeste da nema Američke zaštite…..

Arcibald Rajs
4 godine prije

Babojebac ne iznosi svoje misljenje nego tudje! On je tu da saopsti sta je vec odluceno, a odluceno je da je EU dosao kraj. Ako poredimo sa bivsom SFRJ onda je Britanija u ulozi Slovenije, Francuska je slicna Hrvatskoj, a Nemacka se bori za EU poput Srbije za SFRJ. Ako pratimo sled dogadjaja mozemo pretpostaviti da ce raspad krenuti sa Bregzitom i da ce se samo ubrzavati. Potpuno zasluzeno moram reci.

samo tako
4 godine prije

Mali od kužine sanja francusku vojsku na mjestu američke u Europi, Napoleon koji ne bi napao Rusiiju a zauzvrat da mu Rusija dozvoli aktivnu ulogu na bliskom istoku
Za EU nije ga ionako nimalo briga

Ana
4 godine prije

Nikad ne bih pomislila, ali ovo je prvi put da se slazem s njim!!
Nece na dobro!

zoran
4 godine prije

Sta reci,nece oni propasti jer ce tamo neka prva dama uhvatiti svoga muza u seks pozi i sva od besa naredi da se tamo djidju midju drzava bombarduje jer ona tako hoce i sve ce mu oprostiti.eee onda na scenu stupa nama draga stampa i ubedi nas da tamo djidju drzava ne postuje prava komaraca i da oni prosto pate i da moraju da ih bombarduju zaradi toga.i onda krene bombardovanje isprazne se magacini,isproba se novo naoruzanje,malkice se baci osiromasenog uranijuma da se zaprasi taj deo,onda se se taj narod malkice posmatra kako reaguje na uranijum pa onda krecu u lekadolsku bitku farmako koncerni sa pricom da ce ih oni izleciti i da ce sve biti kao ranije i da su im oni veliki prijatelji a u stavri to su VELIKA GAMAD I GOVNA KOJA NAS VODE U PROPAST.

Max
4 godine prije

Nato brani ali koga?

Perun
4 godine prije

Znamo to i bez Makronovog vapaja nesto drugo je u fokusu interesa …..Kako u svemir s cime i gdje ,planeta zemlja nema resurse neophodne za produzetak ljudske vrste i opstanak na planeti sa postojecim resursima .Istini za volju barem je iskren u izrecenoj izjavi o Nato paktu …Moje osobno misljenje glasi ovako ,nacije koje bi bile spremne dati doprinos u naseljavanju suncevog sistema na jednu stranu a one koje ne zele dati doprinos produzetku ljudske vrste pod tim uvjetima neka traze ovozemaljska rjesenja ….ne mozemo se mlatiti u nedogled radi gluposti …..P.S Oj jabuko zeleniko, što si tako blidolika?
Ne čud mi se što sam tako blidolika!
Zmaj se leže u korinu, sivi soko u vršiki.
Zmaj sokolu popričuje:
Ne vij gnjizdo više mene, gnjizdo ću ti oboriti,
a mladiće pomoriti, tebe starca zatirati
u planinu med vlajine, gdi vlajine svilu predu… ….

Perun
4 godine prije

Manuel Micron nekim od svojih ,,cuvenih” bombasticnih izjava je pokazao da ima svoje mjesto na portalu Logicno Hr ….Izlazak iz ,,politickog puberteta je velika stvar za ovog ,,Galskog pijetla” zeljnog politickog prostora ….P.S usporedite izjave ,,relevantih ” svjestkih mocnika zadnjih mjesec dana ,Merkelove ,Johnsonove ,Trumpove itd …..oni se svadjaju oko love , a lova i trziste doci ce im glave…Arogantne bombasticne i nesuvisle izjave i ,,slikanje ” u pozama za nocni izlazak odaju stadij u kome se nalazi doticni ,,politicki uzorak” ….embrij ,mozda…

semafor ne radi
4 godine prije

Nesto sta nema mozga ne moze biti mozdano mrtvo. Rotchildov frankestain

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI