Međunarodne zračne linije s Rusijom mogu ostati zatvorene sve do jeseni, dok EU razmatra uklanjanje zabrane za Rusiju i SAD

Aeroflot
0
0

Ruski turisti koji žele otići u inozemstvo možda će biti bez sreće još nekoliko mjeseci, jer stručnjaci smatraju kako letovi u inozemstvo možda neće biti nastavljeni barem do kraja ljeta.

Kao sredstvo zaštite Rusije od pandemije Covid-19, međunarodni zračni promet putnika u Rusiju i iz nje u potpunosti je zaustavljen 27. ožujka, a dopušteni su samo posebno organizirani letovi za repatrijaciju.

Prema dnevnom listu Kommersant, šef ruske Federalne agencije za zračni promet Aleksandar Neradko, sugerirao je da je najbolji način za povratak u normalu nastavak letova u inozemstvo na individualnoj osnovi, počevši od članova Zajednice neovisnih država (CIS). ZND uključuju zemlje poput Uzbekistana i Tadžikistana,  od kojih obje šalju na tisuće radnika u Rusiju.

Što se tiče Europe, Neradkov plan za ponovno uspostavljanje letova zasnivao bi se na polaganom nastavljanju, ovisno o epidemiološkoj situaciji u svakoj pojedinoj zemlji. Međutim, prema Forbesu, uvjeriti Europsku uniju da otvori svoje vanjske granice za ruske građane možda i nije tako jednostavno. EU se planira ponovno otvoriti za građane koji nisu članovi EU-a od 1. srpnja, s time da se otvaranje za zemlje s velikim brojem zaraženih mogu otkazati, što uključuje Rusiju i SAD.

Prema Borisu Rybaku, šefu konzultantske tvrtke Infomost, neće Rusija biti ta koja će odlučivati o uspostavljanju zračnih veza, što on objašnjava time da će se „centri za donošenje odluka o otvaranju međunarodnih letova ove godine nalaziti izvan zemlje“. Zbog toga Rybak vjeruje kako postoji vjerojatnost da će međunarodne veze s Rusijom biti zatvorene do kraja ljeta ili čak i dulje.

Unatoč zabrani međunarodnih putničkih letova,prema časopisu Vedomosti, Aeroflot od lipnja prevozi ruske klijente u inozemstvo putem teretnih letova. Mihail Demin, šef odnosa s javnošću Aeroflota, objasnio je da su putnici primljeni na letove s rezervnim prostorom u kabini. Također je dodao da svi, koji su prihvaćeni na teretne letove, imaju potrebnu dokumentaciju za ulazak u stranu zemlju, kao što su građani Rusije s dvojnim državljanstvom, dopuštenja boravka ili diplomatskog dopuštenja. Aeorflot negira bilo kakvu zloupotrebu pravila.

AeroflotCOVID-19
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI