Mediji izvještavaju o tome da Ukrajina ima problema s korištenjem američke vojne opreme

Isporuka oruzja iz SAD u Ukrajinu
19 komentara

Kijevske postrojbe prisiljene su na rastavljanje nekih borbenih vozila Bradley zbog nedostatka rezervnih dijelova, izvijestio je Washington Post

Ukrajinska vojska suočena je s nedostatkom rezervnih dijelova za borbena vozila Bradley koje su dostavile SAD, izvijestio je u četvrtak Washington Post. Novine su također citirale anonimnog dužnosnika Pentagona, koji je rekao da je otprilike desetak vozila isporučenih Kijevu pretrpjelo nepopravljivu štetu. Nekoliko neimenovanih pripadnika ukrajinske vojske reklo je Postu da velika ruska minska polja predstavljaju najveću prijetnju njihovoj opremi, dok su američki izvjestitelji vidjeli šest Bradleya kojima je bio potreban popravak samo na jednoj lokaciji u blizini linije bojišnice u regiji Zaporožje. Ukrajinske postrojbe detaljno su objasnile kako moraju podnijeti službene zahtjeve za rezervne dijelove svojim zapovjednicima, koji vjerojatno imaju samo vrlo ograničene rezerve na raspolaganju. Prema Postu, ukrajinski vojnici rutinski pribjegavaju kompletnom rastavljanju teže oštećenih Bradleya, koje nazivaju ”donorima”, kako bi popravili druga vozila.

“Prije donatora samo smo obavljali minimalne popravke i čekali da se drugi oštete”, rekao je jedan ukrajinski vojnik američkim novinama. Vozila “donatora” zatim se navodno šalju u Poljsku na sofisticiranije popravke. Međutim, ukrajinske postrojbe pokušavaju minimizirati uklanjanje opreme, jer obično prođu tjedni prije nego što se ta oprema vrati na prve crte.

U međuvremenu, anonimni američki vojni dužnosnik izvijestio je za Post da nije upoznat s bilo kakvim problemima vezanim uz isporuku rezervnih dijelova iz američkih zaliha. Pretpostavio je da bi mogli postojati određeni problemi unutar opskrbnih lanaca Ukrajine. List je citirao dužnosnika koji je potvrdio da je do sada uništeno otprilike desetak Bradleya. U međuvremenu, Post je primijetio da je vojna istraživačka tvrtka Oryx izbrojala još nekoliko desetaka jedinica vozila, koja su proizvedena u SAD-u, a koja su pretrpjeli oštećenja različite težine od početka ukrajinske protuofenzive, koja je počela početkom lipnja. Od 190 borbenih vozila koje je Washington obećao isporučiti Kijevu, više od polovice primila je ukrajinska vojska, otkrio je neimenovani američki dužnosnik.

Bradley je gusjenično, lako oklopljeno vozilo kojim upravlja tročlana posada, a može prevoziti još šest vojnika. Naoružan je automatskim topom od 25 mm i protutenkovskim projektilima TOW. Kada je administracija američkog predsjednika Joea Bidena objavila svoju odluku koja se odnosila na opskrbu Ukrajinu tim vozilima još u siječnju, Pentagon je opisao ova vozila kao “ubojice tenkova”, tvrdeći da će pružiti “razinu vatrene moći i oklopa koji će donijeti prednosti na bojnom polju”.

Moskva je pak upozorila da će sva oklopna oprema koju je isporučio Zapad biti uništena, tvrdeći da nove pošiljke samo nepotrebno produžuju sukob.

SADukrajinavojna vozila
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
9 mjeseci prije

Možda i ne valja.

Toni
9 mjeseci prije

Al meni su na logično rekli da ne smijem vjerovati medijima, da su oni lažljivi, i da mogu vjerovati samo putinu i logično.

nepoželjni
9 mjeseci prije

Hehehe, a šta su mislili da će dobiti glanc nove “bredlije” !? … neka se malo uče mehaničariti prije nego ih povezu na “zbrinjavanje” mehaničkog otpada 😉

…fa ken i d iots !

Panonicus
9 mjeseci prije

Neka kupe dijelove od ruja!😎

Schwarze Hunderte
9 mjeseci prije

Uhićen Igor Strelkov i pod hitno stavljen na sud !!!????

9 mjeseci prije

Srećom Rusi express uništavaju zapadnu tehniku tako da će poštediti ukrajince muke oko američke (polu)tehnike…

9 mjeseci prije

Osim uhićenja Strelkova, danas se na popisu stranih agenata nalaze:

Konstantin Borovoy (bez Novodvorske potpuno pokvaren)
Mihail Kozirjev (Kiša) Pavel Sulyandziga (bivši član OP RF)
Alexander Litvinov (administrator TG kanala “Planerka”)
Također uključeni u popis stranih agenata:
“Centar T” za promicanje homoseksualizma
„Pravo svakoga“ na neprijateljsku propagandu i diskreditaciju
“Udruga građana Omsk” za širenje lažnih podataka o oružanim snagama i vlastima RF.

Otpušten je zamjenik šefa Ministarstva digitalnog razvoja Parshin. Upleten je u slučaj velike korupcije.

Hrpa danas.

P.S. Pavel Gubarev, koji je bio pritvoren na sudu, gdje je Strelkov pušten na 2 mjeseca u istražni zatvor, već je pušten.

BanOvan
9 mjeseci prije

Ma daj, ne budi na kraj srca. Ko jos nije ovdje imao klona.
To se desi kada botadzijama ponestane argumenata.
Vidio si kada je mladja postao klon samom sebi.

Emiliano Zapata
9 mjeseci prije

Znaci kvaliteta Alfa Romeo…

nessy
9 mjeseci prije

“Mocni Bradley” je toliko mocan da su ameri sami snimili komediju (Pentagon Wars), po istinitim dogadjajima, koja opisuje razvoj i proizvodnju, skupa sa ogromnon korupcijom, kojom je bio pracen projekt. Ukratko, to je hrpa zeljeza, koja ne zadovoljava osnovne zahtjeve za takvo vozilo. Ali, zato barem kosta obilato, visestruko nego sto vrijedi. Svi u lancu proizvodnje su sada bogatuni, oni koji su ‘talasali’, ili su dobili otpust, ili prekomandu u neko egzoticno mjesto, kao Aljaska, npr.

Lucija, prva
9 mjeseci prije

” U prvoj nedelji OFANZIVE,gde je UKR armija jos koristila NATO strategiju, UKR armija je gubila oko 1000 vojnika dnevno, a za nedelju dana te strategije izgubila 20% kompletne tehnike!” U 2 meseca ofanzive UKR armija nije ni jednom prisla prvoj liniji Ruske odbrane na blize od 10 km… A to je prva od tri linije odbrane. Ovako amaterske operacije vise izgledaju kao beg od stvarnosti… Izvestaji UKR oficira javljaju da su UKR tenkovske jedinice, naoruzane Nemackim Leopardima, toliko beskorisne da su vojnici koji upravljaju tim tenkovima namerno ih sabotirali,kvarili,samo da bi imali izgovor da izadju iz njih i pobegnu Bradley vozila bivaju uništena ili pokvarena u tempu od oko 150 za 8 nedelja, niti se ima rezervnih delova za njih vise pa sad moraju da “kanibalisu” druge za rezerne delove, a ona “protu minska vozila” koja im je Kanada dala, u opste nemaju nikakvu zastitu protiv mina! Jedno je… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI