Mandat cijepljenja američke vojske. Trenuci iz kojih nešto možemo naučiti.

Americka vojska-Vakcinisanje
27 komentara

25. kolovoza, dva dana nakon što je američka Uprava za hranu i lijekove u potpunosti odobrila cjepivo Pfizer-BioNTech protiv COVIDA-19, ministar obrane Lloyd Austin zapovjedio je “potpuno cijepljenje svih pripadnika Oružanih snaga”.

Uslijedili su izrazi bijesa i prigovora. Neki su časnici dali ostavke; čini se da je određeno vojno osoblje bilo spremnije riskirati vojni sud i nečastan otpust umjesto uzimanja Covid cjepiva. Neki tvrde da mandat krši njihova prava ili nema pravnu osnovu.

U četvrt stoljeća od mog časnog otpusta iz američke mornarice, prijatelji su me povremeno zamolili da ozbiljno “porazgovaram” sa svojim tinejdžerima koji razmišljaju o vojnoj karijeri.

Po mom mišljenju, “razgovor” ne bi trebao biti o tome je li pridruživanje oružanim snagama dobra ideja. To je osobna odluka. “Razgovor” bi trebao biti bez ukrasa opis onoga što možete očekivati.

Evo kratke verzije “govora” za one koji razmišljaju o upisu i one koji su, u doba mandata za cjepivo protiv COVIDA-19:

Tijekom cijele svoje vojne karijere provodit ćete većinu svojih sati budnosti (i bit ćete probuđeni iz sna mnogo, mnogo puta) radeći ono što vam se kaže. Točka.

Otići ćete tamo gdje vam je rečeno. Nosit ćete ono što vam je rečeno. Pojest ćete ono što vam se da, kad vam se da, i ošišat ćete se prema uputama.

Bit će vam zapovjeđeno činjenje neugodnih stvari koje ćete učiniti, možda uključujući ubijanje drugih ljudi, samoubojstvo ili gledanje svojih prijatelja kako umiru.

Da, postoji ugovor, ugovor više za zaštitu vlade nego vas, koji se može jednostrano promijeniti kada vlada za to bude imala korist. Evo odjeljka 9b tog ugovora:

“Zakoni i propisi koji reguliraju vojno osoblje mogu se promijeniti bez moje obavijesti. Takve promjene mogu utjecati na moj status, plaću, naknade, beneficije i odgovornosti kao pripadnika Oružanih snaga NEOVISNO na odredbe ovog dokumenta o prijavi/ponovnom upisu.” [Naglasak u izvorniku]

Ako sada učine ono što su učinili 1984., dvaput ćete biti provedeni kroz taj ugovor, parafiranjem svakog odjeljka kako biste potvrdili da razumijete što znači, tako da kasnije ne možete tvrditi drugačije, prije nego što vam je dopušteno njegovo potpisivanje, polaganje zakletve i slanje u kamp za obuku.

Vladin raskid ugovora uključuje tri besplatna, topla obroka, krevet, plaću, zdravstvenu zaštitu, fakultetske beneficije, itd.

Vaš kraj ugovora kaže da ćete, kada vam zapovjednik voda naloži napad na neprijateljski položaj ili ministar obrane da se morate cijepiti, napasti taj položaj ili dobiti injekciju.

Ako to ne možete podnijeti, nemojte potpisati ugovor. Ako ipak potpišete ugovor, nemojte kukati zbog toga ili odustati od njega kasnije kada to zahtijeva da učinite nešto što ne želite učiniti.

Tako završava “razgovor”.

Sviđaju li mi se mandati za cjepiva? Ne.

Vjerujem li da su mandati cjepiva ustavni ili moralno prihvatljivi kad su u pitanju privatni građani, neobavezni ugovorom? Ne.

Ali što se tiče postajanja pripadnika oružanih snaga: pokušajte.

Autor: Thomas L. Knapp
Američka vojskacjepivoCOVID-19vakcina
Pretplatiti se
Obavijesti o
27 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Martin
2 godine prije

The Ontario Human Rights Commission (OHRC) has issued an official statement on vaccine mandates, adding to an epidemic of intrusive, unconstitutional government requirements that gnaw away at Canadians’ civil liberties and medical autonomy. And — shockingly, but not surprisingly — their position is not supportive of genuine human rights… While repeatedly (and laughably) claiming that receiving the jab is “voluntary,” the OHRC makes the stunning pronouncement that “a person who chooses not to be vaccinated based on personal preference does not have the right to accommodation under the Code.” Translated: Your basic human rights are cancelled if you fail to comply with the government’s demand that you get vaccinated. This is absolute madness. There’s just no other way to put it. That’s why we’re asking you to send a strong message to the OHRC (CC’ed to Ontario’s MPPs, AG and PM), expressing your outrage that pandemic politics has taken priority over… Čitaj više »

preseren3
2 godine prije

Paaaa, kad si potpisao sve što gore stoji, da si predao vlast nad svojim životom armiji, primit češ još i cjepivo. Ako si potpisao, da češ za one, koji su ti pogodbu dali, primit čak i metak,cjepivo nije ništa.

Legendarni Grk
2 godine prije

Vojnik ide u rat, a bankarsko-političarska oligarhija zarađuje milijarde na njegovoj krvi – svaki vojnik zapravo manje-više nesvjesno služi lopovsku bandu, a oni koji su najzaslužniji za ubijanja bližnjih dobivaju nekakve oznake na ramenu i na prsima kao dokaz da su za oligarhiju napravili dobar posao.
Sve vojnike na kraju čeka teška Karmička kazna, jer poznata Božja zapovijed glasi “Ne ubij!” i kod Boga ne pomažu opravdanja u stilu “Tako su mi naredili političari i oficiri, pa sam morao slušati.”
Svi trikovi koje političari i oficiri koriste da nagovore ljude na međusobno ubijanje služe da se poništi ljudska savjest koja spriječava ljude da se međusobno poubijaju i onda čovjek sam sebe Karmički teško opterećuje, a Karma ne prašta takve velike greške.

Alex
2 godine prije

Elon Musk razvija na veliko Tesla bota, pa imamo tu ekipu iz Boston dynamica, AI samovozeći naoružani dronovi, još masa toga… Vojska će uskoro postati trošak i višak, isto kao i radnici na proizvodnim trakama, ljude po kancelarijama već zamjenjuje AI.
Stiže četvrta industrijska revolucija, uskoro smo svi višak, a višak treba nekako odstraniti, ne?

Praetorian
2 godine prije

Svatko tko za pare stavlja svoju glavu na panj na taj nacin ni ne treba neko sazaljenje.
Jedno je braniti svoj dom, obitelj kada ti neprijatelj doce na prag, a drugo je ovo sto ovi profesionalni placeni ubojice rade.
Jer realno izmedju vojnika i placenih hitmena nema neke razlike, samo je drugi nalogodavac

Keki
2 godine prije

Cjepivo nije odobreno. Samo je produzeno za emergency. Prosurfajte.

Zorule
2 godine prije

Ček malo, zar nije to sa FDA odobrenje cjepiva bio jedan obican pravni spin? Ako se dobro sjecam potpuno odobrenje ima Comirnaty proizvod, dok Pfizer-Biontech i dalje ima uvjetno odobrenje. Caka je da Comirnaty pravno nije uopce registrirano u USA vec u EU, iako se radi o istim proizvodima, ali se ne tretiraju kao isti.

Mihael
2 godine prije

In other words: give up your human rights. Do soldiers have the right to resign when they find reasons for that?

Max
2 godine prije

Danas oni sutra ostali

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI