fbpx

Međunarodne zračne linije s Rusijom mogu ostati zatvorene sve do jeseni, dok EU razmatra uklanjanje zabrane za Rusiju i SAD

Aeroflot
0

Ruski turisti koji žele otići u inozemstvo možda će biti bez sreće još nekoliko mjeseci, jer stručnjaci smatraju kako letovi u inozemstvo možda neće biti nastavljeni barem do kraja ljeta.

Kao sredstvo zaštite Rusije od pandemije Covid-19, međunarodni zračni promet putnika u Rusiju i iz nje u potpunosti je zaustavljen 27. ožujka, a dopušteni su samo posebno organizirani letovi za repatrijaciju.

Prema dnevnom listu Kommersant, šef ruske Federalne agencije za zračni promet Aleksandar Neradko, sugerirao je da je najbolji način za povratak u normalu nastavak letova u inozemstvo na individualnoj osnovi, počevši od članova Zajednice neovisnih država (CIS). ZND uključuju zemlje poput Uzbekistana i Tadžikistana,  od kojih obje šalju na tisuće radnika u Rusiju.

Što se tiče Europe, Neradkov plan za ponovno uspostavljanje letova zasnivao bi se na polaganom nastavljanju, ovisno o epidemiološkoj situaciji u svakoj pojedinoj zemlji. Međutim, prema Forbesu, uvjeriti Europsku uniju da otvori svoje vanjske granice za ruske građane možda i nije tako jednostavno. EU se planira ponovno otvoriti za građane koji nisu članovi EU-a od 1. srpnja, s time da se otvaranje za zemlje s velikim brojem zaraženih mogu otkazati, što uključuje Rusiju i SAD.

Prema Borisu Rybaku, šefu konzultantske tvrtke Infomost, neće Rusija biti ta koja će odlučivati o uspostavljanju zračnih veza, što on objašnjava time da će se „centri za donošenje odluka o otvaranju međunarodnih letova ove godine nalaziti izvan zemlje“. Zbog toga Rybak vjeruje kako postoji vjerojatnost da će međunarodne veze s Rusijom biti zatvorene do kraja ljeta ili čak i dulje.

Unatoč zabrani međunarodnih putničkih letova,prema časopisu Vedomosti, Aeroflot od lipnja prevozi ruske klijente u inozemstvo putem teretnih letova. Mihail Demin, šef odnosa s javnošću Aeroflota, objasnio je da su putnici primljeni na letove s rezervnim prostorom u kabini. Također je dodao da svi, koji su prihvaćeni na teretne letove, imaju potrebnu dokumentaciju za ulazak u stranu zemlju, kao što su građani Rusije s dvojnim državljanstvom, dopuštenja boravka ili diplomatskog dopuštenja. Aeorflot negira bilo kakvu zloupotrebu pravila.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

POVEZANE VIJESTI

Izbornik